Dilemma

Jag som varit så säker har helt plötsligt börjat vela. Känns så onödigt att börja göra det nu, men så har det blivit.För någon dag sen började jag fundera över vad jag ska göra i höst igen. Ska jag åka tillbaka till London eller ska jag stanna kvar här? Jag vill ju båda. En stor del till beslutsångesten är nog att jag inte har fått något jobb och att de flesta jobb jag sökt är ett års vikariat. Sen då? Ska jag behöva börja om då?
 
Åker jag tillbaka till London vet jag ju att jag har något att göra, jag kommer kunna få bra jobb och jag kommer kunna jobba i princip hela världen.
 
Just nu så hänger faktiskt allt på om jag får ett jobba eller inte. Får jag ett jobb stannar jag, annars åker jag tillbaka. Eftersom det är undervisa jag vill göra om jag jobbar med hästar känns det inte som någon vidare bra idé att söka några hästskötarjobb eller liknande.
 
Vad som händer får tiden utvisa!
 
 

Hoppstigen

 

Finns det nått härligare?

Finns det något härligare än att börja dagen med en uteritt på en glad häst?
Vi började alltså dagen med en uteritt. Jag red på fina Hurry Up och han var på sitt bästa humör. Nästan inget tittig och jätteglad. Gick med öronen spikrakt framåt hela tiden. Mysiga galopper och snabba galopper!
 
En toppen morgon!

Bilder på tjejerna

 

Dressyrjobb

Idag har tjejerna fått jobba lite dressyr. Kontroll på yttersidan och ridning utan stigbyglar stod på programmet.
 
Började passet med en väldigt underskattad, men väldigt bra övning, nämligen rida på en liten fyrkant och flytta hästarna i en kvarts framdelvändning i varje hörn. Jättebra för att renodla hjälperna och få hästen uppmärksam. Gick sen vidare till serpentinbågar i trav med skritt över medellinjen och därefter la vi till en fattning vid avslutandet av bågarna.
 
Tjejerna red kanonbra och det blev riktigt lösgjorda hästar som klev på ordentligt med bakbenen. Kul att se!
 
 

Bilder från igår

 

Sveriges dressyrlag uttaget

Nu är Sveriges dressyrlag till OS i London uttaget. Inte särskilt förvånande är att Patrik Kittel och Watermill Scandic samt Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello är med i laget. Dom har i princip varit klara sedan det blev tal om OS. Tredje och sista platsen i laget går till Minna Telde och Santana 1111.Riktigt roligt, speciellt med tanke på att det inte var ett helt självklart val.
 
 

Nytt läger

Nu har dom nya tjejerna kommit. Bara gamla godingar i min grupp, ingen som jag inte träffat tidigare. Är fruktansvärt skönt faktiskt att ha tjejer som varit här tidigare. De är så mycket mer självgående och man behöver inte hålla kolla hela, hela tiden.
Nu är det snart uppvisning och sen är det dags för första lektionen. Härligt!
 
 

En liten mellandag

Idag är det inte riktigt på topp. Har ont i huvudet och känner mig lite lesdsen i kroppen. Tror det beror på att SuperLollo masserade mig igår och hon fixade nog till en hel del. Fy sjutton vad knutar jag hade.
 
Igår hann jag rida lite. Visade Mulle för en spekulant. Han har lärt sig massa hyss efter en vecka på läger. Inte bra, inte bra, men det ska vi nog bota. Annars var han mysig som han brukar vara. Red ett dressyrpass på Iris sen. Har bara suttit på henne när hon skulle skrittas igång för några år sedan, men alltid tyckt att hon sett trevlig ut och det var hon också. Mjuk och trevlig i handen, lätt att rida ihop och riktigt, riktigt kanon att flytta för skänkeln! Avslutade det passet med att vara hinderhöjare år Lollo, Sofia och Kajsa som ägnade sig åt lite hoppning på slutet.

Idag blir det ingen ridning eftersom mitt huvud tycker livet är tufft just nu. Istället är det ridhusfix och gummistövelinköp som jag tar mig an idag! Och imorgon kör vi läger igen, ska bli SÅ roligt!
 
 

Lite ridning på Simra

Igår när alla åkt hem red jag lite på Simra. Skulle ju ridit henne under lägret, men hon fick snart gå in i kurs. Hann rida ut på henne två gånger och min känsla var stel!
Så igår skulle det ridas igenom lite i ridhuset, då drogs slutsatsen stel och stark. När hon lossnade i sidorna blev hon stark i munnen istället och när hon släppte i nacke och hals kändes det oftast som att knäppte av helt. Fick man henne att ta stöd tappade hon bjudning och man blev galet trött. Lite då och då kändes hon faktiskt riktigt mjuk och loss. När det blev dags för galopp blev hon galet stark igen och jag var helt matt i armar, ben och resten av kroppen, så jag körde en fuling och lät Lollo galoppera istället. Efter tre varv var hon lika trött som jag.

Det är över nu

Nu har mina fina tjejer åkt hem. Usch och fy! Saknar dom redan!
Igår när dom sjöng sin sång (som kommer upp här sen) började det forsa tårar. Dom har varit så himla söta och underbara!
 
 
 
 

Sista kvällen i bilder

 

Regnet öser ner

Idag är det sista kvällen på första lägret. Normalt så brukar vi sitta nere vid sjön och sjunga sånger, grilla korv och berätta spökhistorier (just späkhistorieberättandet brukar jag skippa), men eftersom vädret är emot oss idag så har vi tagit beslut på att vara inomhus.
Så det blir mys i Nöjet ikväll istället, men det kommer bli bra ändå. Betydligt torrare om inte annat.
 
Imorgon åker mina fina elever hem och det känns ju sådär. Tur är att jag får ett nytt gäng snart igen!
 

Dömt dressyrprogram


Midsommar, då blir det lite annorlunda

Midsommarafton idag och det ska firas även fast vi är på ett ridläger.
 
Ridning som vanligt idag på förmiddagen (fast lite ovanlig för mina elever), kortare lunch och sen ridning som vanligt i eftermiddag och därefter ska det skrittas ut barbacka för att plocka blommor till midsommarstången och sen är det dans och lekar. Vi instruktörer avslutar kvällen med att grilla nere vi sjön.
 
Mina elever får en lite annorlunda dag idag. Normalt rider de i två grupper om 4+5, men idag gör vi om det.
På morgonen rider 5 gruppen lektion i två pass med 2+3 elever samtidigt som 4 gruppen rider ut. I eftermiddag byter dom så att 4 gruppen rider lektion 2+2 och 5 gruppen rider ut.
Allt för att de ska få så mycket förberedelse inför morgondagens dressyrprogram.
 
 

Kommentarsvar

Det är bra om du tar med dig det mesta som står på listan, men är det något du känner du klarar dig utan så behöver du såklart inte ta med dig det. Det är mest lite tips.
Självklart finns det folk som knäpper kort. Det fixar sig!
 
Eftersom hästarna kan bli halt, behöva vila, ridas till eller liknande har vi som policy att inte berätta vilka hästar som går på lägret, men alla kommer få en häst ;)

Markarbetes filmen

Häromdagen var det markarbetet i ridhuset som gällde för tjejerna. Räkna galoppsprång på 18 m, fyra, fem och sex skulle dom få in. Alla fick till det precis som dom skulle.
Därefter var det galoppombyte över bom på schemat. Likadant där, alla tjejerna fick till det riktigt bra till slut.
 
Det som är så himla bra med de här tjejerna är att dom tar till sig instruktioner väldigt bra, hela gänget! Jättebra egenskap hos ryttare!

Flygande häst


Sovmorgon imorgon!

Imorgon kör vi en sovmorgon! Välbehövligt och skönt!
 
På schemat för dagen står gymnastikhoppning och kadriljträning/bad med hästarna!
Hoppas på lika bra väder som idag!
 
 

Bilder från morgonens dressyrpass

Imorse hade tjejerna ett dressyrpass i paddocken. Dom fick jobba med skänkelvikningar, halter och förvänd galopp på båge. Jätteduktiga tjejer och hästar!
 

Mina fina elever

 

Lite mindre kul

Imorse när tjejerna tog in hästarna kom medhjälpar Johanna dragandes med både Mazda och Kora och efter kom Emma som har Mazda och såg lite blek ut.
Inte helt konstigt att Emma såg blek ut eftersom Mazda hade frustat sönder några vener i näsan och hade satt igång ett rejält näsblod. Hästarna har ju väldigt fina, tunna ådror i näsan och det går lätt sönder. När det gör det kommer det också rätt mycket blod, så det ser väldigt obehagligt ut.
Jag som inte pallar blod kände direkt hur magen snörde ihop sig och illamåendet kom krypande. Stora Johanna fick sköta det hela och det stillade sig ganska snabbt.
Att det rann "occeaner av blod" ur näsan var inget som bekymrade Mazda som var lika glad ändå och blev glad över att få vila på förmiddagen och stå i boxen och käka.
Det blödde inte ens en halvtimme, men usch, så dåligt jag mådde!

Svar på kommentar


I min grupp går Mazda, BD, Merrie, Melodie, Rambo, Eliza, Iris, Avonlea och Ferdek.

En härlig blandning!

Härlig start på dagen!

Morgonens uteritt gick alldeles utmärkt. Simra skötte sig kanon i täten, men var lite långsam. För att gör det lätt för alla fick jag gå i mitten av ledet istället.

Det är så skönt med elever som man kan lita på och man vet klarar av att stanna sina hästar.

I täten hade vi Eliza, Rambo, BD, Ferdek och Merrie som höll ett rejält tempo. En bit bak kom jag och Iris. Ännu en bit bak kom Avonlea och långt där bak kom Melodie och Zack.

Glada hästar och tjejer!




Börjar dagen med uteritt

Idag på morgonen kör vi en uteritt! Ska ha Simra i täten. Det blir spännanade att se hur det går, har aldrig suttit på henne tidigare, men det borde gå bra. Har fått rapporter om att hon är en snäll och stadig dam i sina bästa år.

Nu hoppas vi på en mysig tur med glada hästar!

Duktiga tjejer!

Mina elever är så himla duktiga och söta! Efter sista passet satte sig alla i gräset utanför stallet och smörjde tillsammans. Det är inte ofta man ser det idag. När jag själv var liten var det bland det roligaste som fanns att smörja och greja, men inte idag. Därför får mina tjejer en extra guldstjärna idag!




Nya designen

Vad tycker ni så här långt om den nya designen?

Den är inte helt hundra klar, men i princip är det som jag vill ha det.

Tack Elin för att du hjälpte mig!
 

Bilder från uppvisningen


Bra första dag

Gårdagen gick riktigt, riktigt bra även om paddocken var dränkt och både jag och Rambo tyckte det var sådär roligt. Större delen av galopp programmet blev i trav, men det gick bra det också.
Min grupp är superhärlig! Duktiga och positiva tjejer och hästar gör allt så himla mycket bättre!

Idag är det ett dressyrpass med fokus på sitsen nu på morgonen och i eftermiddag går vi igenom exercisebanan.
 

Inte så mycket ridning på sistone

Usch, har ridit alldeles för lite på sistone!


Har verkligen inte haft tid eller lust. Händelsen med Mazda för någon vecka sen tog lite musten ur mig, men nu börjar suget komma tillbaka.
Tur är väl det för idag ska jag rida uppvisning på Rambo. Det var nog närmare ett år sen jag satt på honom senast, men ratta runt ett LB-program ska vi nog klara av utan större problem.
Nu när lägren är igång har jag dessutom fått ansvar för Kora, så hon ska ridas under veckan också. Aldrig suttit på henne, så det ska bli spännande!


Nu kör vi

Idag är det dags. Idag drar första lägret igång.


Ska bli så himla roligt att få träffa eleverna och ha kul!

Igår var det fullt upp från morgon till kväll. Flytta grejer till nedre stallet, städa logen (har nog aldrig varit såhär ren), fixa i sadelkammaren, flytta hinder, bygga upp exercisebanan, måla bokstäver till paddocken och massa, massa mer! Det gick i ett, men så bra det blev! Det här är första året som jag verkligen känner att allt är under kontroll inför att vi ska köra igång!


Ny design på G

Bloggen blev lite rörig häromdagen. Det beror på att det är en ny design på G och dum som jag är så valde jag att spara stilmallen direkt på bloggen, istället för att spara den på datorn och klistar in den när den är helt klar.

Nu tänkte jag inte på det och ni får ha tålamod någon dag till!

Dåligt bloggande

Igår och i förrgår blev det riktigt dåligt bloggande.

Åkte ju upp till Stockholm för att gå på en arbetsintervju i torsdagskväll och eftersom jag bara skulle stanna en natt så körde jag på min handväska som packning. Alltså fick datorn stanna hemma.
När jag kom tillbaka igår så blev det inte tid att blogga- Fixa sadlar, måla staket, titta på det och fixa med det.
Och nu går vi in i det sista fixet. Imorgon ska allt vara klart, för då kör vi!


Hämtat häst

Nu på morgonen åkte vi iväg redan klockan 8 för att hämta hem Johannas häst Naomi som ska få flytta till Öknehult nu när Johanna kan rida igen. Senast jag var med och hämtade henne tog det halva kvällen kändes det som. Idag hade jag en känsla av att det skulle flyta bra, men Johanna och Henke delade inte min optimism.

Det borde de ha gjort, på mindre än en kvart var hon inne i transporten och nu är hon i hagen och bekantar sig med alla nya kompisar!

Om en timme beger jag mig till tåget (än en gång) för att gå på intervju imorgon!

Nyharvat

Jag och Henke (okej, mest Henke) har ägnat en stor del av dagen åt att fixa med ridhuset och ridbanan. Så nu är det mjukt och nyharvat. Ska självklart harvas en gång till innan vi drar igång och dessutom ska vi snart ut och måla staketet till paddocken!





En intervju till

Oj, ibland går det undan!

Blev uppringd imorse och ombedd komma på intervju. På ett ställe som jag verkligen, verkligen vill jobba på. Så nu blir det att ta tåget hem imorgon kväll och sen åka till Stockholm på fredagmorgon. Det bästa vore om jag kunde sova hos någon i Stockholm. Så nu hoppas jag att Lollo kan ringa upp mig och säga "Självklart kan du bo här"

Nu måste ni hålla alla tummar ni har, så hårt ni kan!

Filma lektion

Det är lite jobbigt att alla mina sökta jobb är i Stockholm och jag är här nere i södraste Östergötland.
Ett av ställena ville till exempel att jag skulle komma och ha en provlektion i kväll. Det blir ju lite klurigt. Så vi har helt enkelt bestämt att jag ska filma en lektion här istället och skicka den till dom så dom får se.

Då kommer vi till nästa problem. Jag har inga elever här än. Tack och lov kommer det två härliga tjejer imorgon som ska få rida lektion (så nu vet ni det).
Problemen slutar såklart inte där. Jag måste ju ha någon som orkar filma 45-60 minuter, men det ska nog gå att ordna. Personen i fråga måste ju vara villiga att offra lite av sin tid. Jag ska nog kunna flörta med Johanna!


Svar på fråga och nått mer


Varken Jonathan eller Filadelfia ska gå några läger i sommar. Båda två är utlånade som sällskapshästar till två äldre hästar och det kommer inte komma tillbaka till Öknehult.

Det får Lollo ta all ära för. Hon klipper som en gud!

En tur i hagen











Mår inte sådär jättebra

Igår när jag satt på tåget blev jag åksjuk. Jag trodde faktiskt inte att man kunde bli åksjuk på tåg, men fel hade jag. Det blev såklart inte bättre av att jag hade en timmes bussresa framför mig innan jag var framme i Kisa och därefter en kortare biltur innan vi var framme på Öknehult. Det släppte dock hyffsat på kvällen och jag kunde fungera som vanligt.
Imorse när jag vaknade så var jag fortfarande illamående. Sådär irriterande illamående. Inte jaghållerpåochdörochmåstespyhela tiden utan mer än nuskajagjävlassåduintekangöranåttpåheladagenmenändåintesåmycketattdumåsteliggaisängen. Alltså går jag omkring med ett konstant illamående. Orkar leda hästar och gå, men så fort det blir nått mer ansträngande så kommer stora kväljningar. Känns extremt frustrerande och onödigt!

Så min dag har varit väldigt tråkig idag. Låg i sängen jättelänge, gick ut i hagen och fotade lite, gick ner till Johanna och Henke, hjälpte Johanna med en provridning och sen inte mycket mer.

Hoppas verkligen jag mår bättre imorgon för det här är inte roligt!


Hoppsan!

Men, kom igen då! Haha!

Lite tankar om fälttävlan

Jag har ju, som sagt, upplvet min första fälttävlanstävling i helgen. Inte som tävlande, men som funktionär och jag har gjort några reflektioner om hela ståhejet.
Det man absolut kan konstatera är att vi hopp- och dressyrryttare har ganska mycket att lära från fälttävlansryttarna.
På tävlingen fanns det en glädje som jag ofta tycker saknar på hopp- och dressyrtävlingar. Visste fanns det allvar i luften och alla ville göra sitt bästa, men de var inga konstigheter.
Framhoppningen flöt betydligt bättre än på en normal hopptävling. Inga tramsigheter med att bygga om hinder eller liknande, ingen stress och ingen hets. Dessutom hoppade cirka 75% av ryttarna banan med ett stort leende. Det var inga direkt tråkiga miner trotts många fel. Det var ingen som fulred inne på banan.
Igår på terrängen var jag starter och målflagg och alla ryttarna som kom ner till start var jättetrevliga sa glatt hej och vissa småpratade lite också. Dom fick rida längs med ett staket inne vid starten och de som inte förstod direkt var jättetrevliga när man sa till dom.
I princip alla som gick i mål gick i mål med ett enormt leende, berömde verkligen hästen både muntligt och med klappar.
Att stora delar av startfältet dessutom stannade kvar för prisutdelning, trotts att dom inte var placerade var ännu roligare.
En tjej vägrade ut sig i hoppning och fick i och med det alltså inte gå vidare till terrängen, men hon var inte sur för det. Ett stort leende och klappa om hästen när hon var på väg ut från banan.
En annan råkade rida dressyrprogrammet spegelvänt och blev i och med det uteslutet. Trotts det fick hon rida terräng provet utom tävlan om hon ville och det var som att ge henne högsta vinsten.

Det jag försöker komma fram till är att det fanns en glädje på den här tävlingen som jag ofta tycker saknas på hopp- och dressyrtävlingar. Visst var man konkurrenter, men det var inga sura miner eller missunsamhet och man värnade om både hästar och medtävlande. Jag ska verkligen ta med mig det här när jag kommer ut på tävlingsbanonrna igen!


Taggar tågresa och en chans att planera

Idag sätter jag mig på tåget och åker tillbaka ner till Öknehult!

Det ska bli så skönt att komma tillbaka och bara få rida och hålla på med hästarna igen. Ännu roligare är ju också att det är mindre än en vecka kvar till första lägret börjar! Längtar jättemycket!
Är alltid så roligt att träffa alla elver, kul att se dom gamla igen och roligt att träffa dom nya.
Ska nog ägna min tågresa åt att lägga upp en plan för läger 1 och läger 2. En lite mer detaljerad lektionsplanering är alltid bra att ha!

Nu saknar jag Mazda

Nu vill jag bara åka tillbaka till Öknehult och rida Mazda. Pussa lite på henne och säga att hon är fin!


Nu kör vi igen

Söndagmorgon och klockan är 7.30. Vad gör jag uppe? Jo, idag är det ju terrängprovet på UVFK och det senaste jag hörde är att jag ska vara starter. Innebär tydligen att dåna 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1 i en walkie-talkie. Passar mig säkert utmärkt!

Vad gör ni en dag som denna?

Funktionär hela dagen

Imorse klädde jag på mig en extremt snygg reflexväst med ordet Funktionär på ryggen och satte mig tillsammans med domare och tidtagare i domarbåset för att skriva under hoppprovet på fälttävlan.

En helt ny upplevelse för mig. Ett fruktansvärt lungt jobb. Har faktiskt aldrig besökt en fälttävlanstävling tidigare och det var någor nytt för mig. Jag hade klart för mig att man red dressyrprovet och att man sedan red hopprovet (iallafall så man gör det på UVFK). Att man sedan fick gå in och göra hopprovet lite när man ville var däremot något nytt för mig. Det gjorde att man i princip hade ett ekipage på banan, fick vänta 5-10 minuter, sen kom det kanske två ekipage och så fortsatte det. Det hela gjorde att arbetet var väldigt lugnt och det var aldrig någon stress.

Väldigt roligt också att se alla olika hästar som kom och deltog. Allt från gamla travare och galoppörer till korsningar och sporthästar. Härligt när det är sådan blandning på hästar och ännu härligare är att se ryttarna.

Det var många som red sin hopprunda med ett stort leende på läpparna och det är väl så det ska vara? Det är väl helt rätt inställning?

Imorgon går terrängprovet och då ska jag också göra en insats!


Håll tummarna 2

Nu är det dags för intervju två för dagen. Det här är det jobb jag tror jag är mest intresserad av så lite lyckosparka och liknande vore på sin plats. Håll tummarna så hårt ni kan och lite extra!


Håll tummarna 1

Nu är det dags för intervju ett. Håll tummarna så hårt ni kan!

Roadtrip idag igen

Idag ska jag än en gång bege mig mot Stockholm och gå på arbetsintervjuer. Först en i norra Stockholm och sen en söder om Stockholm. Ska bli spännande och roligt! 
Tyvärr får jag ingen kompis i bilen den här gången eftersom min bror jobbar. Hoppas dock på att stöta på Lollo någonstans udner dagen så man får lite sällskap.
Tycker det är riktigt roligt att åka runt till olika anläggningar, äve om man inte får jobbet är det intressant bara för att se hur dom gör och hur dom har det. Det finns ju lika många sätta att sköta och driva en anläggning som det finns anläggningar.

Ridabstinensen börjar komma

Nu är det en vecka sedan jag satt i sadeln. Usch, vad jag längtar. Tur att jag åker tillbaka till Öknehult snart igen!


Nödvändig inhandling

När jag var nere på Öknehult var det flera mankatastrofer som behövde åtgärads. Långa, tjocka, burriga frisyrer var det på de flesta hästarna. Det blev att klippa av det längsta och sen rycka resten. Jag tycker egentligen inte om att rycka mannen. Mest för att mina stackars fingrar blir alldeles ömma och sårade. Dessutom tyckte Ponti det var fruktansvärt obehagligt att rycka, så jag kunde helt enkelt inte gör det
Så jag föredrar att använda mankniv. Igår när jag ändå var på CityGross passade jag på att köpa en ny efetrsom min gamla är spårlöst borta.

Har sett att det finns en hel del andra liknande grejer som mankammar med kniv och liknande.

Vad föredrar ni att använda?




Man längtar tillbaka







Finns det någon snäll, hjälpsam människa därute?

Jag vill göra en ny design till bloggen och jag skulle behöva lite hjälp. Det är framförallt heardern jag skulle behöva hjälp med. Jag har ett hum om hur jag vill att det ska se ut, men har inte lyckats få till det. Jag har inget avancerat bildprogram (jag har faktiskt inget bildprogram alls), så jag behöver lite experthjälp som kan piffa till det hela.

Har suttit nu ikväll och försökt få till någonting på olika onlineprogram, men det blir såklart inte som man tänkt sig.

Nån som vet nån som kan hjälpa?!


Att jag ens ville visa upp mig?

Sitter och tittar på gammla Pontibilder från programridningar i början av vår tid ihop. Gud så vi ser ut, båda två! Inga muskler, ingen rundhet, ingen styrka. Ojoj, men vi kom igen!






Är inte Mazda ganska gammal?

Nu gör jag något jag sa att jag inte skulle göra, jag svarar på en anonym kommentar.


Allt beror såklart på hur man ser det. Hon är 14 i år och det är egentligen ingen ålder på en häst. Det som tilltalar mig mest med Mazda är framförallt två saker: hon kan allt, behöver bara hitta styrkan och hon är super att hoppa. Det är framförallt det där med hoppningen som är väldigt avgörande. Jag hoppar inte och om jag ska gå någon utbilning måste jag hoppa. Då är det toppen med en häst som man i princip bara styr på och låter sköta resten.
Sen är jag inte så intresserad av att behöva utbilda igen. Med Ponti var det utbilda som gällde. När jag fick henne fick vi vara glada om vi kunde svänga på samma ställe. Med Mazda finns allt där, det gäller bara att plocka fram allt igen. Med styrka och kondition tror jag inte att det blir några problem.
Dock tror jag precis som du att hon är fel häst om man vill komma långt. Jag vill såklart komma så långt jag kan, men jag har i dagsläget inga ambitioner att rida Grand Prix. MSV A/St George vore kul och det är väl dit jag strävar i dagsläget, men ska jag gå utbildning finns det varken tid eller möjlighet att rida på den nivån. Speciellt inte som man på flera utbildningar ska ha en häst som går LA/LA.
I framtiden är såklart tanken att skaffa en eller två rena dressyrhästar och satsa ordentligt på, men i dagsläget tycker jag faktiskt inte att det är vad jag behöver. Dock är jag inte främmande för att ha två hästar om den rätta skulle komma förbi.


Svar på kommentarer


Jag tänkte inte berätta vart jag varit på intervju någonstans innan jag varit på alla intervjuer. Jag tänker på det sättet eftersom jag faktiskt inte vill ha alla jobb som jag sökt och det förmodligen kommer vara ganska tydligt vilka ställen jag uppskattar och vilka jag är mindre intresserad av. Därför får ni avvakta tills jag varit på alla intervjuer och hört från alla ställen.


Ja... Jag har ju varit hemma några dagar nu, men när jag åkte var det en hel del hästar hemma. Det var Mazda, Snowflake, Erika, Walle, Ferdek, Prima, Sandra, BellaDonna, Mimmi, Nimord, Bambinic, Bailey, Lucky, Dereñ, Filadelfia, Fantasma, Mulle och Electra vad jag kan minnas. Precis när jag skulle åka kom också Tassen och Bosman hem. Jag har säkert glömt någon, men det är de som var hemma som jag minns med säkerhet.

Jag planerar att ta hem Mazda, sätta igång henne och se om hon håller för mina förväntingar och ambitioner. Om hon gör det vill jag väldigt gärna köpa henne. Hon är en helt fantastisk häst som verkligen är ambitiös, arbetssam och vill göra rätt.


Födelsedagsfriande lite i förväg

Igårkväll firade vi min födelsedag, som egentligen är idag, eftersom min bror jobba kväll idag.
Riktigt, riktigt härlig, underbar middag på Peppar peppar i Uppsala. En av Uppsalas utan tvekan bästa restauranger!
Till förrätt åt jag en helt fantastisk västerbottenostpaj med löjrom, till varmrätt kalvstek med nån potatisgrej och två olika såser och till efterrätt åt jag en vit chokladmousse tårta som verkligen är att dö för! Bland det godaste jag har ätit!
Till råga på allt slog min pappa på stort och bjöd på ett riktigt, riktigt dyrt rött vin från Frankrike. Jag vet att pengar inte köper kvalite i alla lägen, men jag tror att vin kan vara ett undantag. Verkligen gudomligt gott, men man fick också betala för det.
Som avsluting tog vi en drink på Plock, också ett av de bästa ställena i Uppsala. Dom har helt fantastiska smårätter, men nu körde vi bara på en varsin drink. Jag testade en Sommarkatt, massa skumt i och dessutom äggvita, men trotts det så var det något av det godare jag druckit.

Tack för en toppenkväll!


Svar på kommentar


Vad jag förstår innebär i princip alla utbildningar utom hippologen mer eller mindre någon form av distansutbildning. Idagsläget är jag mest intresserad av utbildningen på Vretaskolan i Linköping. Där läser man på 1,5 år och kan i slutet avlägga prov för antingen level 1 eller level 2 och det ingår dessutom mycket praktik. Både ridpraktik och ridskolepraktik vilket alltid är bra erfarenhet. Skulle jag gå motsvarande på Strömsholm skulle det ta längre tid och jag skulle behöva gå två utbildningar.

Om inte annat tänker jag söka hippologen, det är såklart det ultimata, men det är väldigt lång tid.

Hur som helst är det tidigast nästa år jag ska gå något, så jag har tid att bestämma mig.

Film från Gustaf Svallingträningen

Här kommer filmen på Tigern och Mikkis från igår. Tycker verkligen hon är en otroligt härlig häst!

Arbetsintervju ett

Just nu är jag i södra Stockholm på arbetsintervju ett för veckan. Håll alla tummar ni kan för att det är något bra och dom gillar mig!

Ska jag tillbaka till London?

Det är många som undrar vad jag ska göra i höst. Ska jag tillbaka till London eller inte?

Nej jag ska inte tillbaka till London. Jag tycker absolut inte illa om London och jag ångrar inte att jag åkte dit (om man inte räknar med att Ponti blev såld i och med det). Mitt år i London har lärt mig otroligt mycket och jag har vuxit som människa.

Anledningen till att jag inte ska tillbaka är kort och gott hästarna. Jag testade vara utan hästar och det gick inte. Jag klättrade på väggarna och trivdes inte alls med att inte jobba med kroppen. Jag brinner för att rida och undervisa och det är också det jag ska satsa på.

Jag har sökt flera olika instruktörsjobb runt om i Sverige och går på intervjuer när möjlighet ges. Tanken är att jobba något/några år och målet är i framtiden att utbilda mig till iallafall ridlärare level 2.


Tittat på träning

Idag har jag än en gång varit ut till Akka och hängde. Man måste ju se minst en häst per dag. Idag skulle dom träna för Gustaf Svalling och jag ville såklart se fina Tigern när hon gick dressyr också.
Jag måste säga att hon är en helt fantastisk häst! Man kan inte tro att hon för mindre än ett år sedan sprang på banan. Härlig action och vilket litet muskelberg! Har en film som kommer sen!

När jag jobbade på Akka red vi lite för Eric Lette och nu har dom gått över till Gustaf istället och jag tycker att det nog var ett bra beslut. Eric är självklart en enormt duktig och kunnig hästmänniska och tränare, men man märkte att det fattades engagemang. Han tyckte nog det var rätt tråkigt att komma och titta på oss som red på en så pass låg nivå jämfört med vad han normalt tittar på.
Gustaf var däremot motiverad hela tiden och engagerad trotts att Tigern i dagsläget bara går på LC-nivå. Jätteroligt och det var otroligt nyttigt att sitta och lyssna också. Ibland är det lika nyttigt att sitta på läktaren som att sitta på hästen!

Innan det var dags för Mikkis och Tigern hann jag se de sista minutrarna av Malin och Qs träning och vilken skillnad! Har inte sett hon så fin någon gång! Malin har gjort ett jättejobb!

Sadeltips?!

Ny häst innebär ny sadel och jag behöver tips!

Jag är verkligen jättedålig på sadlar eftersom det aldrig egentligen intresserat mig märket eller liknande. Till Ponti hade jag en Crown Jessica och den trivdes jag jättebra med. Tyvärr hade jag lite bråttom att sälja den, men den hade nog ändå inte legat bra på Mazda.

Det är alltså dressyrsadel vi pratar. Jag vill helst ha djupt säte och mycket knästöd. Har ni tips på sadlar att kolla upp? kom med alla förslag ni har!


Jossa och Vasco vinner AM

Duktiga Jossa som hjälpte mig med Ponti rider klubbtävling med ridskolehästen Vasco. Stilhoppning var det och ritten ledde till vinst. Duktiga!

Malin och Tigern hoppdebuterar

Igår var jag som sagt på Akka och tittade på lite klubbtävlingar. Min fina, fina fd kollega Malin var med och hoppade med sitt fullblod Tigern för första gången. Jätteduktiga tycker jag verkligen och här kommer filmen! Man måste komma ihåg att för mindre än ett år sen gick Tigern fortfarande på bana och nu har Malin och Mikkis både startat hoppning och dressyr med henne!

På vill ha listan

Nu när jag faktiskt bestämt mig för en häst så finns det ju ingen anledning för mig att inte titta på hästgrejer längre! Min vill ha lista har fyllts på i rasande fart.

Dels de här snygga schabraken och benlindorna från Lamicell. Helst i rosa såklart!



De här snygga skritttäcken i brun/beige

Eller bara lite snygga, bra, funktionella täcken från Horseware. Det ska köpas regn-, inne- och vintertäcke. Mycket foder, lite foder. Ja, det behövs en helt ny uppsättning!

Spännanade vecka

I veckan har jag två anställningsintervjuer. Ska bli spännanade och roligt!
Skulle bli så glad om jag kunde få något av dessa jobb eftersom dom inte ligger så långt bort, men vill man jobba som det jag vill jobba som så finns det inte så mycket lediga jobba. Jag har sökt jobb från Östersund i norr till Trelleborg i söder.
Helst vill jag så klart inte flytta så långt, men jag flyttar dit jag får jobb.

Håll tummarna för mig!


SötStyggo i snyggaste eftertävlingsfrisyren




En tur till stallet

Åkte till Akka även idag och hängde lite. Det var klubbtävlingar, så jag har hjälpt till med lite allt möjlig som det behövs hjälp med. Sett gamla elever hoppa fina runder och annat kul. Kommer några filmer på det sen.
Måste komma dit oftare alla blev så glada att se mig. Mycket bra för självförtroendet! Haha!

Blev inget fotande

Det blev inga foton tagna. Tyckte inte att det var en bra idé att dra ut Stefans nya fina kamera i snålblåst och småspiksregn. Inte lämpligt väder att exprimentera i med andra ord. Istället blev det lite prat och mys med alla fina människor och hästar!
Nu ska jag göra mig lite finare och sen styra stegen mot Stockholm!



Storm i Uppsala

Här stormar det nästan. Blåser som sjutton opch regnar småspik. Usch! Är det så här svensk sommar ska vara?
Efter förra veckans värmebölja känns det lite hårt att termometerna bara visar 7 grader!
Ska strax ta mig lite kläder och åka en sväng till Akka. Måste prata med Karin och så vill jag såklart träffa Mikkis och AKP om hon råkar vara där när jag kommer.
Min bror har även köpt en systemkamera, så jag tänkte ta med den och prova knäppa lite kort!

Äntligen kom det lite regn

Imorse när jag vaknade slog äntligen regnet mot rutorna. Tro nu inte att jag är någon regnälskare, men det behlvdes verkligen regn för betets skulle. Hagarna har börjat se gula och bruna ut. Inget man vill ha, speciellt inte redan i maj.
I dagar har det regnat runt Ökenhult, men det har inte kommit en droppe över oss. Därför är vi glada för det lilla.

Jag slipper uppleva regnet, just nu sitter jag på tåget från Linköping på väg hemåt. Hade riktigt tur när jag kom in till Linköping. Tåget jag skulle åka med var mer än en timme försenat, så jag gick in på SJ Butiken och frågade om det gick att byta. Javisst, gjorde det det, så nu är jag på väg!


Grävde lite i Mazdas förflutna

Igår när jag hade tråkigt tog jag och googlade Mazda och Polen och jag fick upp en hel del.

Mazda har haft två föl. Ett 2007 och ett som det inte finns nått födelseår på.

Här har vi en bild på hennes pappa Markies V



Här är hennes mammas morfar Szaser (herregud vilket hinder!)