Inte sådär jättebra

Haft en härlig helg med Mädz och pojkarna. Promenad, hyra film, kolla film, kinamat och massa slapp. Superhärligt!

Ända tills jag satte mig på tåget tillbaka mot London. Plötsligt så började jag må illa och känna mig allmänt hängig. Usch och fy, får hoppas att det bara är för att jag inte sovit jättebra två-tre nätter nu.

Har planer på sänggång senast 21.30 ikväll. Känner jag mig själv rätt så blir det väl sänggång typ 23.00, men jag måste sova. Bara ta tid och vila och försöka komma ikapp all förlorad sömn. Så om nån ser mig inloggad någonstans efter 21.30 (22.30 er tid) säg åt mig!

Fotovägg

Blev lite trött på mina kala väggar. Insåg att jag hade med mig ett gäng foton från Sverige, så dom åkte upp på ena väggen häromdagen. Det räckte inte, så jag beställde några foton också. Alltså mina digitala bilder på fotopapper. Kände att det var så många som saknades på dom gamla korten. Framför allt Ponti och massa kompisar. Så nu har jag två väggar täckte med kort.
Nej, jag ljuger. Jag håller på att sätta upp dom nya korten. Inte klart än, men när det är klart så kommer det bilder.

Tidig start

Jag minns inte senast jag var uppe såhär tidigt en morgon utan att ha någonstans att vara. Har till och med varit ute på en liten morgonpromenad. Det ska ju tydligen vara bra att promenera lite innan frukost.
Vaknade härlig 6.40 och kände inte alls för att vända på mig och somna om. Drog mig lite, men gav upp sen.
Insåg besviket att mina Special K flingor jag köpt bara var vanliga naturella och inte alls Red berries som är hur mumsiga som helst. Jaja, kunde varit värre. Kunde inte haft några flingor alls.

I eftermiddag beger jag mig till Haslemere.

Vem är ansvarig för barnet?

En sak jag funderade på idag är vem det är som är ansvarig för barnet om båda föräldrarna är underåriga? Jag menar får man inte ens ta ansvar för sig själv lär man knappast ur laglig synpunkt ses som kapabel till att ta hand om en bebis.
Självklart är dom fortfarande föräldrar, men någon annan har väl ändå yttersta ansvaret?

Vem är min fråga? Någon som vet?

Allt jävla jämnställdhetstjafs

Helt ärligt blir jag galen på allt jämställdshettjafs och alla feminister. Dom är ju helt ute och cyklar. Varför ska det vara jämnställt mellan könen? Det är ju bara tramisgt. Började man prata om att det ska vara jämnställt mellan individer/prestationer då kan man börja snacka.
Jag döljer ju inte att jag tror på att ha en elit, har man jobbat hårt ska man också ha lön för mödan oavsett kön. Sen kan man såklart göra nått bra av sin rikedom och hjälpa behövande, men det är inte det vi ska prata om här.

Könskvotering kan ju vara det mest korkade som någonsin uppfunnits. Oavsett åt vilket håll man gör det, oavsett om det handlar om yrke eller studier. Man ska inte kvotera in folk som tar plats från folk som har bättre meriter. Rätt person på rätt plats. Ska man ta plats på en utbildning/arbetsplats bara för att man har ett visst kön? Nej tack, inte jag iallafall. Jag vill förtjäna min plats. Jag vill veta att jag var den bästa i urvalet. Jag vill inte höra att jag bara hamnade där för att jag är kvinna.

Samma lön för lika arbete ger jag inte heller mycket för. För det första finns det inget lika arbete. Varje individ lägger ner olika mycket tid/energi på det de gör och därav bli resultatet bättre/sämre än någon annans. Att man har samma titel kvittar, den/de som gör jobbet bättre ska också tjäna mer på det i form av befodran/lön.

Nu får jag väl halva Sverige feministbefolkning mot mig, men om någon kan ge mig ett lugnt och välunderbyggt argument för att det ska vara jämnställt mellan könen och inte mellan individer/prestation så är jag absolut villig att lyssna.

Börjar bli vuxen tror jag

Jag har börjat få så vuxna rutiner. Betyder det att jag börja bli vuxen? Kanske. Det vore onekligen på tiden.

Jag börjar varje morgon med en ordentlig frukost och kollar på BBC News. To be honest, om jag överhuvudtaget kollar på TV är det i 95% av fallen BBC New som jag kollar på. Det roliga är att jag tycker det är intressant och roligt!

Jag har också börjat ta ett glas vin dåd och då på kvällarna. Oavsett dag och bara för att det är gott. Och jag väljer gärna rött! Det är ett stort vuxen steg i min värld.

Vad tycker ni är tecken på att man börjar bli vuxen?

Vart köper man svenskt godis i London?

Jag fick frågan vart jag köper svenskt lösgodis i London.
Det finns på flera ställen som Totally Swedish och Scandinavian Kitchen, men jag handlar på SugarSin. En affär med endast svenskt godis. Ligger i Covent Garden. Superfräsch butik!

En länk hittar ni här SugarSin.


Skrattar så jag gråter

Fick den här av min bror på Skype igår


Ibland är jag så dålig att jag blir mörkrädd

Jaha, vad ska man säga? Inte min dag idag kanske? Börjar med att jag vaknar halv tre av ett jäkla brak. Vad var det? Jo, hyllan i hallen sm rasat ner. Det konstiga är att jag inte ens rör den och Lovisa är borta, så den fick väl lusta att ge upp. Hur man sätter upp en hyllan är inte något jag kan.
Dagen i sig var bra, men så kom kvällen.
Jag har städat, massor och så bestämde jag mig att dammsuga i hallen utanför vår dörr, så inte vår stackars grannen alltid ska behöva göra det.

POFF! NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ! Dörren in til lägenheten går igen! So what tycker ni kanske? Jo, det är så att dörren till lägenheten bara går att öppna utifrån med nyckel. Var är nyckeln? På fel sida dörren. Var är mobilen? På fel sida dörren. Knackar på hos mina två grannar. Ingen hemma! KATASTROF! Vad gör jag? Kommer på den briljanta idén att jag säkert kan pilla upp låset om jag har något att pilla med. Hm, kanske finns nått i dammsugarpåsen? River sönder den (den var för övrigt, sprickfärdig, lämpligt att byta) och hittar en hårnål.

Upplysningsvis är det inte alls så enkelt som det ser ut som på film att dyrka upp ett lås! Det hände ingenting! Desperatare och desperatare blir jag. Så jag lägger i all kraft och trycker till och.... snubblar in! INNE! Yes! Nja, nu är det ju så att jag total pajade dörrkarmen och ena låset lossnade. Tack och lov funkar nedre låset och säkerhetskedjan, så jag kan sova tryggt i natt. Imorgon klockan 12 har jag en dejt med låssmeden som ska fixa dörrkarmen!




Trasigt!

Ett inköp senare

Lagom är bäst! Mums!


Höll ni tummarna jättehårt?

Imorse fick jag svar på en av mina förfrågningar och det lät väldigt positivt. Ni måste hållt tummarna jättehårt! Men, det här var bara steg ett. Nu är det dags för steg två på ställe ett. Alltså måste ni fortsätta hålla tummarna för de svar jag inte fått i steg ett än, men ni måste också hålla tummarna för att det kommer gå bra i steg två på ställe ett. Man vill ju ha alternativ, så man kan välja det bästa. Det är därför tummarna måste fortsätta hållas!


En liten ändring i mitt nya liv

Jag har ändrat en punkt i mitt nya liv program.

Jag får äta godis. Max en gång i veckan och det får bara vara svenskt lösgodis/påsgodis. Ska jag få tag på det måste jag ge mig ut på en cirka 20 minuters tubetur, så det kommer jag verkligen inte palla varje vecka. Den här veckan kommer jag däremot orka det för jag ska köpa lite smask till fina Mädz också. Att inte köpa engelskt godis är inte någon direkt utmaning. Usch är min sammanfattning av det mesta dom har i hyllorna. Nu är ju jag helt fel person att uttala mig om vad som är gott och inte, men ändå.

Chips är också tillåtet, men bara nån gång i månaden.



Håll alla tummar ni kan

Bestämde mig för en sak idag, så nu hoppas jag ni håller alla tummar ni kan för att det ska funka.

Hela den här ridsportdebatten

Nu har även jag sett Kvällsöppetdebatten om ridsport (tack TV4 play) och jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Allt kommer ju egentligen ner till personliga åsikter. Jag vet inte omjag tycker att Mathias Månsson (hockey) var rätt person att ställa mot två hästsportare. Han representerar hockeyn och självklart vill han alltid att hockeyn ska gå före ridsporten. Det säger väl sig självt? Man vill väl att ens egen sport alltid ska gå före andra? I mina ögon hade det bästa varit att någon ur svenska folket utan sporttillhörighet fått stå där och debattera. En sådan person hade kunnat vara mer objektiv och speglat människor i hemmen bättre.
Lasse Anrell är ju däremot inte dummare än att inte inse när han fått en stor del av befolkningen emot sig. Helt plötsligt är det ett helt annat ljud i skällan och jag undrar hur ärlig den här vändningen egentligen är.
Peder Fredricson slog däremot huvudet på spiken när han tog upp att en  bra spelare i ett lag aldrig har en chans utan andra bra spelare runt omkring sig. Precis det här argumenterade jag för med min pappa för nästan en vecka sedan. För det är där det största felet ligger tror jag. Motståndarna glömmer laget och ser bara spelaren. Om man ska driva det ännu längre kan man gå så långt som att säga att individuella prestationer egentligen är de som räknas eller prestationer i sporter där det inte behövs några hjälpmedel (som simning, löpning och liknande). Detta är absolut inte min åsikt, men ska man följa vissa tankegångar fullt ut är det där man hamnar.

Jag tycker bara hela den här disskusionen är löjlig i sig. Det finns folk som gillar ridning, det finns folk som gillar fotboll och sen finns det folk som gillar orientering. Oavsett vad man väljer att utöva måste man kunna respektera andras sporter och inte bli rabiat varje gång ens egen sport missar en framgång.

Det är det som fattas, respekt för varandra! Och det är där sportjournalister har ett ansvar.

Finance eller international business

NU har jag hamnat i ett sånt där velande igen. Den här gången är det vilken inriktning jag ska välja med mina studier.
Jag är antagen med inriktningen International business, men jag har chans att ångra mig nu i vår om jag skulle vilja. Lite inne på att ångra mig är jag faktiskt. Lite sugen på Finance istället.
International business känns som himla luddigt på något sätt, vad kan jag jobba med då?
Finance känns tydligare, då kan jag jobba på bank eller med investments eller nått annat spännande.

Goda råd mottages tacksamt!

En sån där dag när man bara vill hem till sängen

Jag gick och la mig strax efter 23 igår, vid 2.30 hade jag fortfarande inte somnat. Kul? Nej, inte direkt. Inte nog med det, sen blir man väckt vid 6.30 utav en jäkla hund som skäller och skäller och skäller. Jag är faktiskt förvånad att den inte skäller fortfarande.
Det där kan göra mig lite upprörd. Hunden var ute på en bakgård. Den måste haft en husse och/eller en matte som hörde att den skällade. Kan man inte respektera sina grannar så pass mycket att man inte låter hunden vara ute och skälla så tidigt på morgonen?
Iallafall gruppmöte med Professional competence sen. Lite onödigt, men det blev lite jobb i rätt riktning. Sen var det dags för Professional competence, gud vad det inte är roligt. Det känns som en rätt rejäl slöseri med tid. Jag kan förstå varför dom tycker vi ska ha den modulen, men det innebär inte att jag gillar den.
Trött hela dagen och jag skulle helst krypa i säng nu, men klockan är bara 18, så jag får väl vänta lite.


På lördag ska jag iallafall åka och hälsa på den här pinglan

Rätt person på rätt plats eller något som kan göra mig galen

Något som kan irritera mig till no end är dålig svenska på bloggar och hemsidor.
Jag kan har förståelse för dålig svenska på bloggar som skrivs utav väldigt unga människor eller folk med till exempel dyselexi. Har man ingen form av dyselexi och man har passerat 16 år finns det ingen som helst anledning till att inte kunna formulera sig ordentligt.

Det här stör jag mig mest på just nu:

  • Stavfel - ja, vi kan alla missa en bokstav, kasta om bokstäver och liknande, men om man försöker stava ett ord som till exempel irritera iretera, då ska man kanske välja ett ord som man faktiskt kan stava till. Trovärdigheten sjunker radikalt när ord inte stavas som de ska.
  • Använda ord i fel sammanhang - om du inte är 100% på hur ordet ska används, gör det inte! Det ser bara fånigt ut när man försöker låta duktigare än vad man är. Därmed inte sagt att något blir bättre för att man använder svåra ord, tvärtom. Det låtet oftast krystat och upstuck. Använd ord som passar din målgrupp.
  • Stora och små bokstäver - i svenska språket används stor bokstav i början av meningar och vid egen namn. Snälla, börja meningar med stor bokstav. Skriver man ett namn på en person, plats, företag etc använd stor bokstav.
  • . och , -det är galet jobbigt att läsa meningar som fortsätter i all oändlighet och som bara flyter iväg. det finns två jättebra grejer. Den ena är . en alldeles förträfflig uppfinning som gör att man kan dela upp stycken i kortare meningar för bättre flyt. Den andra är , vill man absolut fortsätta sin mening kan man lägga in ett , på lämpligt ställe för bätte flyt i det hela.
  • Talspråk - big no no!

Det är väl de stora grejerna som kan driva mig till vansinne. På bloggar kan jag absolut acceptera att man skriver som man vill, men många bloggar vill ju gärna vara ställen för tips och man vill gärna framstå som en förebild. Kan man då inte ens formulera sig ordentligt faller hela idén.

Rätt person på rätt plats är något som är jätteviktigt. Det finns många officiella hemsidor (för företag, föreingar etc) som ser ut som att en 13-åring slängt ihop den på en kväll. Kan du inte formulera dig ordentligt på svenska ska du kanske inte vara ansvarig för hemsidan. Ska du absolut vara det skriv i Word först, använd rättstavningsverktyget och lägg sen in det på hemsidan. Det är tråkigt att något bra ska tappa trovädrigheten bara för att hemsidan inte framstår som seriös.

Jag själv klarar utan tvekan av de fyra sista punkterna. Punkt ett däremot är mitt stora problem. Jag skriver gärna snabbt och ibland slinter fingrarna iväg och det blir helt tokigt. Bokstäver hamnar i oordning och ibland så fattas det en bokstav mitt i ett ord. Förhoppningsvis händer det här betydligt mer sällan än tidigare och jag jobbar på att det ska bli ännu bättre.


Tog en ofrivillig time-out

Förlåt för tystnaden de senaste dagarna. Beror helt enkelt på att vårt internet mer eller mindre gick i ide i onsdags. Sen dess har det bara funkat sporadiskt eller inte alls. och därför har bloggandet fått lida. Inte alls kul och inte alls min tanke.

Har väl inte hänt så mycket egentligen under det tiden. Var ute i fredags. Kom hem 5.30 i lördags morse. Herregud säger jag bara, det är inte min grej alls att komma hem så dags. Jag blir frustrerad på att hela min lördag försvann. Sov till typ 13-14. Låt i sängen och jäste. Tror jag gick upp ur sängen vid 17-tiden. Var pigg i ungefär en timme och blev sen galet trött igen. Så hela dagen var ju bara slö. Inte bra alls!
Utgången var iallafall galet kul, så man kan ju leva med en förlorad dag då och då.

Ganska svårt faktiskt

Med tanke på hur många människor som bor i London och hur många av dom som vill ha ett boende, borde det vara piece of cake att hitta nån som vill flytta in.
Jo, tjena, hur lätt är det när det bara dräller in intresserade? Hur ska man hitta guldklimparna bland all småsten? Vad vill jag bo med är ju en ganska viktig fråga och jag kan helt ärligt säga att jag inte vet. Det betyder säkert att jag är öppen för allt.
Mig kvittar det om det är tjej eller kille, svensk eller inte. Det enda jag bryr mig om är att det är en normal människa som inte tänker mörda mig i sömnen. Inte tänker festa hela natten varje dag. Kan plocka undan efter sig. Men, det viktigaste av allt; att det är någon man faktiskt kan umgås med! Det är utan tvekan mitt absoluta krav, det måste klicka och vi måste ha roligt.
Jag har ju tid på mig, så det kommer säkert dyka upp en grym flatmate nånstans!

Nån som är sugen på ett rum i London?

Fick precis veta att min flatmate flyttar tillbaka till Sverige i mars.
Jag har alltså ett ledigt rum som måste fyllas. Kanske nån som är sugen?

Det är en mysig 2-bedroom flat med ett härligt vardagsrum. Ligger i zone 2, Queen's park. Tar fem minuter till tuben och 20 minuter in till Oxford Circus med Bakerloo line. Nära till affärer och annat nödvändigt
Hyran är på £500 i månaden + räkningar. Räkningarna hamnar på cirka £50 i månaden.
Är det nån som är intresserad eller vet nån, så hojta!

Ibland måste man bara få vara





Svante är och förblir en riktig glidare. Är det något han är galet bra på så är det att slappa. Gör sig bra på bild gör han också!

Lite gratis träning

Ibland får man tänka till för att få till den där 30 minuters promenaden varje dag. Det man tyckas lite, men ibland har man mycket att göra, folk att träffa och då blir det lätt massa buss och tunnelbana.
Jag har börjat göra så att jag tar bussen till skolan och hoppar av flera hållplatser i förväg. På vägen hem gör jag tvärt om. Tar inte närmaste busshållplatsen, utan går till en betydligt längre bort.

Lite gratis motion sådär!

Resultat: Håret

Okej, färgade ju håret Vanilla blonde häromdagen. Jag är däremot kluven om resultatet. Jag vaknade igår och ville typ gråta. Min enda tanke var att färga tillbaka så fort som möjligt. Sen sminkade jag mig och det såg bättre ut. Jag var dock fortfarande inte nöjd. Kommer sen till uni och alla säger att det är fint och att mitt ansikte ser mycket hälsosammare ut. Hm, det kanske inte är så dumt ändå? Det kanske bara är en vanesak?
Så jag har beslutat att ge det några dagar innan jag blir drastisk och färgar tillbaka.

FÖRE


EFTER


Syns ju inte jättetydligt. Ska försöka fixa en bättre bild.

Men, överlag, vad tycker ni?

Mitt nya liv

Har jag berättat om mitt nya liv som jag levt i några veckor nu? Det är inte nått tramsigt nyårslöfte "Åh, jag måste vara fit till beach 2012". Nej, nej, det är ett "Shit va dåligt dom här jeansen sitter på mig nu" insikt. Och en "OMG, vad jag har legat av mig sen jag flyttade till London" insikt.
Alltså kände jag lite att nej, såhär kan vi inte ha det. Det här är inte bra. Så nu har jag lagt om. En sundare livsstil skulle man kunna säga.

Vad gör jag då?
  • Dricker minst 2 liter vatten om dagen, sen dricker jag minst 5 koppar te. Inte något svart eller rött te, utan gröna teer och örtteer. Börjar morgonen med detoxte, sen under dagen blir det pommegranatte (mycket antioxidanter), pepparmintste (utrensande), ingefära och citrote (för imunförsvaret) och sist ett örtte på kvällen för att slappna av. Ett glas tranbärsjuice om dagen också.
  • Frukosten har blivit mer satsad på. Nån youghurt som är bra för magen med massa bär och frön eller gröt med bär och mjölk. Och nu har jag dessutom betällt med mixer så jag kan börja göra frukost smoothies. Låter väl underbart?
  • Lunch blir antingen något i stil med bacon och ägg eller fruktsallad.
  • Till middag varierar det ju, men har i princip helt lagt ner pasta och ris. Potatis har jag ju lagt ner för länge sedan.
  • Allt sallad till måltiderna och äta minst 3 frukter under dagen.
  • Har helt slutat äta bröd. Tycker inte så mycket om det och det är dåligt med allt vitt mjöl och grejs.
  • Dricker bara det jag skrev innan, eller ja, lite alkohol då och då blir det. Och ibland smaksatt vatten.
  • Helt slutat med godis, läsk, chips och liknande. Kan på min höjd sträcka mig till glass någon gång.
  • Prommenera minst 30 min varje dag. 2 gånger i veckan ska jag gå minst 60 minuter.
  • Börja på Friskis och Svettis nästa vecka tänkte jag. Och, ja, det är faktiskt Friskis och Svettis. Precis som vi har det hemma.
  • Börja rida cirka en gång i veckan.
  • Kör mitt lilla home exercise program som jag kommit på helt själv cirka 2-3 dagar i veckan beroende på vad jag gör med.
  • Blir jag småhungrig har jag massa frukt, supernyttigt schottish oat crackers och olika nyttiga bars.

Och det absolut svåraste för mig:

  • Släcka lampan senast elva på vardagskvällar och gå upp senast nio på vardagar.

Allt annat är lätt, känns inte som några problem, men jag är galet dålig på att lägga mig i tid och nu på sistone har jag varit galet dålig på att komma ur sängen. Jag vaknar fortfarande tidigt, men jag ligger kvar och halvsover halva förmiddagen. Tänk så onödigt, man skulle kunna gå ut och gå eller nått på morgonen istället, men nej, jag ska ligga i ide då.

Jag har aldrig varit den som räknat kalorier och jag tänker inte börja nu heller, men jag har börjat kolla på näringsinnehållet och köper inget med för mycket kalorier/socker/fett/kolhydrater.

Ska man satsa så ska man satsa;)

 


Back to school

Idag kör vi igen. Allvaret börjar och allt sånt. Rätt skönt faktiskt.

Lite förändring

Eftersom mitt färgningsförsök tidigare i veckan misslyckades av diverse anledningar gör jag nu ett nytt. Fast denna gång satsar jag på lite mörkare blont. Vanilla blonde heter färgen, hoppas den är snygg!


£2500 i böter

Jag vet inte om jag skrivit något negativt om London förut, men här kommer det iallafall. Något som göra mig sjukt irriterad är den extrema bristen på SOPTUNNOR! Jag förstår inte hur svårt det kan vara att se till att det finns gott om soptunnor. Ibland kan man gå flera kilometer utan att en sikta en soptunna.
Det som är ironin i det hela är att du kan få helt sjuka böter om du skräpar ner. Upp till £2500, vilket motsvarar cirka SEK 25000! Jag antar att du typ behöver förgifta jorden för att få den bötern, men standrad bötern för nedskräpning är £80, alltså cirka SEK 800. För den summan kan man tycka dom skulle kunna erbjuda lite soptunnor.

Öknehult eller inte?

Jag är så galet kluven om vad jag ska göra med sommaren. De senaste somrarna har varit underbara! Speciellt de två sista med Madde och Lollo. Men 2012 blir det inga Madde och Lollo. Det blir inga Johanna och Henke. Det blir inga jag tycker om och älskar och jag vet inte riktigt om jag klarar det. Klarar jag massa nya ridlärare och medhjälpare? Sånna som inte har koll och måste läras upp? Sånna som Lasse kommer bli arg på och säga åt mig att se efter?
Alla elever håller dessutom på och byter läger och snurrar runt så det är svårt att vet vilka som kommer när. Det kommer bli många sura miner med samma elever som vill ha samma häst på samma läger och det kommer sluta med kaos förmodligen.
Men, jag vill jobba. Öknehult är det bästa med sommaren. Jag älskar läger 5, det är så härlig stämning och alla är glada och nöjda även fast det är kaos. Det är inga intriger och inga barn som ska springa ut och skrämma bort tyskar mitt i natten.
Jag älskar i och för sig alla mina elever, men jag gillar inte kaos, då blir jag rörig och det är inte bra.
Det största problemet är verkligen att jag måste ha nått att göra före Öknehult i så fall, men hur lätt är det att hitta jobb på typ 2 månader? Inte särskilt. Nån som har nått att erbjuda? Jag gör i princip vad som helst som är vettigt. Jag leker med en tanke, men det är inget säkert.
Jag bli galen på det här!




Jag känne rmig inte färdig

H&M internship

Jag har, btw, sökt ett internship på H&M i Stockholm, på businesssidan alltså. Fem veckor i juni och juli. Chansen att jag får det är väl ungefär lika stort som att kor kommer börja sjunga, men nu vill jag verkligen att ni alla håller alla tummar ni kan för mig.

Fatta vilken chans det skulle vara, att få jobba på H&M och se saker från insidan. H&M är ju utan tvekan ett av de absolut bästa företagskoncepten i världen. En affärsidé som går att applicera i vilket land som helst i princip utan några större förändringar.
Vem skulle inte vilja vara en del utav det?!


Måste såklart be om ursäkt

Jag ber 1000 gånger om ursäkt för mitt dålig bloggande torsdag/fredag. Jag åkte hemifrån i torsdagsmorse strax innan 10 och kom inte hem förrns i fredagsnatt klockan 23.30. Under all den här tiden stod min dator hemma på golvet och jag kunde alltså inte blogga.

Nej, nu ljuger jag. Klart jag kunde, har ju blogg.se appen, men jag är inte galet förtjust i den för man kan inte bestämma över bilder och text som jag vill kunna göra.

Vad gjorde jag då? Jo, jag åkte till Haslemere och mös med Madde, Oliver, Connor, Lottie och Iain. Och såklart världens grymmaste, engelska kissekatt Sotis. Roligare personlighet får man leta efter i en katt!


Madde och jag mös, städade, spelade fotboll med barnen (nej, jag agerade domare, Madde spelade om vi ska vara helt ärliga), lagade mat, åt ägg och bacon och pratade massa, massa skit. Underbart härligt och precis vad jag behövde.

Madde är en pärla!

Ibland är jag helt säker på att jag är på rätt ställe

Idag har jag haft en helt fantastisk dag! Har gått och myst runt i Covent garden, det är nog ett av mina favorit ställen i London. Helt ensam har jag varit och bara strosat runt, tittat i butiker och funderat. Vädret har varit toppen, inte för kallt och en härlig sol på himmelen. Lagom mycket människor ute också, så man blev inte ihjältrampad.
Det bästa med Covent garden är att man alltid hittar nya ställen varje gång man är där. Det finns så mycket gränder och bakgator att man alltid kan hitta nått nytt och nån rolig ny affär. Man kan inte mer än älska det.
Och det är sånna här dagar när jag vet att jag är på precis rätt ställe, allt känns rätt och det finns ingen längtan någon annanstans.
Som jag sa i mitt tivivelinlägg, jag kommer hinna ändra mig 100 gånger innan mars och jag har nu ändrat mig för första gången. Nu vill jag vara här en stor del av tiden, men ända någon/några månader i Sverige. Jag har insett att man faktiskt kan ha det bästa av två världar.

Lite tid här och.....

....lite tid här och all kommer lös sig


Vart tog det vackra vädret vägen?

Blev en kort promenad. Inte i nån park, utan runt på gatorna. Totalt cirka en timme, hade gärna varit ute längre, men solen försvann och då försvann min motiviation med den. Tokigt.

Haha, sitter med nyheterna på, allt för att slippa skriva på min rapport. Som,btw, går så mycket bättre nu när jag kommit igång. Är inte helt 100 på siffrorna, men jag tänker leva med det som det är.

Nyheterna iallafall, Skottland vill bli självständigt. Det vill inte England att dom ska bli. Jag kan förstå England faktiskt. Varför ska dom bli självständiga nu efter så himla många år. Det är väl lika bra att bara köra på. Det är ju samma land i princip ändå.

En underbar dag!

Insåg igårkväll när jag gick och la mig att jag inte varit ute på hela dagen! Jag hade inte ens låst upp dörren! K A T A S T R O F! Så kan vi inte ha det. I och för sig var det trist väder igår, så ska man välja en dag att vara inne kunde det lika gärna varit igår. Idag ska vi ändra på innesittande iallafall. En promenad är vad jag tänker satsa på. London är ju fullt av massa fina parker, så jag tänker ta och bege mig till en av dem och bara mysa runt i några timmar.

Låter som en underbar idé, eller hur?! Vad ska ni göra idag?


St Jamse's park

Regent's park

Green park

Hyde park

Rapportskit

Vi ska skriva en rapport som ska vara inlämnad nästa vecka. Problemet är bara att jag inte får till siffrorna. Hur jag än gör blir det fel. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Det är himla konstigt för allt stämmer ända tills jag kommer till en post och den blir galet stor i förhållande till vad den borde vara. Tokigt!
Det absolut fångaste är att rapporten i princip är samma sak som vi gjort som en presenation, nu ska vi bara applicera det på fler företag. Förmodligen för att se att vi verkligen kan det. Nej, det gör vi inte! Ingen av mina skolvänner jag snackat med får till det på ett bra sätt.

Det suger!

Dagens stora feta IG går till mig

Haha, jag är nog lite väl trög när allt kommer omkring. Skulle bleka håret nu på morgonen, eftersom min utväxt började se riktigt läskig ut. Inte bra med andra ord. Hade laddat upp med samma färg jag brukar använda och började glatt kladda i håret. När hela färgningsflaskan är tom inser jag mitt misstag.

Jag har glömt att lägga i blonderingspulvret! Jag tryckte bara i lightening creamen! Haha, inte mitt starkaste ögonblick liksom. Jag tänkte att det gör väl lite skillnad ändå och lät det sitta i. Vet inte om det blev nån skillnad då det fortfarande är blött, men i värsta fall åker jag och köper en ny flaska senare idag.

Ibland är man bra virrig!

Det där jäkla jobbletandet

Eftersom min plan är att vara i Sverige april till september behöver jag såklart ett jobb också. Det borde inte vara så svårt att hitta ett jobb, det är ju faktiskt ett helt halvår som det gäller.

Jag har iallafall mailat varenda tänkbart företag i Uppsala. Allt från restauranger till bokföringsbyråer. Nån borde ju ha förbarmande över den stackars lilla flickan. Jag har även kollat lite på praktiker för att få lite mer insyn i min framtida kariärr.

Jag förstår också självklart att alla företag får x antal jobbansökningar. Det som gör mig fruktansvärt irriterad är att de flesta som säger nej uppenbarligen inte läser mailet. Det är det minsta man kan göra iallafall. Vad får mig att tro att de inte läser mailen då?

Jo, för det första kallar 99% av alla svar mig för Sofia. Varför, tänker ni säkert nu? Jo, för jag använder mig av min skolmail eftersom den låter mer proffsig än min Hotmail och enligt min skola heter jag Sofia. I och med det skickas alla mina mail med avsändaren Sofia Xxxxxx. Allt tack vara att min kära mor tyckte Sofia Lisa klingade bättre än Lisa Sofia. När jag skickar mina ansökningar skriver jag i inledningen att jag heter Lisa och avslutar även med Lisa. När man då får svaret "Hej Sofia!" känner man sig rätt säker på att dom inte läst vad som står.

Den andra anledningen är att jag väldigt tydligt skriver att jag är intresserad av arbete mellan april och september. Väldigt tydligt, kan inte misstolkas. Får man då svaret "tyvärr söker vi inte personal för tillfället" känner man sig ganska säker på att dom inte läst vad som står.

Läser man inte hela mailet kan man lika bra strunta i att fråga tycker jag. Det är respektlöst att uppenbart inte läsa det som skrivits.

Lite Sverigebesök inplanerade

8-12 februari åker jag till Sverige och hänger lite. Sen den 30 mars kommer jag hem på obestämd framtid. Eller, ja, som längst till september eftersom skolan börjar igen då.

Nu känns det bra

Så konstigt hur saker ändras

Jag har trott att jag vetat precis hur jag vill ha det. Jag har varit helt säker på hur min framtid ska se ut. Inte den yrkesmässiga framtiden, den är fortfarande lite dimmig, men den privata. Jag har varit övertygad om att jag vill bo i England. Att allt är lite bättre här hela tiden.
Nu är jag inte alls säker på det. Nu när jag faktiskt är här är det enda jag vill göra att flytta tillbaka till Sverige. Don't get me wrong, jag älskar att bo i London, men det fattas saker för mig här.
Jag har insett att det viktigaste för mig är hästarna, jag kan inte se mig själv utan en häst i framtiden och jag kan inte se mig själv med en häst i England. För med hästarna kommer tränandet och tävlandet och det är inte på samma sätt här.
Sen har vi såklart allt det här med familj och vänner som spelar en enorm roll i min längtan tillbaka till Sverige. Förra gången jag bodde i England var allt lättare. Jag vet inte varför egentligen. Kanske för att jag visste att det bara var ett år vi pratade om. Kanske för att jag var mer vilsen då. Jag vet inte, men den här gången är det annolrunda.
Min tanke nu är att spendera så mycket tid jag bara kan i Sverige. För när allt kommer omkring är det nog där jag kommer hamna i slutändan ändå.

Nu kommer jag säkert hinna ändra mig 500 gånger under min utbildning, men den här känslan har följt mig i flera månader nu och jag känner mig bara mer och mer säker på att det är Sverige som är hemma.

Glömde visst

Jag glömde visst blogga igår. Fy på mig, så kan vi inte ha det.
Jag gjorde inte så mycket vettigt heller. Sov alldeles för länge, åkt och höll Becca sällskap på Primark, åkte hit och såg på lite serier och beställde hem lite kinamat. Blue ginger, kom ihåg det, supergod mat var det där!

Idag då? Jo, jag har städat och tvättat, så nu är det kalasfint här. Inte för att det var stökigt innan, men det behövdes dammsugas och sånt. Jag har kommit på en fördel med heltäckningsmattor; man slipper skura golv. Det och att det är rätt varmt om fötterna är de enda fördelarna med heltäckningsmatta. Annars suger det.

Ska gå till affärn strax, handla lite frukt. Mums. Problemet är bara att jag gav Becca min slapparutomhusbyxor igår när hon åkte hem. Mina slapparinomhusbyxor är ett par pyjamasbyxor, dom kan man inte gå ut i. Även fast dom är galet snygga. Så jag måste ta på mig jeans, vilket är ungefär lika lockande som att borra i en tand. Därför drar jag lite på det här affär gåendet.

OMG! Galet bra!

Vampire diaries permiär idag och hjälp så bra det var. Hade jag väntat 10000 år på att det som hände i slutet skulle hända? Ja! Var det lika bra som jag trodde det skulle vara? Nej, det var bättre!



Man blir ju varm i hela kroppen av de här två männen!

En tripp till IKEA

Köpte grymt osexiga saker. Stekpanna, kastrull, tidskriftssamlare eller vad det heter. Jag tror det var det som köptes. Tungt var det iallafall och lite svårt att hitta till bussen sen. Gick och gick. Tur var det för jag kom till Tesco, vilket passade mitt planerande galet bra. Då slapp jag gå och handla när jag kom hem. Det som var lite sämre var att det blev sjukt tungt att bära, men mötte upp Karin och Evelinn sista biten på vägen hem och då bar dom. Snällt!


Idag är en galet bra dag

Nästan inget ont nånstans. Lite ont i ett öra, men det får man leva med. Idag börjar Vampire diaires, Secret circle och Greys anatomy igen. En galet bra dag alltså!
Dessutom fundera jag på att åka till IKEA

En betydligt bättre film

Det bästa med att vara sjuk är att man har en bra usräkt att ligga i sängen och titta på filmer och serier utan att få dåligt samvete. Eftersom jag räknar med full tillfrisknad senast imorgon eller på lördag maxar jag just nu mtt sängliggande.
Plöjt några avsnitt av Vampire diaries säsong 1, som för övrigt nog är den bästa serien ever. Har också sett på Crazy, stupid, love. Det var en härlig film! Bra skådisar och rolig intrig. Alldeles lagom såhär på kvällskvisten. Kan verkligen rekommendera.


Justin Timberlake är INTE en skådis

Igår såg jag Friends with benefits (filmen alltså). Vad ska man säga? Filmen är lika dålig som serien med samma namn. Det har gjort 10000000 gånger innan och varit mycket bättre. Den enda som var bra i hela filmen var Mila Kunis, hon kan iallafall agera.
Till skillnad från Justin Timberlake. OMG! Jag har sett några filmer med honom nu och jag blir förvånad att dom fortsätter ge honom roller. Är ju sjukt värdelös som skådis! Utstrålar ungefär lika mycket känslor som en tom burk.
Tänk om han kunde göra nått han faktiskt var bra på istället. Jag menar hans sångkarriär var ju betydligt bättre än de här patetiska försöken till att lyckas som skådespelare.
Det är synd för han verkar ju vara en bra kille annars (och rätt snygg, inte galet snygg, men man blir ju inte ledsen av att se honom).
Mitt tips är iallafall : Ge upp skådespelardrömmarna!


En till bra serie ni bara måste titta på!

Revenge är galet bra. Har kommit typ 10 avsnitt och jag sträckkollade dom! Man fastnar verkligen för serie. Den har allt snygga män, rikedom, kärlek, svek, lögner, spänning - ja allt man kan vilja ha i en bra serie!

Handlar om en tjej som ska hämnas på dom som ligger bakom att hennes pappa blev oskyldigt dömd för en terroristattack.


Detoxar lite såhär i början av januari

Nej, rubriken ljuger lite, jag började faktiskt redan i december, men tog paus över jul och nyår. Jag åt ju inget godis eller drack nån läsk innan jag flyttade till London, men när jag väl kom hit sprack det. Det är dags att ändra på det. Finns ingen anledning att äta saker som inte är så goda egentligen.
Huvudingrediensen i min detox är dock Dr Stuart's detox tea. Det smakar illa, det luktar illa och man kissar knallgult (to much information, I know). Allt det gör mig övertygad om att det faktiskt är bra för mig och jag tänker dricka det januari ut.


Ibland måste man göra sånt man kankse inte annars tycker man skulle göra

Istället för att ligga i sängen och dra mig när jag kände mig utvilad valde jag att gå upp vid 6. Det är nog egentligen det bästa man kan göra eftersom man bara blir tröttare ju längre man ligger kvar. Eller är det bara så för mig?
Jag fick mycket gjort. Städade i min garderob och byrå, bytte sängkläder, fixade ovanpå min garderob och i lådorna under min säng, tvättade, diskade och duschade och allt det här på knappt en och en halvtimme. Effektiv tjej eller vad?
Nu ska jag strax käka lite frukost (bäst att passa på när det gör lite ont i hals och öra) sen ska jag snygga till mig lite, vänta på att jag ska få mina varor levererade (älskar att slippa gå till affären om jag inte vill) och sen ska jag bege mig till Victoria och möta Evelinn och hennes kompis som kommer med tåget från Gatwick.
Även om jag tycker det är galet skönt att vara här helt ensam måste jag säga att det ska bli roligt med lite sällskap. Om inte annat är det nog bra för min mentala hälsa iallafall.


05.41 och här ligger jag

Klockan är inte ens sex och här ligger jag vaken. Inte klarvaken, men ändå så vaken att jag inte kan sova riktigt.
Måste ändå säga att det varit den bästa natten sen jag blev sjuk.
Gick och la mig 20.00 igår, helt plötsligt kom all sömnbrist ifatt mig och jag kollapsade. Det bästa av allt - jag sov nästan 9 OSTÖRDA timmar! Underbart!

Dessutom tror jag att jag kommer överleva det här också. Nu är det enda som är problemet den där jäkla svullna tonsillen (tror jag iallafall) som inte riktigt vill ge med sig, men den vet inte väven den kämpar emot!


Nu mina vänner, nu ni!

Nu har jag varit och köpt, vad jag hoppas är, svaret på mina problem.
Tänkte det skulle vara lungt på Westfield, det är ju ändå nyårsdagen. Haha, det var sjukt med folk! Jag trodde alla skulle vara hemma och bakfulla idag? På bussen dit luktade det däremot gammal fylla. Precis som det ska göra.

Ni ser ju vilka grejer! May cause addiction. For three day use only. Pharmacy only. Kan det bli bättre? Förmodligen inte! Det enda jag ställer mig frågande till är att man får bara ta dem i tre dagar, max 6 st om dagen. Alltså är vi då uppe i max 18 st på tre dagar. Varför innehåller då lådan 32 tabletter?! Det verkar väl lite dumt kan jag tycka.

Nu är det bara att hålla tummarna för att det funkar, mest för att jag vill äta. Sedan i fredags morse har jag ätit följande:

  • Två tunnpannkakor
  • En liten macka på flyget
  • 2 bananer
  • 2 äpplen
  • 1 liten skål grönsakssoppa
  • en lite skål yoghurt med bär

Hur upphetsande låter det? Nej, jag vill vara sugen på mat. Det enda jag känner nu är likgiltighet och det är ju inget vidare.


Jag vet ni vill ha det

Frukost/lunch/middag


Gott nytt år och allt sånt där

Hoppas ni hade en underbar nyårsafton med mycket skratt, god mat och härligt sällskap.

Jag ska inte klaga, men själv spenderade jag nyårafton ensam i soffan. Åt en grönsakssoppa som faktiskt gick ner i magen ovanligt smidigt med tanke på mitt halsproblem. Skiten blir inte bättre! Nu måste jag åka iväg och se om jag inte kan köpa extrastarkmirakelmedicinBoots. Jag har verkligen ingen lust att sätta mig på bussen och åka till Westfield, men det är det största Boots jag vet och där MÅSTE dom ha något som funkar. Jag ska leka 20 frågor med nån som jobbar där.

Just ja, berättade ju inte det bästa om min nyårsafton. Jag såg på.... håll i er nu......Scream 4 och ska jag vara helt ärlig var den riktigt bra. Man var på helspänn och den tog nya vändningar hela tiden. Jag är inte besviken!