Lunchtime

Mums!


Väntar på föreläsning

Sitter och väntar på första föreläsningen i Perspectives on organistations kursen.
Pigg och glad tjej. Gick upp 7.30, duschade och käkade min härliga grötfrukost. Det gör verkligen underverk för dagen med en bra frukost!
Dessutom är vädret fortfarande underbart! Shortsväder verkligen! Ska bli runt 30 grader hela helgen. Och ikväll är det utgång om allt går enligt planerna.

Toppendag på G!


Mitt i prick

Gjorde precis ett Learing styles indicator psychometric test och det var verkligen en perfekt beskrivning av mig.
Jag är tydligen en Explorer.
Det sa att jag lätt blir uttråkad av uppgifter. Hur rätt som helst, i början kan jag vara ganska taggad och på, men efter ett tag så tappar hela grejen sin charm och jag tröttnar.
Sa även att jag startar många projekt, men inte fullföljer alla. Ja, det är väl mer än sant. Se bara på min tidigare akademiska kariärr. Börja - sluta - börja - sluta. Inte fullfölja nått.
Jag svävar gärna iväg från det som ska disskuteras. Jajamen, fokusen är inte på topp jämt.
Litar på turen! Av allt som stod tror jag inget stämmer så bra som detta. Jag är helt inne på det löser sig stilen och ibland kör jag på utan att ha kollat upp allt ordentligt.

Ämnen som explorers gillar var sånna som jag är intresserad av marketing, business och liknande. Lite läskigt nästan hur bra det stämde.

10 anledningar att älska London

  1. Det finns alltid något att göra. Oavsett vilken tid på dagen. Oavsett vilket väder det är. Oavsett vilken tid på året. Du behöver aldrig ha tråkigt.
  2. Shoppingen! Här är utbudet enormt. Billigt, dyrt, designer - ja allt! Här finns det snygga kläder för £2 och på samma gång en liknande grej för £200. Man kan se supertrendig ut och inte ens betala hälften för det.
  3. Människorna är fantastiska. Överlag är alla öppna, trevliga och intresserade. Behöver du hjälp med något är det bara att fråga. Det finns alltid någon som hjälper dig. Ibland kan du till och med få hjälp utan att du behöver det.
  4. Småpratet. Jag älskar att man kan börja småprata med kvinnan bredvid sig på bussen eller mannen i kassan på mataffären. Det finns inget som hidrar att man börjar prata om helt triviala saker. Det kvittar om man känner varandra eller inte. Lite prat har man alltid tid med.
  5. Det aldrig upphörande nattlivet. Här spelar det ingen toll vilken dag i veckan det är, vill man gå ut så gör man det. Det är lika mycket drag en måndag som det är en löningshelg hemma.
  6. Pubhänget. Hur mysigt är det inte att gå till puben och bara vara ett tag? Ta en öl (eller i mitt fall ett glas vin), prata och träffa människor. Underbart!
  7. Att i princip alla museum är gratis. Kan inte påstå att jag är någon storbesökare av museum, men när man vet att det är gratis har man iallafall alltid möjligheten att vara kulturell.
  8. Alla små undangömda, icketuristiga pälor man kan hitta. Oavsett om det är en park, en pub, en affär eller bara ett litet torg. Den här staden har så många platser som är helt fantastiska, men inte riktigt har fått en plats på kartan.
  9. Starbucks och Costa. Behöver jag säga mer? Världen bästa fikaställen. Starbucks har den godaste chai latten jag någonsin druckit och Costa har dom godaste minimuffinsarna någonsin.
  10. Studentrabatter. Helt underbart! Man får rabatt på de flesta ställena och det är ju aldrig tråkigt. Speciellt inte när det är rätt rejäla rabatter. 20% off är inte dåligt någonstans!

Min nya kärlek

Jag har en ny kärlek till bussar! Det är ett helt fantastiskt sätt att ta sig fram på. När jag först flyttade hit till London var jag helt frälst av tanken att åka tube. Kändes ju så himla coolt på nått sätt, men så jag ändrat mig. Tuben är bra på många sätt, framförallt om man ska åka längre sträckor eller ibland också om man har bråttom. Men, det är oftast knökfullt med människor, olidligt varmt och ganska dyrt faktiskt.

Så på sistone har jag tagit bussen och insett hur bra det är. Hemma i Uppsala såg ju bussen som ett nödvändigt ont. Jag hade ingen bil, så jag var tvungen att ta bussen om jag vill ta mig någonstans. Här är det inte ens aktuellt att köra bil. Jag skulle förmodligen tagit död på mig eller nån annan stackars medtrafikant innan slutet på första veckan.

Det absolut bästa med bussen här i London är att man har chansen att se så mycket. Jag har lärt mig hitta till massa nya platser bara för att jag åkt förbi med bussen. Att man nästan alltid får sittplats och det är rejält billigare än tuben är såklart ett stort plus. Man får däremot räkna med att det kan ta ordentligt med tid att ta sig någonstans, men har man, som jag, massa tid så spelar det ingen roll.

Måste nog också medge att busschaufförerna här är bland det läskigaste jag varit med om i trafiken. Jag visst inte att man kunde köra så fort i så här mycket trafik, men det går. De ska fram till varje pris!


En helt underbar, fantastisk dag

Vilken underbar dag det är idag! Det är som att sommaren har kommit tillbaka! Säkert 25 grader varmt, minst, och strålande solsken hela dagen. Har spenderat dagen med att driva runt lite. Började med att kolla satusen på min telefon. Imorgon! Sen vidare in mot Oxford street, mest av anledningen till att första bussen som kom gick dit. Väl där smet jag snabbt som ögat från själva Oxford street och började leta mig fram på smågatorna som gick parallellt. MItt mål var att ta mig till Covent graden och efter inte allt för mycket letande var jag där.

Jag Ä L S K A R Covent Garden! Det är så mysigt där. Alla små affärer som antingen är helt vanliga märken eller så är det nån liten speciell butik. Alla galna street performers som står och raggar upp folk. Ja, allt, helt underbart ställe!

Hoppade sen på bussen från Charing cross och åkte hem. Tar närmar en timme i rusningstrafik från Trafalgar hem. Bra att veta!

Yngre och yngre för varje dag

Jag har fått hör att jag inte ser ut som 24 många gånger på sistone. Det är ju hur toppen som helst! Då smälter jag in och dessutom är det väl kul att se ut som 20. Okej, det är inte så stor skillnad på 20 och 24, men när alla andra är är typ 19 runt om en så börjar man faktiskt känna sig lite halvgammal med sin 24 år.

Att jag dessutom inte känner mig som 24 gör ju bara saken bättre. Då smälter jag lätt in.

Ni måste börja tänka sommaren nu

Hjälp! Det är allt jag kan säga. Igår gick vi direkt pang på att nu är det dags att börja fundera på om man vill ha internship till sommaren.
Oj, jag hade inte ens en tanke på att man kan göra sånt. Jag måste nog höja min ambitionsnivå lite här känner jag. Självklart hade jag tänkt jobba i sommar. Försöka hitta något här och sen vara nån/några veckor på Öknehult. Kanske åka nånstans på semester.

Nu måste jag ju helt tänka om. Det känns sådär måste jag säga.

Tappar hår

Är det någon som vet nått man kan göra åt att man tappar hår?!

Jag har börjat tappa massa hår! Okej, det är inte så att jag får kala fläckar eller något sånt, men så fort jag rör håret så följer det med några hårstrån. I sig gör det ju inte så mycket eftersom jag har väldigt mycket hår, men det är rätt ofräscht.

Vet nån vad det beror på och vad man kan göra åt det?

Sitter och väntar på att shoppingen ska komma

En annan underbar sak med det här landet är att man kan få sin matshopping hemkörd. Och då menar jag inte en sån där färdigpackad matpåse som typ Linas matkasse. Jag menar att du kan shoppa precis vad du vill på nätet, bestämma en tid som passar dig och få allt hemkört. Mycket bekvämt.
Det bästa är ju att man kan se till att få alla tunga grejer hemkörda och gör den där lille extra shoppingen i affär. Hur smidigt som helst!

Nu sitter jag iallafall här och väntar på att Tesco ska komma med min shopping. Härligt!


OMG, I can't belivie Uppsala is e real place

Igår var mitt största uppdrag att försöka skaffa mig en ny telefon. Det gick sådär, men det är verkligen på väg. Har nog en telefon senast på torsdag.

Anyway, tjejen på Vodafone började snacka om Stieg Larsson och hans böcker så fort jag sa att jag var från Sverige. Hon ÄLSKADE tydligen de böckerna och hade sett de två första svenska filmerna.
När hon sen insåg att jag kom från Uppsala blev hon helt till sig. Jag hade inte riktigt fattat att en stor del av böckerna utspelar sig i Uppsala, men hon var helt exhalterad! Hon sa hela tiden "Oh my God, I can't belive Uppsala is a real place" och "Are you serious, is Uppsala really a real place?!".

Haha, hon var så himla rolig, gullig och trevlig. Det är sånt här jag gillar med det här landet, att man kan börja spontanprata om precis vad som helst och vart som helst. Helt underbart!

Få 189 för 100

Första riktigt skoldagen idag. Kul kan jag säga. Tråkigt är att det är två andra svenskar i min seminariegrupp. Inte tråkigt, tråkigt, men lite trist ändå. Roligt att det i övrigt är som en spännande mix Egypten, Spanien, Sydafrika, Bulgarien, Italien och mycket mer. Spännande!

Jag har också förstått mig på mitt schema! Det är som i grundskolan, ett fast veckoschema för hela terminen.

Måndagar:
Professional competence seminarium 13-15
PPDT 15-16
Principles of marketing föreläsning 16-17.30

Tisdag:
Principles of marketing seminarium 13-14.30

Onsdag
Ledig!

Torsdag
Business context seminarium 16-17.30

Fredag
Perspectives on organisations föreläsning 10-11.30
Perspectives on organisations seminarium 14.30-16.00

Sen ska det in spanska där också som jag var och anmälde mig till idag. Fick gör ett litet skrivtest för att placera mig på rätt nivå i och med att jag inte är nybörjare och gud så pinsamt lite man kommer ihåg. Jag placerades i en rätt lätt grupp, tack säger jag bara. Hade inte klarat av något mer avancerat.

Idag hade vi iallafall första professional competence seminariet och det är nog en rätt rolig kurs. Den går i princip bara ut på att utveckla oss själva. Och i samband med det har vi en timmes session med vår personal tutor som i princip är vår SYV, vän och kurator. Dom satsar rätt mycket på business management eleverna.

Efter skulle vi iallafall till första föreläsningen i principles of marketing (som jag tror blir rätt enkel eftersom det är nått jag verkligen känner mig säker på) och det hade blivit lite dubbelbokat, så vi var väl en 50-60 elever som inte fått sittplats. Vi trängde in oss ändå och försökte lyssna. Tji fick vi. Efter ett tag kom en kvinna och körde ut alla som inte hade en sittplats, vi var en brandfara. Håller med, men det kändes ändå sådär. Tydligen hade det råkat bli fel föreläsningssal, så vi som var en enorm grupp hade fått den lilla och nån annan kurs som var en liten grupp hade fått den stora. Så kan det gå.

Byebye, iPhone

Jaha, jävlaskithelvete. Min telefon blev stulen igår. Lite ironiskt eftersom jag precis hade lyckats låsa upp den och fixa ett engelskt nummer. Känns ju sådär av den anledningen.
På ett annat sätt känns det helt okej. Tanken har ju varit att byta ut den ASAP, kanske inte hade tänkt att det skulle vara på det här sättet.
Stackars personen som stal den. Den personen gjorde nog sin sämsta stöld någonsin. Min iPhone har tappat knappar som ingen trodde dom kunde tappa, det går inte att reglera volymen, den stänger av sig vid ca 70% batterier, man hör jättedåligt i den när man pratar, kameran är under all kritik och den håller på att falla i två delar. Men, fine, en iPhone är en iPhone.
Det enda som oroar mig lite är alla min appar, min mail osv. Allt är ju i och för sig på svenska så det kanske inte är någon fara.
Tack och lov så hade jag laddat in alla min bilder och grejer igår på dagen, så det känns toppen iallafall.

Ja, nu blir det till att skaffa sig en iPhone 4. Halleljua!

En promenad i England

Tog några få bilder igår när jag promenerad, men det blev inte så många. Blev så fokuserad på att ta mig förbi alla människor sen att jag glömde bort mig.


En mycket fin höstdag. Var till och med linneväder. Så jag gled fram med linne och brillorna på. Jag har faktiskt aldrig åkt London Eye, så när nån av er alla underbara kommer och hälsar på mig måste vi göra det.


Kändes som att gick emot strömmen, bort från allt turistigt, men har man ett mål så har man.


Här har vi en riktigt stilig kille. Jag gillar'n


Jag vet att jag hatar turister och att trängas med dom. Ändå är jag så himla korkad att jag trängde mig igenom hela den här högen. Då får man skylla sig själv.


Lite mer fridfullt i St Jamse's park. Problemet där är bara all jäkla fåglar; duvor, änder, gäss, svanar - you name it. Dösöta ekorrar dock, helt orädd. Såg en som åt direkt ur handen på en liten tjej.


Drottningen var hemma dagen till ära. Egentligen är väl ändå Buckigham Palace en rätt trist byggnad på utsidan? Det är säkert supervackert inne, men utanför? Nej.....

Dilemma - vad ska jag göra?

Först året på utbildningen har vi en valbar kurs. Man kan antingen välja en kurs inom det område man studerar, ett språk eller en kurs från var som helst inom universitetet. Det sista alternativet är jag inte ett dugg intresserad av. Jag ska ha en grym examen som gör mig oumbärlig hos företagen.

Däremot har jag lite problem att bestämma mig för om jag ska läsa ett språk eller inte. Ska jag läsa ett språk måste jag gå på inskrivning imorgon. Språk är en kurs som pågår hela året, medans övriga kurser pågår under nästa termin. Alltså inget nu. Att ha ett extra språk i baggaget är rätt toppen på arbetsmarknanden idag, men jag har ju redan det. Svenskan är nog inte lika attraktiv som t.ex spanska eller tyska. Det är de språken jag väljet mellan om jag ska läsa språk. Spanskan har jag ju redan grundat lite och tyskan är nog rätt gångbar.

Väljer jag inte språk funderar jag mellan följande kurser som alla låter väldigt intressanta:

  • London economy
    Using a series of case studies, this module explores some important features of the contemporary London Economy, including the city’s financial sector, labour market, art and cultural institutions, the tourist industry and transport. It looks at the past influences: from the Romans to Roman Abramovitch.  It uses economics as a framework of analysis, but is non-technical in approach so you do not need any prior knowledge of the subject.  It will provide a fascinating insight into the effects of the Olympics on London.
  • Consumer behaviour
    This module explores the behaviour of consumers & buyers in different contexts, cultures, consumption and usage situations, both individually, within and across groups. You will be able to analyse why we buy brands and how and why we are influenced by personality and perception, peers, celebrities and advertising.  It requires some basic understanding of marketing and provides the transferable skills required for professional marketers but is also interesting and accessible for the student who wants to know what influences us to buy.
  • Business of sports
    Worldwide, the sports industry is estimated to be worth well over US$500 billion; in the UK, alone, it may be worth in excess of £15 billion. On any measure – whether in terms of turnover, profitability, employment, participation or media profile - sports business is big business. Using a blend of theory and practice, and case studies from a variety of competitive sports, this module examines the distinctive nature and context of sport and sport business. It draws on various functional areas in business (economics, finance, marketing, and law among others) and practitioner knowledge to build a profile of the sports industry. Finally, it considers contemporary issues of importance in the sports industry such as sponsorship and the media and it is not only about football.
Ska jag läsa nån av de här kurserna behöver jag inte bestämma mig förrns i november eller nått sånt, men jag vet inte. Jag måste bestämma mig innan imorgon.

Nån som har nått bra och vist att säga?

Äntligen ett nytt nummer

Jag har äntligen ett nytt nummer. Ett engelskt nummer. Det här betyder himla mycket. Som att allt kommer bli billigare. Som att jag kan använda internet när som helt och var som helst. Som att jag kan ringa er i Sverige nästan precis när jag vill för jag har massa gratis minuter.

Det känns helt underbart skönt att telefonen äntligen är upplåst. Jag tycker däremot att Telia gav min mor lite dålig information. De sa att jag skulle koppla in telefonen till iTunes efter 3-4 dagar och där följa instruktionerna. Jag har kopplat in telefonen till iTunes massa gången, men har inte fått några som helst instruktioner att följa. Däremot har den inte kunnat synka ordentliget de senast dagarna. Så jag chansade och stoppade i det nya SIMkortet och se där. Det vara bara att tuta och köra.
Dåligt, Telia, ni borde ha bättre kolla! Fast jag älskar er ändå och kommer använda er i Sverige, så ni behöver inte vara oroliga.

Lite knäpp

Jag tycker allvarligt talat att äppelklyftor är godare än hela äpplen. Det är ju bara lite knäppt eftersom det är exakt samma frukt, bara uppdelad i mindre bitar. Det blir saftigare och mysigare med klyftorna. Enda negativa är ju att man måste äta dom så snabbt, annars blir dom fula och äckliga.


HISS

DISS


I will let him win 'coz I'm a sucker for his charm

Nu är vi där igen. Tänk så mycket lättare det vore om du bara lät mig vara i fred. Leva mitt eget liv utan att komma smygande så fort allt känns bra. Det passade inte, du hade chansen. Lev med det och låt mig gå vidare. För oavsett hur lång tid som går är jag en sucker för dig och du vet det.
TACK!

Iväg och leka turist

Planen för dagen är att ta tuben ner till Westminster eller ja, faktiskt till Waterloo och ta en promenad därifrån. Gå förbi turistiga grejer som St Jamses' park, Buckingham Palace, Piccadilly Circus, vidare till Oxford Street och därifrån försöka leta mig till British museum. Jag vet kulturellt och vuxet.

Det är som är så bra här i London är att nästan alla museum är gratis att gå in på (med undantag för speciella utställningar). Är man som jag lite low on cash är det ett perfekt helgnöje. Idag är det alltså British museum som står på schemat och imorgon tänkte jag ge mig på ett besök på Victoria & Albert museum.

När kopian är bättre än orginalet

Har orginalet misslyckats när kopian är bättre?

Orginalet:


Kopian:



Kanske bara jag som tycker Glee-tjejen är bättre, men jag tycker hennes röst är bättre och har mer känsla. Christina Perri träffar inte alla toner tycker jag och ibland känns hennes röst ur balans. Båda är dock bra, men det hade kunnat vara bättre.

Vad tycker ni? Har ni nått exempel på när kopian är bättre än orginalet?

En död duva är en bra duva

Jag hatar duvor. Eller snarare, jag är livrädd för dom. Min flytt till London har gjort den här rädslan till något av ett problem. Dom är överallt. Att bara gå till tuben är lite av en utmaning. Svänga med allt jag kan svänga med; påsar, väskor, armar. Problemet är bara att det inte hjälper direkt. Jag är övertygad om att de här duvorna är attacktränade. Ju mer man viftar, dessto närmare kommer dom. Folk tror nog att jag har någon form av störning. Jag hoppar fram och tillbaka på trottaren, tvärnitar, rycker till och svänger. Det där eviga svängadet med saker.

Att dom här jäkla duvorna har bestämt sig för att sätta upp en koloni utanför mitt sovrumsfönster gör ju inte saken bättre direkt. Tur att dom är på rätt sida av fönstert iallafall. Annars hade jag flyttat direkt!

Summan av det där är att en död duva är en bra duva och det borde vara skottpengar på dom.


Job browsing

Nu har jag suttit de senaste 2 timmarna och svarat på 100-tals jobb annonser. Jag vill verkligen ha ett extra jobb. Skolan har inte mycket schemalagt och jag kommer bli galen om jag inte har något mer att göra. Dessutom är det alltid roligt med lite extra klirr i kassan.
Jobbigt bara att sitta och browsa genom 1000-tals annonser och försöka hitta jobb som är part-time. Nu har iallafall en hel del annonser svarats på och jag tycker jag förtjänar middag.

Löjligt

Problem code 16
Due to copywright and leagal issues
we are not allowed to broadcast
this video outiside of Sweden

Löjligt ju, ligger det uppe ska jag väl kunna titta på den vart som helst? Är det dessutom en intervju med Alexander Skarsgård hos Jimmy Fallon kan man ju få tag på den vart som helst och det är ju inte ett svenskt program. Vad är det för jävla trams?!

Vart är självinsikten?

Jag följer en hel del bloggar. En del bloggar följer jag för att jag vill veta hur dom har det t.ex Jossa, Katja och Cicci. Sen följer jag också en del bloggar för jag gillar att spionera på folk och dom tänker jag inte nämna. Sen följer jag även några bloggar av folk jag verkligen retar mig på. Väldigt sporadiskt följer jag den där sista kategorin, men jag måste ändå gå in på deras bloggar nån gång då och då. Varje gång jag gör det känner jag att min åsikt om dessa personer är sanna. Vill också påpeka att dessa personer är sådana som jag träffat på riktigt och har haft någon form av relation till. Jag har alltså inte hittat en blogg och börjat reta mig på människor.

Det som chockar mig mest är bristen på självinsikt hos många människor. Jag läste senast idag på en av de jag irriterar mig på och blev nästan mörkrädd. Det den här personen satt och skrev att alla andra var var en exakt beskrivning av personen själv. Har folk en så dålig bild av sig själva?! Någonstans måste man väl veta att man inte är fullt så annorlunda som man gärna vill verka/tro att man är.

Jag inbillar mig att jag har en ganska bra bild av mig själv. Jag vet att det finns en del människor där ute som verkligen inte gillar mig. Anledningen till det kan vara många, men jag tror att det framförallt är för att när jag blir arg så säger jag precis vad jag tänker och det är inte alltid vackert. Det jag säger när jag är arg är det jag tycker om personen i fråga egentligen, men eftersom jag är relativgt socialt anpassad och kan fungera med folk jag inte gillar säger jag det inte till dom där och då. Alltså är mitt humör ett stort problem för mig. Nu blir jag inte arg särskilt ofta, men när jag blir det är det nästan säkert att jag får en ovän.

Jag har också väldigt lätt att klippa band. Jag kan ha umgåtts med en människa hela livet nästan och helt plötsligt tröttnar jag och då klipper jag alla band direkt med den personen. Fruktansvärt korkad egenskap, men jag antar att det är ett sätt att slippa bli sårad på. Jag stänger överlag obehagliga upplevelser ute som jag inte vill behöva handskas med.

Ironi och sarksam är också ett problem för många. Personligen är jag flytande i det. Det är inte alla andra jag träffat och ibland leder det till problem, speciellt på det privata planet när jag träffar nya människor. Jag är tillräckligt intellegent för att uppträdda proffessionellt på en arbetsplats och därför har jag i 99% av fallen aldrig haft problem på jobbet.

Jag har också väldigt egna åsikter som inte alltid passar den stora massan och det får en del folk att ta avstånd. Jag tror t.ex på elitsamhällen. Varför ska man kämpa hårt om man inte ska få något för det sen? Sen kan jag tycka att allt för stora klyftor är dumt, men har man jobbat hårt så har man. Sånna här åsikter tycker inte alla människor om och det är något jag får leva. Att jag måste lufta de här åsikterna är en helt annan femma, men vem är man om man inte vågar stå för vad man tycker?

Jag är fruktansvärt envis och har jag fått för mig att göra något/att jag har rätt är det väldigt svårt att få mig att ändra mig. Det gäller även åsikter om människor. Dock är jag mer lättrubbad på den punkten. Jag kan inse att jag har haft fel om folk, både positivt och negativt. Väldigt sällan erkänner jag att jag har fel däremot. Nu har jag väldigt sällan fel så det är kanske en bra egenskap. Och har jag fått för mig att göra något så gör jag det oftast oavsett konsekvenserna. Oftast en relativt bra egenskap.

Jag vågar ta risker. Ska något nytt provas (inte i matväg) är jag all for it. Jag gör det gärna. Jag behöver inte ha allt planerat utan jag gillar att ta det som det kommer. Man behöver inte ha varje minut av varje dag planerad. Vart har man då plats för spontanitet?

På samma gång som jag är en väldigt stark personlighet är jag också en fruktansvärt rädd lite människa. Jag är rädd för det mesta flyga, åka båt, mörkret, duvor, fåglar i allmänhet, insekter, ormar, möss, kor, höjder, smärta, you name it I'm afraid of it. Jag är också fruktansvärt känslig för saker. Det går inte många dagar utan att jag gråter. Det kan vara nått på TV, en känsla eller bara en fin gest. Tårarna finns alltid där.

Allt det här gör mig också till en väldigt varm person med människor jag tycker om och älskar. Jag ställer alltid upp för dom. Jag backar upp och skyddar om det behövs. Jag älskar mina vänner och min familj fruktansvärt mycket och de är viktigast för mig. Jag är väldigt lojal och ibland är jag nog lite blåögd när det kommer till folk. Har jag blivit charmad av någon vill jag gärna se det bästa hos den personen oavsett.
Det här är jag. Eller snarare en snabbversion av mig. Ska man säga att man är något ska man ta med både det bra och det dåliga. Jag tycker att för att verkligen känna sig själv ska man kunna plocka ut det dåliga och kunna jobba för att förändra det. Ser man bara det bra har man inte tittat ordentligt.

Oops, missade tiden

Idag blev det visst ingen bio. Är ju bra om man håller kol på tiden. Får väl se på film här hemma istället. Hade i och för sig varit bra med sällskap och umgänge, men det får bli imorgon eller nästa vecka istället.

Bilder från då

Förra veckan i bilder. Vackert väder, glada miner, söta kattungar och snygga brillor!


Easy A

Såg en riktigt bra film igår. Easy A. När jag såg reklamen för den i våras tyckte jag den verkade helt värdelös, men av någon anledning tyckte jag det var dags att se den igår. Och vilken tur!
Den var rolig, den var kvick, den var engagerande. Emma Stone var dessutom riktigt bra i huvudrollen, en riktigt skön stil.


Utomhusbio

Funderar på att gå på utomhusbio ikväll. Varje onsdag, torsdag och fredag hela september visas gratis utomhusbio vid London riverside. En stor amfiteater med plats för cirka 800 personer. Ikväll är det The social network vilket ju är toppen eftersom jag inte sett den än.
Gratis nöjen är ju ändå de bästa nöjena.

En fin vän

När man är ensam med sina tankar börjar man tänka massa och jag har kommit fram till att jag har världens bästa vänner. Iallafall de som faktiskt är riktigt vänner.

Som Anneli, hon är en riktig vän. Vi pratar inte varje dag, vi träffas inte jämt, men det är det som är riktig vänskap tycker jag. Vi kan träffas lite när som och det är som vi träffades igår. Hon ställer alltid upp och jag vet att om vi bestämmer något så blir det av. Att Anneli sen är lite av min idol med man, barn, hus och ett härligt liv är en helt annan sak. En helt ovärderlig vän!

Jag har även andra underbara, riktiga vänner, men de får ni höra om en annan gång.

 


Last night

Tog mig till Svenska kyrkan igår kväll. Var riktigt trevligt att få träffa folk och prata och skratta och bara vara social. Det var en lite musikquiz kväll och det gick rätt bra. Fyra kategorier, sex låtar i varje: TV-serier, filmmusik, allmänt och 2001.
Mitt lag kom på en hedrande tredjeplats av cirka fjorton lag. Ett helt okej resultat och det var roligt. Lika bra att vi inte vann, priset var godis och det är ju inte min grej.

Idag är det någon information om alla internetbaserade delar av skolan. Kan vara bra att ta del av det. Har fått mitt schema, men jag fattar inte mycket alls av det. Så det kan behövs klargöra lite grejer.

Man får dessutom välja en valfri kurs i år och jag har nästan bestämt mig för att jag ska välja att fortsätta med spanskan. Är alltid bra att kunna ett extra språk i affärsvärlden. I början på nästa vecka är det inskrivning på Regents street campus och jag tänker vara där. Om spanska är full tror jag att jag satsar på tyska. Det känns som ett relativt bra språk att kunna.

Nya Two and a half men

Igår sändes första avsnitett av Two and a half men säsong 9. Första säsongen utan Charlie Sheen som har haft ett mindre bra år, men han kommer säkert på fötter till slut.
Hur som helst, det pratades ju om att serien skulle dö utan honom. Hans ersättare blev ju ingen annan än Ashton Kutcher. Personligen tycker jag ju att Ashton är mer ögongodis än Charlie Sheen någonsin har varit och bara det är ju lovande.
Såg avsnittet igår och det var bra. Kändes inte som att det var nån skillnad, bara lite mindre bittert. Fortfarande roligt och fortfarande samma känsla.

Har ni sett det? Vad tyckte ni?


Storkok

Mår mycket bättre nu. Sovit i tre timmar och det gjorde underverk. Känner mig pigg och på G. Det blir absolut ett besök på kyrkan ikväll. Haha, jag tycker det känns så bisarrt att skriva att jag ska till kyrkan, men det är ju inget  kyrkligt så det får låta hur det vill.
Nu håller jag på med ett storkok av köttfärsås. Är alltid toppen att ha massa i frysen så det bara är att ta fram. Och det blir smaskigt till middag idag. Glömde ju bort att fixa middag igår, så det blev ett äpple och en banan.

Vad ska ni käka till middag? Och har ni några spännande planer för kvällen?

Sockerkaka med äpplen och kanel

Här kommer ett recept på en supersmaskig kaka jag bakar många gånger förra veckan.

50 g smör eller margarin
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 röda äpplen
kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång form.
Smält fettet och häll i mjölken.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjölkblandningen.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner det i äggblandningen.
Häll hälften av smeten i formen. Strö över rikligt mer kanel och strösocker. Häll över resten av smeten.
Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i avlånga, tunna bitar. Tryck ner dem stående i smeten. Strö över mer socker och kanel.
In i ugnen i 35-40 min.

Njuta!

Stryk det

Det blir ingen skattjakt för mig. Natten har varit katastrof. Mått illa, hostat, frossat och känt mig allmänt döende. Inte bästa utgångsläget för att fara runt London. Därför stannar jag hemma med en massa té, lite kakor och TV. Hoppas jag mår bättre ikväll för jag tänkte gå till Svenska kyrkan då. Jag är i desperat behov av umgänge!

Sitter här med 3 olika mobilabonemang

Det har sina fördelar att vara internationell i England. Jag har fått 3 olika kontantkort från olika operatörer med riktigt bra deals på internationella samtal. Nu gäller det bara att välja vilken jag ska ta. Kan ju inte växla mellan tre olika nummer, förvirringen skulle vara lite för stor.

Jag har följande att välja på:

Vodafone erbjuder kontantkort som innebär att fyller jag på med £10 får jag 60 internationella minter, £15 blir 100 minter och £30 eller mer blir 240 minuter. Allt förljande månad. I övrigt kostar det 25 p/minut att ringa både mobil, fast telefon och vociemail. 12 p/SMS. Internet £1 per 25 MB, max £5 per dag.


Med T-mobile får jag 60 minuter internationella samtal per £10 jag fyller på med. Kostar 15 p/minut till mobil i Sverige, 5 p/minut till landline och 15 p/SMS. Att ringa inom England kostar 25p/minut, 12p/SMS, 20p/minut till voicemail och internet kostar max £1/dag och det är en max data på 500MB. Här kan man även lägga till massa Boosters som till exempel få obegränsat internet under 6 månader för £20 och liknande


Talkmobile erbjuder 75 internationella minuter om man fyller på med £10, 100 minter för £15, 200 minuter för £20 och 300 minuter för £30. Det här kortet är också bundet till min bank, så man får lite bank i mobilen på köpet. Det kostar 25 p/minut till alla UK telefoner, 12p/SMS halva priset till på både samtal och SMS till alla med Talkmobile, gratis voicemail. Bäst av allt, obegränsat internet för bara 30p/dag och det kommer med £10 på kortet.

 

Överlag låter ju Talkmobile bäst, men jag har aldrig hört talas om det innan idag. Ingen aning om täckning eller liknande och det tjänar ju ingenting till att inte kunna kontaka någon.

Någon som har en tanke?

Skattjakt

Idag på skolschemat står skattjakt. Man kan vinna en Amazon Kindel. Personligen har jag ingen aning om vad det är, men det blev väldigt upprymt på föreläsningen när dom sa det, så det är säkert nått bra.
Dock har jag ingen grupp. Kan bero på att jag höll på att kvävas idag, ingen vill väl vara med galna hosttjejen;)

De som inte har en grupp skulle träffas vid 10 utanför bokaffären på campus, så jag får väl ta mig dit och se om nån vill vara med mig:)

Korkade funderingar jag får ibland

Till de där funderingarna angående extremt tjocka personer:

  • Vart köper extremt tjocka kläder? Jag har aldrig någonsin sett kläder i sånna storlekar.
  • Vad händer med extremt tjocka personers hud om det tappar mycket vikt? Huden måste ju vara så extremt uttöjd att den inte bara kan glida in allt eftersom omfånget minskar?
Och när jag funderar på det kommer jag på motfrågan.
  • 'Om jag är smal och blir jättetjock vart kommer all extra hud ifrån?
Nu hoppas jag det finns nån intellegent människa därute som kan svara på iallafall nån av mina funderingar. Eller kanske komma med en motfundering.

Trött, tröttare, sova?

Sov extremt dåligt i natt. Kan har något att göra med att jag är så fruktansvärt förkyld att det är löjligt. Jag har nog aldrig varit så här snorig i hela mitt liv. Kan inte andas genom näsan och alla som försökt sova och andas genom munnen vet hur galet det känns. Hela munnen och läpparna torkar ut.
Och minhals kliar och måste hostas hela tiden.
Kan ha varit det som var problemet i natt. Kan också varit att det var första gången jag sov ensam i lägenheten. Alla som känner mig vet hur mörkrädd jag är. Är det någon som tror på spöken och liknande är det jag.

Nu ska jag mysa upp mig i soffan och titta på min absoluta favoritfilm Remember me. Finns det nån bättre?!

Äntligen ett bankkonto!

Nu har jag äntligen ett bankkonto! Underbart skönt att ha det ur vägen kan jag säga. Har krävts en hel del bankbesök, papper, ringande till Nordea och lite lagom mycket tålamod.
Efter mycket om och men blev det HSBC som jag öppnade konto hos. Framförallt för att de var utan tvekan trevligast där, men också för att de hade ett bra erbjudande.

Var i skolan idag igen, vara bara en genomgång av kursen med programledaren. Visst ni att vi har en gruppledare, en kursledare, en årskursledare och en programledare. Mycket ledning alltså. Idag träffade vi iallafall han som var boss över allt. En rätt rolig (och extremt rund person, jag kom på många funderingar angående tjocka människor. Kände dock inte att det var rätt tillfälle att lufta dom) person som verkar ha båda fötterna på bordet. Överlag tycker jag att all personal faktiskt har varit ovanligt roliga för att vara akademiker. Lovande tecken.

Mitt under den här mycket nödvändiga timme som jag åkte in till skolan för så fick jag iallafall världens hostattack. Det kliade som sjutton i halsen och det gick inte över. Blev bara värre och värre, så jag fick gå ut till sluta. Bra drag att sitta längst ut på raden, men mindre bra drag att sitta nästan längst fram. Gick iallafall över, så jag gick in igen. Tror ni det var över? Nej, hann sitta 2 minuter kanske så kommer en ännu värre attack. Var bara att gå ut och försöka få i mig lite vatten och hosta ut det. Den gången gick det faktiskt över, men det låg och lurade hela tiden.

När vi ändå pratar hästar

Vad lycklig jag blev när jag fick höra att Rolf-Göran Bengtsson tog EM-guld med Ninja La Silla igår. Är få ryttare som förtjänar det mer än han. Här har vi en ryttare som har flera hästar på högsta nivå, en ryttare som tagit fram sina hästar själv, en ryttare som inte köpt sin väg till toppen och framförallt en medmänniska. Hur många människor som precis blivit Europamästare skulle ställa upp och köra sin lagkamrats hästar till Barcelona för veckans tävling? Angelica Augustsson fick ju tyvärr avbryta EM pga dödsfall i familjen.

Nu kan iallafall alla hästsvenskar vara stolta. Vi har lag med i alla dicipliner i OS, alla kvalade den här hösten och det är bara Storbritannien och Holland som också har lag i alla dicipliner till London 2012.

Och vi ska såklart inte glömma får fantastiska förbundskapten i hoppning, Sylve Söderstrand. Jag vet inte om det är så eller inte, men mycket av svensk hoppnings framgångar kommer nog i och med ledningen. Förra gången Sylve var ledare för svensk hoppning hade vi också stora framgångar!



Fruktansvärd hästabstinens

Gud vad jag saknar min fina, underbar, vackra häst! Hon var bäst och det kommer aldrig bli likadant utan henne. Men just nu skulle jag göra vad som helst bara för att få klappa på en häst. åg några hästar längs vägen igår och tryckte näsan mot bilrutan och stirrade som en 6-åring. HERREGUD!



I'm a real British student

Jahapp, då är jag inskriven. Helt odramatiskt. Jag klarade det hela utan några som helst problem. Var en mycket trevlig 3-stegs process.

  • STEG 1: Bevisa att jag faktiskt var jag. Fram med pre-enrollment papper och pass. Fick också visa mitt superfina betyg från mitt ILTES-test.
  • STEG 2: Bevisa att jag fått bidrag/betala för mig. Eftersom jag räknas som en home student har jag sökt bidrag för terminsavgiften via Student Finance UK och det fick jag beviljat. Mycket bättre villkor än CSN.
  • STEG 3: Få mitt Student ID card. Fastnade på bild ochfick ett kort.
Så nu är jag en riktigt britisk student. Härligt!

Herregud, nu har jag börjat skolan!

Ja, precis nu börjar mitt upprop. Hjälp. Det är min spontana tanke. Vad har jag gett mig in på? Nej, det här kommer bli toppen!


Vill verkligen jättegärna ha

Oh, vad gärna jag vill ha det här! Speciellt den första klänningen, men det är en strikt no shopping policy som gäller. Jag måste verkligen sluta plåga mig själv, man blir bara ledsen när man inte kan köpa. Allt är från River Island.

 

 

 

 

 

 

 


Don't really have time

Har inte riktigt haft tid att blogga de senaste dagarna. Lång och intensiv dag igår och idag, men kommer komma igång ikväll igen eller imorgon som senaste.

Myst med kalassöta kattungar idag. Underbart!

Backigt

Det är ingen dålig gåterräng här. Det är massa backar - upp och ner hela tiden. Jag har träningsvärk i rumpan av allt gående i dessa backar, men det är härligt. Då känns det att man lever!

Det är också ganska skönt att inte göra något alls


Ett steg i rätt riktning

Kan verkligen inte förstå att jag börjar universitet på måndag?
Jag liksom, som har börjat och slutat hur många gånger som helst. Jag som är ungefär lika studieinriktad som en snigel är snabb.
Men den här gången är det på riktigt. Nu är det något jag verkligen vill. Let's face it, den enda universitetskurs jag faktiskt tagit mig igenom är företagsekonomi A, det finns en anledning till det. Det intresserar mig, det är något jag tycker är roligt.
Nu kostar det dessutom massa pengar varje år och jag har flyttat till ett helt annat land, så jag har inget att välja på. Nu är det bara att satsa och komma ut ännu bättre om tre år.

Det är spännande, skrämmande, underbart, fantastiskt, utmanande, panikångestframkallande - allt på samma gång!

I love it! Det ska nog bli ordning på mig också någon gång!

University of Westminster - here I come!

Överkörd

Känner mig inte sådär jätte på topp. Helt ärligt känner jag mig riktigt överkörd. Halsen är inte vad den borde vara. Ont som sjutton gör det. Imorse när jag vaknade kunde jag inte andas genom näsan.
Kul natt med andra ord. Inte direkt. Har inte blivit mycket sova. Därför har jag bäddat ner mig i sängen och tänker sussa lite till. Bättre det än att glida runt och se ut som en zombie. Dessutom vill jag vara pigga i eftermiddag, ska ju på circus.

Har dessutom kollat på nya Vampire diaries, det var helt underbart, fantastiskt bra och det kommer bli en awesome säsong!

Vilken circus

Imorgon ska jag på circus.... Det känns.... sådär. Kan inte påstå att jag är något circusfan direkt, men på samma gång var det säkert mer än 15 år sen jag faktiskt var på circus.
Det är inte ens en riktig circus med djur och grejer. Det är en circus med bara människor; akrobater, clowner och sånt. Känns i och för sig bra, är inte riktigt något fan av circusdjur, det är synd om dem ju, så det är skönt att vi slipper det.
Clownerna sen, jag vet inte, det är inte riktigt min grej. Connor tycker dom är läskig. Jag är benägen att hålla med. Vi får se vad jag tycker efter imorgon.


Hurtigt värre

Hur hurtig har jag inte varit idag?!
Imorse gick jag med pojkarna till skolan och tog sen en omväg hem, så där blev det lite drygt 1 timmes promenad.
Och nu på eftermiddagen tackade jag nej till skjuts och gick för att hämta dem istället. Än en gång 1 timmes promenad. När det är såhär superhärligt väder får man ju vara duktig och ta vara på det! Kunde till och med gå i linne. Tummen upp!

Allt det här hurtiga har iallafall fått mig att vilja träna lite mer och har börjat kolla lite på olika alternativ hemma i London och jag tror faktiskt att jag tänker satsa på något så svenskt som Friskis och svettis. Finns på flera ställen och framförallt så är det billigt och man kan köpa in sig på kortare perioder vilket är alldeles toppen. Vem vet hur länge den här motivationen håller i sig?


Nu ska jag bara ragga nån att gå med, det är alltid roligare att träna tillsammans.

Lite inspiration, lite pepp, lite mig

I ain't gonna be just a face in the crowd
You're gonna hear my voice
When I shout it out loud

It's my life
It's now or never
But I ain't gonna live forever
I just wanna live while I'm alive
My heart is like an open highway
Like Frankie said "I did it my way"
I just wanna live while I'm alive
It's my life

Better stand tall when they're calling you out
Don't bend don't break, baby don't back down

En perfekt dag

Det är den ultimata höstdagen här.
Friskt i luften, strålande sol och klarblå himmel, låter som starten på en underbar dag!

Planen för dagen är att baka, mitt äppel- och kanelsockerkaka experiment blev en succé och det ska upprepas.
Just nu är städerskorna här och då är planen för just nu att gömma mig på mitt rum (som ni btw borde få se en bild på) och vänta på att de ska gå. Annars känner man sig så ivägen.

Vad är planen för dagen hos er?

Christmas around the corner

Inser ni att det bara är lite drygt 100 dagar kvar till jul?!

Det är ju helt underbart fantastiskt! Jag älskar julen. Stämmningen, pyntet, känsla - allt. Det är underbart! Alla förberedelser, all julskyltning, allt vintrigt, mysigt, vackert, fantastiskt!

Jag har varit ganska duktig i år. Väntat till mitten på september innan jag ens nämnt julen. Nått år började jag tjata redan i juli, men då blev det lite protester om att det var för tidigt. Jaja, nu är det inte för tidigit. Här kan man redan köpa sina julkort om man vill. Alltså är det alldeles lagom i tid.



Imorgon, imorgon, imorgon!!!!

Tjoho! Nya avsnitt imorgon! Kan det bli bättre??


Oh, ni är så tråkiga

Kom igen nu!

Mellan 50 och 100 läsare per dag och typ inga kommentarer! Eller jo, min mamma är grym på att kommentera, men hennes språk lämnar ju lite till övers, så jag fattar inte så mycket. Fast jag gillar dig ändå, mamma!


Det behöver inte ens vara en jätteintressant kommentar, det kan vara en "Kolla min blogg"-kommentar och jag kollar din blogg!

I am not a desperate housewife

Herregud, vilken fulltime housewife jag känner mig som.
Plockar lite här, viker lite tvätt där, lagar lite mat där.
Och bakar, oj, vad jag bakar. I love it!
Idag har det blivit äppel- och kanelsockerkaka. Provsats 1 och eftersom den blev lyckad kommer det bli flera sånna. Har även tankar på att fixa nån form av apple crumble och jag har gjort gudomligt goda chokladbollar idag.
Kanske skulle satsat på ett bageri istället?!

You look kind of young to be their mother

När jag fortfarande var au pair på heltid och skulle flyga med Connor och Oliver till Sverige pratade jag lite med en flygvärdinna.
Efter ett tag säger hon: "Du ser väldigt ung ut för att ha så stora barn".

Haha, ja, det får vi verkligen hoppas. Jag var 21 då, Connor var och Oliver var 5.
Hade ju varit sådär att få sitt första barn vid 13.

Herregud, nog för att jag vill ha barn, men kanske inte vara tvåbarnsmamma vid 21.

A living legend

Sue Sylvester, en av 2000-talets roligaste, skönaste och festligaste karaktärer. Jag har inte skrattat såhär mycket på länge! Härligt!

OMG! He's never quiet

Har snabbt glidit in i min gamla roll som au pair. Varje gång jag kommer hit känns det som att jag aldrig åkt. Det är bara att fortsätta där man slutade. Trevligt på många sätt och vissa saker ändras aldrig.
Som att Oliver aldrig är tyst. Aldrig. Inte ens en sekund. Man behöver aldrig oroa sig över någon awkward tystnad när han är med.
Eller att Connor äter med fingrarna och plockar mat från tallriken. Han är nog inte medveten om att han gör det, men han gör det. Ofta.
Så är det och så kommer det nog vara ett bra tag. Underbart på många sätt, illa för mina öron ibland när Oliver hållt en monolog på tjugo minuter om bilar.
Men, jag älskar dom ändå!

Life is a mystery

Jag dör lite inombords alltså. Så nära, men ändå så långt, långt borta.


Haslemere

Är i Haslemere nu. Det var en utmannande resa hit, men det gick bra.
Sjukt rolig kväll igår. Mer info kommer.

SPA-day

Idag har jag ingen planer förrns ikväll och Lovis jobbar. Tänker därför utnyttja dagen till att leka lite SPA här hemma.

Köra lite ansiktsskrubb, ansiktsmask, kroppspeeling, raka benen, smörja in sig i nått som luktar kalas, hårinpackning och fixa naglarna.
Och varva allt med att slappa totalt i soffan med nån härlig film eller serie.

Kan det bli en bättre dag?


Söta tjejer, javisst!


Mission impossible: Öppna ett bankkonto i England

Det är i princip omöjligt att öppna ett bankkonto i det här landet!
Nej, jag tar tillbaka, det är inte alls omöjligt, men det är omständigt och inkonsekvent.

Natwest: Vi vill ha ett proof of address här i England. Alltså en räkning, bankstatment från din svenska bank eller liknande med din UK adress.
HSBC: Vi vill ha ett bankstatment från din svenska bank med din svenska adress på eftersom det är din huvudadress.
Lloyds: Vi vill ha ett statment från din skola med din UK adress på.

OMG! Tänk om alla bara kunde göra på samma sätt och vilja ha samma saker.
Nej, nej, nu måste jag sitta och vänta på en massa papper från Sverige innan jag kan fixa ett konto. Och utan konto ingen mobil.

Tro sen inte att det bara är att gå in på banken och öppna ett konto, nej, nej. Du kan absolut inte komma när du vill, helst ska du boka tid, men ibland finns det nån liten människa där på en viss tid som kan hjälpa dig. Fy dig om du skulle försöka komma på en annan tid.

Jag blir galen!

Mysig kväll

Igår hade jag en mysig kväll inne i stan.
Var på Glamour of the Gods utställningen för och gick sen runt på de andra utställningarna på National portrait gallery.
Glamour of the Gods var riktigt mysig och folk var verkligen vackra förr i tiden. Riktigt klassiska skönheter.
I övrigt förstår jag mig inte på konst. Vackert i många fall ja, visst. Men, det är helt obegripligt för mig varför man vill måla en tavla som som en mindre vägg på en nudiststrand i Grekland. Osmakligt och underligt i mina ögon, men som sagt jag förstår mig inte på konst.
En del tavlor var så fruktansvärt verklighetstrogna att jag trodde det var fotografier, då blir man riktigt imponerad. För mig är det hel obegripligt hur de lyckas. Fast på samma gång ska jag ju vara glad om jag kan dra ett rakt streck.

Efter gick vi vidare till Bella Italia, en helt okej kedja. Tog ett glad vin och delade en antipastotallrik med Elin. Träffade även Elins supertrevliga kompis Marcella, så det var en riktigt trevlig kväll.

När kroppen sätter stopp

Glad i hågen gav jag mig ut på min promenad. Gick lite på måfå ner mot Notthing Hill och dit kom jag. Däremot gick det betydligt mycket fortare än jag trodde och hoppades, men det är ju trevligt att veta. 10 minuters promenad från Notthing Hill är ju inte dåligt på något sätt.
Jag traskade iallafall på där och tittade glatt på omgivningarna, men jag började helt plötsligt inse att det gjorde väldans ont på mitt lår. Jajamen, skavsår av byxorna. Kul!
Tack och lov var jag i närheten av en Starbucks, så det blev att köpa en Chai tea latte och börja vanka hemåt.
Toppen deluxe!


Put on those walking shoes

Idag är planen att promenera!
På med bästa ut-och-gå-skorna och iväg och upptäcka. Nu måste jag erkänna att jag inte har några direkt bra ut-och-gå-skor, men man gör det bäst av vad man har eller hur?

Känns som det är perfekt väder också. Mulet, lite småkyligt och friskt. Härligt! Nu kör vi!

Upptäcker saker lite senare än alla andra

Jag har precis upptäckt Glee, ja - jag vet, lite efter alla andra. Eller ganska mycket efter alla andra.
Vilken underbart, härlig serie med massa musik som man blir glad av! Och vilka roliga karaktärer! Underbart!


Samma sak med Lost, upptäckte den underbara serien 6 år efter alla andra och efter att hela serien slutat. På ett sätt är det ju bra, man slipper sitta och vänta på att det ska komma nya avsnitt, men kul vore väl om man hängde med nån gång?


Fast på samma gång, har så många serier jag "måste" följa. Greys Anatomy, Criminal minds, How I met your mother, Big bang theory, True blood, House och Vampire diaries. Alla är livsnödvändiga att följa och det känns ju sådär att lägga till en till serie, men vad gör man när man blir fast? Glee, ska altså till på listan.

Har dessutom fått upp ögonen för ännu en serie, vet inte om den finns i Sverige än. Make it or break it, handlar om några ungdomar som elitsatsar som gymnaster på nått elit high school. Rekomenderar faktiskt.


Nyss hemkommen

Jag överlevde besöket i kyrkan!
Det var fruktansvärt okyrkligt faktiskt. Vi fick vin och snittar. Redan där kände jag att jag skulle trivas. Vart kan man inte trivas där man får vin?
Iallafall kändes det som något man kunde komma tillbaka till, kanske inte varje vecka, men nån gång då och då. Det är topp att veta!

Loj eftermiddag

Inte gjort mycket idag, var iväg en sväng till banken (igen). Så nu är allt sånt löst.
Kom hem vid ett tiden (två er tid) och sen dess har jag inte gjort mycket vettigt. La mig i soffan och drog igång senaste True blood avsnittet. OMG! Det kommer bli en spännande säsongsavslutning!
Dukade upp med lite kakor och té och kurade ihop mig. Mysigt!
Det var så mysigt att jag inte riktigt ville sluta mysa, så det blev en film på det. Elsewhere med Anna Kendrick från Twilightfilmerna och Paul Wesley från Vampire diaries.
Helt okej, lagom spännande film om en tjej som försvinner i en lite amerikansk småstad.

Lite middag på det här och sen ska jag ju iväg till kyrkan.


Kyligt

Nu känns det verkligen att hösten är. Det vände snabbt. Häromdagen var det varmt, skönt och soligt. Nu är det kyligt, mulet och blåsigt.
Regnat rejält har det gjort några dagar också, men det stör mig inte. Jag gillar regn, det är mysigt. Såklart är det lite mysigare när man faktiskt inte behöver gå ut i det.
Hösten är ju faktiskt väldigt mysig överlag egentligen. Man får ta fram massa mysiga kläder, det blir vackra färger på träden, man kan sitta inne med en kopp té, man kan gör alla de där sakern man velat göra men inte velat slösa bort det fina vädret.
Fast trotts allt mysigt som hösten har att erbjuda är jag och komer alltid vara en sommarflicka.

Vad tycker ni är bäst med hösten?

Det där med att se en dålig film bara för lite ögongodis

Är det bara jag som kan ägna över 2,5 timme med att titta på en riktigt dålig film bara för det är en man med helt ok utseende med?
Det är precis var jag gjorde häromdagen. Satt i 2,5 timme och tittade på Van Helsing, kom inte i säng förrns kl 01 och allt bara för att Hugh Jackman är så jäkla snygg.
Filmen i sig är ju riktigt jäkla usel. Vampyrer, varulvar, Frankenstein, Vatikanen och lite annat. Men, 2,5 timme med Hugh är helt klart värt det.


Glamour of the gods

 

Imorgon kväll tänkte jag vara lite kulturell och gå till National portrait gallery och titta på deras Glamour of the gods utställning. Massa gamla foton på Hollywoodstjärnor. Desutom är det lite mingel på torsdag och fredagkvällar med bar och grejer. 2 for 1 är något man alltid ska uppskatta och jag tänkte att om jag ställer mig och hänger där kanske någon tycker synd om mig och pratar med mig. I annat fall har jag iallafall fått se lite tjusiga foton. Looking forward to it!


To the church

Jajamen, ni läste rätt. Jag ska till kyrkan. Ingen fara, jag ska inte bli religös. Jag ska bara på Svenska kyrkan i Londons ungdomskväll imorgon kväll. Tycker jag behöver utöka mitt umgänge lite eller rättare sagt skapa mig lite umgäng.

Var självklart lite orolig för det här med kyrka och religondelen av det hela eftersom jag är fruktansvärt oreligös, men efter lite fterforskningar har jag insett att jag inte behöver oroa mig. De brukar ägna sig åt aktiviteter som pubrundor, bio och fotbollskvällar. Det känns som att jag kan andas ut.

Man kan alltid prova, inse att det inte var något för mig och inte komma tillbaka igen.

Mumma

Dagens middag


När man mår dåligt bakar man

Jag bestämde mig för att baka lite jordnötskakor så jag kan tröst äta lite nu när jag inte är på topp.

200 g smör
2 dl socker
2 dl havregryn
2 dl hackade jordnötter
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Ugnen på 200 grader och inne i 15 minuter
Vill man kan man doppa kakorna i lite smält choklad.









Mår dåligt

Jag mår riktigt jäkla dåligt, ont i huvudet, mår illa, svettas och fryser om vartannat och allmänt off. Känns ju sådär, skulle ju iväg till banken och grejer idag, men vi får nog skjuta på det till imorgon. Inte roligt alls.

Redan 10 år sen

Sitter här framför TV:n och tittar på dokumentär om en man som vill bygga en moské i närheten av Ground Zero. Som man kan gissa har inte idén tagits emot med öppna armar från alla i USA.
Jag vet inte riktigt vad jag tycker om idén. På ett sätt är det en underbar idé, ett bra sätt att visa på ett öppnare samhälle där alla har rätt att praktisera sin religon. De här människorna som vill göra det här har inget med det som hände då att göra, de har aldrig skadat någon. Ska man träffa alla för något en liten, fanatisk del av ens religon gjort?
På samma gång är det en väldigt dum idé, det är som att be om problem och för vissa är det nog en ren förolämpning mot framförallt de som förlorade nån den 11 september 2001. Ska man inte låta den här platsen var helig för de här människorna som inte har någon grav att besöka?
Jag tror att vilken väg man än går i den här frågan kommer folk bli sårade. Det kommer bli mer ont för en redan skamfilad religon. Är det rätt sätt att "marknadsföra" islam?

Efter den här dokumentären är det en annan om det lilla, lilla sjukhuset som blev tvungen att bli akutsjukhus eftersom alla vägar ut från Manhattan var stängda. Den ska absolut ses.

Men, inser ni att det nu är 10 år sen. 10 år sedan en galen, bitter mans idéer förändrade hela världen. Det är helt absurt hur världen förändrades över en natt, man kan nästan ta på förändringen. Rädslan och säkerhetstänket har tagit oproppitionella former. Folk jagar varandra, en hets efter terrorister som aldrig fanns där tidigare. I en tidigare öppen värld uppmannas man istället se på varandra med misstänksamhet. Är din granne verkligen någon du kan lita på? Den där kvinnan bredvid dig på bussen, vad är det hon läser egentligen? Är hon inte egentligen en muslim?!
För genom sin handling att välja att krascha tre plan på amerikansk mark satte Bin Ladin också ett ansikte på terrorismen. Från och med då är terrorism synonympt med islam och muslimer. Borta var IRA och ETA, nu fanns bara muslimer på terroristkartan.

Är det konstigt att världen håller på att vändas upp och ner, när vi uppmanas att spionera på varandra istället för att vi uppmanas att lära känna varandra, att umgås.
Är inte det bästa sättet att motverka våld och terrorism att sätta ett ansikte på "offret"? Jag har aldrig varit inne på det här med terrorism, men jag kan tänka mig att det är betydligt svårare att ta död på någon som man känner och umgås med.

Jag tycker personligen att vi inte ska vara så snabba att döma varandra. Hela islam och alla muslimer har fått ta smällen för något det inte hade en möjlighet att påverka.
Tänk efter innan du avskriver någon som osäker bara på grund av religon. Under 10 år har vi sett på varandra med ilska, kan vi inte försöka se på varandra med öppna ögon och värme?

Exhausted

Jag är verkligen helt slut och vad har jag gjort? Ingenting i princip.



Jag började morgonen väldigt hurtigt med att gå och handla som sagt, men det är ju ingen lång promenad alls. Dit, handla, hem på max en halvtimme tror jag.

Åkte in till stan sen och mötte upp en jättetrevlig, svensk tjej Elin som jag tog en fika med och vandrade runt i London lite. Så , fine, jag har gått en hel del. Ganska jättemycket faktiskt, men jag är helt utmattad, redo för sängen trött alltså. Illa, illa, tur att jag inte har planer för morgondagen.

God morgon!

Jajamen, klockan är 9 här, så det är god morgon som gäller. Och jag har dessutom alla planer på att gå upp nu. Tänkte sticka ner till affärn innan frukost för vi insåg igår kväll att vi inte har något toapapper kvar. Ajaj, det är verkligen något som behövs.

Tänkte att det vore väl en trevlig lite promenad innan frukost att gå till affärn, så jag ska göra mig iordning och sticka iväg.

New favourite: Aussie

Mitt nya shampoo, balsam och inpackning har snabbt blivit mina favoriter i hårrengöringsvärlden. Gud så underbart!
Håret känns silkeslent och luftigt och inte nog med det, det luktar underbart. Är mer än 13 timmar sen jag duschade och jag har åkt tunnelbana, trängts med folk, stått i matos och svettats. Ändå luktar mitt hår fortfarande fräscht som en godisskål. Mums, nästan så man vill äta det!

Kan verkligen rekommendera!

Det absolut bästa är också att här kostar det ungefär 35 kronor flaskan, medans jag såg exakt samma shampoo på Åhléns nån dag innan jag åkt för 103 kr. Oj, är allt man kan säga.

Jag åt en Snickers

Jaha, tänker ni väl som inte känner mig. So what?

Jo, jag äter ju inte godis särskilt ofta alls och jag äter defenitivt inte choklad. Och nu minns jag varför. Inte gott och min stackars gom fick ont... Ajaj....

Inköp

En sån här käck liten ljusgrej blev det till väggen. Ett steg i rätt riktning. Nu har jag en aning om vad jag vill ha mer dessutom. Topp!

Westfiled var förresten helt underbart! Helt enormt med hur mycket som helst i både affär och restaurang väg. Dit kommer jag verkligen åka igen!

Dagens projekt

Det regnar! Ovanligt tänker ni säkert, men ja, det är faktiskt rätt ovanligt.
Vad gör man en regning dag då?
Jag tänkte försöka sortera min garderob lite, så det blir lite mer ordning och struktur i den. Just nu hänger det lite hur som helst och flera grejer på samma galge, så kan vi ju inte ha det!
Tänkte också ta en tur till Westfield shopping center, såg att det fanns Zara home där ock eftersom inredning är mitt nya intresse måste jag såklart åka dit. Måste verkligen ha något att sätta på väggen. Känner inte riktigt att det känns mysigt utan, känns mest sterilt.

Time for breakfast

Har äntligen släpat mig upp ur sängen. Kan informera alla om att kuddarna var helt underbara! Jättesköna och alldeles lagom fluffiga. Ett alldeles utmärkt köp, två stycken toppen kuddar £7. Kan det bli bättre?

Okej, jag har faktiskt duschat, så jag var uppe innan 12 faktiskt. Nu sitter jag här med min härliga frukost (lunch?). Är så himla härligt att verkligen ha tid att sitta i lugn och ro och äta på morgonen (eftermiddagen?).
Havregrynsgröt, pepparmintté och tranbärsjuice. Härlig värre!
Morgonens frukost

Det här med att äta en ordentlig fukost är ganska nytt för mig, på jobbet förut fick man slänga i sig något och det fanns inte en chans i världen att jag skulle gå upp vid 5 för att käka. Men, gud så härligt det är att äta ordentligt när man vaknar och så bra man mår sen!

Vad äter ni till frukost?

Jag spyr på dom

Jag verkligen AVSKYR japanska turister. Eller ja, kineser, koreaner eller vad fan dom kommer ifrån. Jag förstår verkligen inte vad det är för sorts folk.
Först och främst ska de komma i stora skockar, helst nån jävla bussresa med nån käck japansk kärring med en jävla nummerlapp i täten. Varför är det så viktigt för alla japaner att hålla ihop?! Tror dom att det är styrka i många? Har dom aldrig hört att ensam är stark?!



Inte nog med det. Dom ska stanna vart femte steg och fotografera. Och tro för guds skull inte att dom fotograferar någon sevärdhet eller liknande Nej, det är nån sjukt spännande sten eller en gul bil eller en blomma eller en jävla tunnelbaneskylt. Varför i helvete behöver man ett foto på en skylt som det står Notthing Hill eller Oxford Circus på?
När dom stannar kommer svårigheten för oss vanliga dödliga som inte är facinerade av stenen och faktiskt har ett mål med vår promenad. Hur tar man sig förbi? Ja, det lättaste sätet är att gå runt för igenom kommer du aldrig.
Vanliga turister har iallafall vett att inte slå på en tvärnit, de går lite åt sidan och fotar det dom vill och framförallt, de fotar sånt som bör fotas. Inte saker som finns överallt.
Nu måste jag väl tillägga att jag verkligen inte har nått emot inhemska japaner, såna som lever sitt liv som du och jag, men när det kommer tre busslaster och de bara väller ut och stoppar upp allt, då får jag bryt och blir ledsen.

Snopet....

Är helt inställd på att äta lax till middag, köpte till och med lite extra grejer jag skulle ha till när jag var och handlade.
Vad inser jag då när jag kommer hem? Jo, att jag inte har någon lax. Jag köpte det aldrig. Var helt övertygad om att jag hade köpt det.
Tur att jag inte är den som deppar ihop, så nu blir det pasta och köttfärssås istället.

Yey! Nya kuddar!

Okej, så dagen blev inte riktigt som jag tänkt mig. Visst for jag till Notthing Hill och Kennsington, men det mest spännande jag gjorde där var att gå på Boots och köpa lite nödvändiga varje-dag grejer. Gick också in på Vodafone för att kolla om jag fick skaffa en telefon, men nix. Ingen telefon utan engelskt bankkonto. Inget engelskt bankkonto utan kontoutdrag från banken hemma. Eftersom jag tycldigen var någon form av VIPkund hos Nordea ville de jättegärna hjälpa mig, så nu är ett kontoutdrag på väg hit till mig.
Till det här med kuddarna nu då, det blev ju inga köpta där ute i Kennsington, så jag hoppade på bussen till Oxford Street igen. Primark har ju faktiskt väldigt billiga grejer var min tanke. Väl där konstaterade jag att de var alldeles för otympligt packeterade för att släpa runt på hela vägen innefrån stan, så där blev det inga kuddar. Men efter ett besök på Marks and Spencers blev det två kuddar. Till och med billigare än om jag köpt dem på Primark, så det känns fin fint. Nu håller vi tummarna.
Fast när kuddarna väl var inhandlade kom problem nummer två. Kuddar här är långa, alltså behöver man långa kuddfodral. Det har jag inte.... än, så for now så får jag väl tvinga på dem korta kuddfodral och göra det bästa av situationen.

Marc Jacobs Daisy Eau so fresh

Sedan i onsdags bor den här underbara parfymen hos mig. Luktar ljuvligt gott! 

My room

Här kommer lite bilder på rummet, som ni ser behövs det ju lite mer dekoration på väggarna och det skulle vara toppen med nått litet bord eller liknande bredvid spegeln. Har ingenstans att ställa datorn och lägga kläder som det är nu. Jag gillar idéen med en öppen garderob.

Vad tycks?

Ut på nya äventyr

Idag är det Notthing Hill, Kennsington High Street och kanske ett besök på Portobello Road som står på schemat.
Det måste införskaffas ett par nya kuddar. Det är som att sova på två tegelstenar det här och ska jag vara helt ärlig svettas jag som en gris i mitt täcke. Duntäcke i september när det kommit någon form av värmebölja känns ju sådär. Så kanske, kanske ska jag försöka investera i ett täcke. Beror på hur wild and crazy jag känner mig.
Och skulle jag råka springa på nått snyggt att sätta på väggen blir jag inte ledsen på något sätt.
Vad har ni för er i dag?

Ett tungt ögonblick

Panik och katastrof! Det kan bara beskrivas så!
Vad gjorde jag?! Jo, jag råkade radera ALLA filmer jag hade! 205 st, bara borta!
Så nu behöver jag tips på bra filmer. Jag gillar alla gener. Nya, gamla, vad som helst! Snälla!

Saknad

Älskad och saknad

Finally

Ja, jag kanske inte ska få det att låta som att jag kämpat i en evighet med att hitta gardiner, två dagar och ett misslyckat köpa. Men, nu har jag iallafall fixat gardiner, de är lilla, de är blanka och bäst av allt; de är rätt tjocka, så även fast det är supersoligt ute nu är det mörkt i rummet! Halleljuamoment!
Fast det ska bli mörkare, så jag måste fixa nån form av rullgardinsaktigt precis vid fönstret, så kommer det vara perfa.
Fixade även ett par kuddar, så nu känns det som att det bara är nån form av litet bord/hylla och kanske nån sorts stol, så känns det som att saken är klar.
Det komer bilder på rummet om ett tag, det ska bara orkas fotas ;)

Lovely tea

Jag har hittat ett nytt underbart té; Twinings lemon and ginger.

Smakar helt underbar gott och känns riktigt fräscht. Ett klart té såklart, tycker mörka téer. De känns så mastiga och lite beska.
Det är också en del av Twinings revive and revitalise serie, precis som mitt absoluta favorit té Twinings Pure peppermint. Där kan man snacka om ett fräscht té. Känns som en riktig detox att dricka det. Alla téer i serien är såklart helt koffeinfria och helt naturliga. Älskar!
Såklart är det ju helt toppen att jag älskar té och har kommit till té drickande landet nummer 1!
Vad tycker ni om för té? Nått ni rekommenderar?

Waking up to a brand new day

Jag har släpat mig upp ur sängen. Riktigt duktigt tycker jag med tanke på hur varmt och mysigt det var där. Fast ligga där kan man såklart inte göra hela dagen. Jag har ju saker att göra.
Något kulturellt och gratis, ett museum alltså. Lutar mot National portrait gallery, så okej, ett galleri inte ett musem. Har aldrig varit där och det ska tydligen vara bra. Och det är gratis, så varför inte.
Tänkte ta mig in till Oxford street sen och trängas med alla andra för det är ju mysigt?! Nej, men jag måste till Primark där, det är helt enormt och finns mycket mer inredning än det lilla jag var på igår.
Gardiner är verkligen prio ett och ett par nya kuddar, de jag har är inte jättemysiga, men de funkar sålänge.
Så ser dagen ut än så länge. Hoppa i duschen, slänga i mig lite gröt och ge mig ut i staden.

New York

Just insett att man kan åka tur och retur till New York för under 4000 kr härifrån. Det är ju inte helt illa. Kanske nått att göra till våren? Eller vad tycker ni?
Ja, jag är ju miljonär, så det är ju inget problem för mig att flyga till New York.


What a day

Yes, jag hittade Primark utan problem och fick lite inköp gjorda. Okeg.j, ja, jag köpte strumpbyxor, det räknas väl knappast som shopping? Allt annat var inrednin
Sen tog jag mod till mig och hoppade på bussen till IKEA. Det är ett äventyr att åka ett rullande fordon i det här landet. Fullt ös medvetslös och sen tvärbromsa. Hur som helst kom jag fram och fick köpt det jag skulle köpa och lite annat också.
Ett par sjukt snygga lila gardiner, men de är alldeles för korta för mitt fönster. Nån som vill köpa ett par dösnygga, lila gardiner som är 165 cm långa?? Bjuder på frakten ;)

Så imorgon blir det alltså projekt: hitta gardiner. Sure jag har ett par, men de är så ljusa.. Jag gillar inte att vakna tidigt i onödan. Jag vaknar ju redan så tidigt.

Hem från IKEA var det bara taxi som gällde, eller min härliga, nya rumskompis Lovisa hade ett nummer till en privatservice. Supertrevlig kille, tyvärr hamnade vi lite fel. Kontoret hade sagt Portland road, men jag bor ju på Portnall road, så vi fick lite extra tid tillsammans. Han insåg nog att jag var helt lost i mitt nya område, så han kom med lite usefull tips och så fick jag hans direktnummer ifall jag var vilse eller nått liknande ;) Min nya kompis!

Tänkte kanske gå på något musem imorgon också... Vuxet och ambitiöst, I know.

Out and about

Morgonen kom. Igår kväll var jag lite orolig faktiskt. Jag trodde jag hade engranne som gilladeattsjunga suspekta arabiska sånger hela natten, men han ville bara sjunga lite på kvällen. Helt okej tycker jag. Kultur är aldrig fel.
Idag då? Vad ska jag göra. Jag vill shoppa. Men det får jag inte. Inte kläder alltså. Däremot tänkte jag bege mig till Ikea och Primark i förhoppningen om att hitta lite till mitt nya, snygga rum. Det ser lite sterilt ut nu, så jag vill hitta lite saker som ger lite karaktär, så det blir mitt rum och inte bara ett rum som jag bor i.
Primark ska det nog inte vara några problem att hitta till. I värsta fall får jag använda min svenska charm och fråga någon om vägen.
Ikea däremot, buss eller tube, det är frågan. Och hur tar jag mig sen från tuben till Ikea? Ja, det löser sig alltid som jag brukar säga. OM inte annat får jag väl plocka fram den svenska charmen där också.
Vem kan motså blonda, svenska flicka?!