Svar å kommenar

 
Det är beställt från HorseMeUp, men är ett Hansbo Classic. Såg att det fanns på typ CityGross när jag redan beställt det. Pannbandet har jag dock köpt separat, för pannbandet som kom med var inte jättsnyggt.
 
Här är en bild på hur det såg ut.
 

Idag är det ridning på schemat

Idag är det personalridning på schemat. En riktigt trevlig dag med frukost, lunch, efterrätt, teori och bra lektioner. Jätteroligt att få rida lite på riktigt igen. Ska köra på Algebra den här gången igen. Förra gången hade jag träningsvärk i magmusklerna flera dagar.
 
Lånar Lollos bild på fina Algebra

Det är inte lätt alla gånger

Idag var det dressyr på utebanan som gällde för min och Shellys del. Jag testade rida med ett tredelat gummibett eftersom hon gnisslat lite tänder på det vanliga tredelade. Funkade mycket bättre iallafall, så det blir nog bra i längden. Är ju alltid bra att växla lite bett i vilket fall.
 
Hon var riktigt fin i formen redan från början med bra driv. Konstigt nog var hon mycket mer loss i höger sidan än tidigare och hon var nästan högerhård i vänstersidan. Idag hade vi dock lite problem med att hon la på tvärnitar, körde ner huvudet och ut år vänster. Hände när jag la till skänkeln när hon inte tog ytterhjälperna som hon borde. Spelade ingen roll vad vi gjorde egentligen, la jag till skänkeln blev hon sur och stannade.
 
Jobbade på med halter och volter. Hittade ett ganska bra flyt till slut, men jag kan inte påstå att jag är nöjd. Egentligen är det inte så konstigt att det är en del som inte funkar, som borde funka vid det här laget. Min teori är att hon fått göra som hon vill och aldrig haft några krav på sig.
 
Man får väl vara glad om det är det "värsta" hon gör, det känns överkomligt.

Shelly 2012-09-24

Igår tog jag och Shelly oss ett pass i lilla ridhuset på morgonen innan hovis kom. Just nu ligget mest fokus på att få henne att ta jämnt stöd på båda tyglarna och hitta flyt både i gångarterna och i övergångarna.
 
Jag vet inte om jag varit helt förvirrad när jag gått omkring och trott att det är höger sida hon är stel i, men så är det inte. Det är ju vänster sidan som är stelopererad! Tack och lov börjar det bli bättre och hon släppte igenom den sidan riktigt, riktigt bra igår efter lite om och men.
 
Började med att skritt och trava fram på omväxlande rakt och böjt spår. Hittade ganska bra stöd redan där, men det var långt ifrån bra. Galopperade fram runt fyrkanten, men gjorde den lite mindre ibland. Här är höger och vänster galopp som natt och dag. I höger varv bär hon sig riktigt bra och kan runda till sig ganska ordentligt. I vänster varv är det fullt ös medvetslös och huvudet uppåt och utåt. I övergången från galopp till trav i vänster varv välter hon bara iväg och blir spikrak i innersidan.
 
Avslutade sedan med att rida serpentiner med volter i bågen och övergångar vid medellinjen. Hon blev riktigt fin i volterna och det var här hon släppte igenom riktigt bra i vänster sidan. Övergångarna gör hon ganska snällt och hon hittar lugnet i skritten direkt, så man är väl förberedd för att sätta igång i trav igen. Det som däremot inte är bra är hur hon gör övergången. Skjuter fram nosen och biter ifrån i bettet. Ja, jag får väl vara glad över att hon faktiskt gör en övergång.
 
Såhär villig var lilla fröken att fotas igår

Glad tjej

Igår var jag och Elin till Lyckås och hur glad blev inte jag när jag såg alldeles nyuppackade Spooks jackor? Eftersom jag gått och suktat efter en sån väldigt länge nu slog jag till och en brun, snygg vinterjacka fick följa med mig hem.
 

Biltema = hästkollektion?

 
 
Jag måste vara ärlig och säga att jag är lite skeptisk till Biltemas hästsatsning. Se bara på ÖB och Stadium som försökte sig på hästsortiment och inget av företagen har det kvar idag. Jag tror att hästsektorn är för nischad och ska man ta fram sin egen kollektion så ska man bara hålla på med det. City Gross har ju en alldeles utmärkt fungerande hästavdelning på de flesta ställen, men dom är bara återförsäljare av redan etablerade märken.
 
Men, man ska aldrig säga aldrig. Kanske kommer det gå toppen för Biltema.
 
Vad tycker ni om grejerna som ni kan se här?

Nya dojor

Idag fick Pringlan träffa sin nya hovslagare, Jenny. Hon är helt ny för både mig och hästen och jag kan säga att jag är mer än nöjd. Hon gjorde ett kanonjobb och var väldigt noga. Tycker fötterna ser mycket finare ut redan nu. Shelly tyckte det var alldeles ok att bli skodd även om hon tröttnade mot slutet när det började fodras och grejas. Hon var så söt och stod och kliade Jenny i nacken när hon raspade.
 

God morgon!

Uppe med tuppen på min lediga dag. Ligger i soffan med en kopp te och ska alldeles strax rulla mot stallet för att rida. Klockan 10 kommer också min nya hovslagare och byter dojor på prinsessan.Vill vara klar i stallet efter det så hon kan vara ute så länge som möjligt.
 
Efter stallet vet jag inte riktigt vad jag tänkt mig. Har lite att tvätta och borde väl städa lite, men det är ju så galet oinspirerande att jag förmodligen kommer skjuta upp det. Hoppas dock på att Elin ska kunna följa med mig till Lyckås idag, vill se hur det ser ut och är lite sugen på att köpa ett Back on Track-täcke till Pringlan.

Äntligen!

Jag har äntligen, äntligen hittat en hjälm som ser lite proffisgare ut och som faktiskt passar på mitt deformerade huvud. Jag har, precis som alla andra, velat ha en snygg Charles Owen eller John Withaker hjälm väldigt länge, men det spelar ingen roll vilken modell jag provar. Dom sitter huvudet och inte över huvudet om ni förstår skillnaden. Jag ser ut som en svamp med dom på. Jag har under de senaste åren kört på en Hööks hjälm som inte alls ser så exklusiv ut, men det har varit den enda som passat.
 
Den här har jag haft
 
Tänk er min lycka när jag idag stannar till på Stockholms ridsport för att köpa en helt annan grej och hittar en hjälm - till halva priset! Jag är så glad just nu och jag kommer känna mig mycket snyggare på framtida tävlingar och träningar. En Champion De Luxe blev det som förbarmade sig över mitt missformade huvud och passade. Det enda som inte gör den till min drömhjälm är knäppningen, den skulle gärna kunnat få vara lite mer exklusiv, men jag är lycklig ändå.
 

Sadeldjungeln

När jag fick veta att jag skulle ta hem Shelly var min första tanke att jag skulle köpa en dressyrsadel. För ska man rida dressyr behöver man såklart en dressyrsadel.
Jag tänkte snabbt om när jag såg vad det faktiskt var som kom hem till mig. Pringlan är omusklad och taning som bara den. Förhoppningsvis kommer hon muskla på sig och växa lite ganska snabbt och då kommer vi behöva byta sadel igen.
Att lägga pengar på en sadel i det här läget är alltså inte det smartaste och jag fick dessutom låna sadel av jobbet om jag hittade någon som passade. Provade massa sadlar, men ingen föll mig direkt i smaken. För liten, för stor, för trång, för vid, för hög i bak, för låg i bak och så vidare. Hittade en som jag tyckte låg ok och jag red i den några gånger. Tyvärr kände jag inte att jag kom i någon bra position i den, men vad skulle jag göra.
Då sa en av mina kollegor att jag kunde få prova sadeln hon hade till sin häst när han också var bäbis. Den låg mycket bättre och jag kom i en mycket bättre position, så jag fick köpa den för en spottstyver. Dessutom rörde hon sig mycket, mycket bättre. Hon är ju väldigt rörlig naturligt, men nu var det helt annorlunda. Den enda nackdelen är egentligen att den är brun och jag är ju en tjej som vill ha svart utrustning, men vad spelar det för roll i dagsläget?
 
Känns verkligen som en bra lösning, att ha en liten slit och släp lösning tills det att muskler har kommit och det finns något att lägga en sadel på. Jag tänkte att i början på nästan år kan det vara läge att börja se sig om efter något lite mer ambitiöst i sadelväg.
 
Den här sadeln lånade jag från ridskolan.

Poppis tjej

Såhär poppis är Shelly bland tjejerna i stallet. Dom är så himla gulliga och duktiga!

Shelly 21-09-12

Idag gick det inte alls lika bra som igår. Inte ens i närheten.
Red direkt på morgonen eftersom jag jobbar 13-20.30 idag och dessutom skulle jag flytta alla grejer.
Red i lilla ridhuset eftersom jag inte ville störa dressyrträningarna som var i stora.
Fokus idag skulle ligga på övergångar och halter. Eftersom jag skrittade fram för hand ute började jag direkt jobba med halter i skritten. Red så att jag gjorde halt mitt på varje kortsida samt vid X eftersom jag vände över och bytte varv hela tiden. På så sätt fick hon två halter där ho kunde ta stöd av väggen och en där hon fick lite större spelrum. Gick ganska bra.
Började trava och joggade bara några varv i båda varven växlat på fyrkanten och stora volter. Därefter la jag in galoppen direkt och den funkade riktigt bra. Hon tog fattningarna fint och var riktigt tillbaka i framförallt höger galoppen.
Skrittpaus och sen var det dags för att jobba övergångar. Travade lite, lite innanför spåret och gjorde övergångar mitt på långsidorna. Det fungerade inte alls. Hon var jättetråkig! Vinglade, sprang och bet ifrån om vartannat. Så jag började lägga halter istället. Det funkade mycket bättre och hon ställde upp riktigt fint under sig. Dock är hennes reaktion på minsta förhållning att bli stum och köra fram näsan, men det börjar bli bättre.

Formen idag var KATASTROF! Tog inget stöd någonstans och sprang mest omkring. Jag hoppas och tror att hon tyckte det var jobbigt igår och det är det som satt i kroppen för det här var inte roligt. När jag travade av så rundade hon till sig riktigt bra och sög framåt utan att springa, så helt bortkastat var det inte.


Flyttdag

Idag ska vi flytta, jag och Pringlan. Ja, inte så långt. Bara in i ridskolestallet. Vi har ju stått i karantän i utebox sedan hon kom och idag är det äntligen dags att få komma in i stallet.
 
Det ska bli så härligt! Skönt att ha henne inne bland alla andra hästar, skönt att kunna lätt kunna titta till henne, skönt att hon inte behöver stå ute och frysa, skönt att få bättre belysning. Nu när hon kommer in kommer jag mycket lättare kunna ta hand om henne på de kvällar jag har lektioner. Då kan man lätt ställa sig inne i ett varmt stall med bra lyse och borsta efter jobbet.
 
Hoppas bara hon gillar sina nya grannar!

Vill ha i vinter

Spooks har alltid snygga västar, jackor, hoodies och annat kul på sin sidan. Just den här jackan och västen skulle jag inte säga nej till i vinter.
 

Underbara lilla häst

Jag är så glad att jag fått chansen att träffa denna lilla fantastiska häst.
Hon är helt otroligt positiv till all typ av arbete och att hon nu vilat två dagar är inget som märks.
 
Idag var det ridning som stod på schemat, i stora ridhuset. Började med att jobba med halter i skritten. Hon är så söt, ställer upp med benen korsade, välter åt nått håll och står som lutande tornet i Pisa, men där står hon tills jag ber henne gå fram igen.
Började jobba henne i traven mycket tidigare än jag gjort tidigare och hon var riktigt fin. Hon var lite ojämn i formen, på så sätt att hon blev lite djup ibland, men hon var eller mindre stadigt i form hela tiden. Jättestor skillnad mot i söndags bara.
Höger sidan är fortfarande jobbig att böja igenom och hon lägger fortfarande framdelen lite utanför spåret i vissa fall, men jag tror som sagt att problemet sitter i vänstersidan.Det är bara att ge henne lite tid och försöka jobba upp henne i styrka och muskulatur.
Galoppen var riktigt bra. Första fattningen var inte något vidare, men det var mitt fel. Jag släppte allt stöd och sa bara KÖR! Konstigt att hon bara sprang iväg.
Vi fick även sällskap och när vi passerade det ekipaget i galopp så tog det tvärstopp. Så kan vi inte ha det.
 
Har insett att hon är lite klurig på det sättet att hon bjuder jättefint, men så fort hon inte vill (av olika anledning trötthet, passerande häst osv) tar det tvärstopp. Det är som att försöka rida i tre meter djup gegga. Det är något som vi verkligen måste jobba med.
 
Imorgon tar vi vid där vi slutade idag.
 

Ibland måste man ändra sina planer

Igår blev det ingen ridning. Nu tror jag inte att lilla prinsessan klagar om hon visste vad som väntade,
Det gick i ett på jobbet, sjukt stressigt blev det eftersom vi var en kort i stallet och vår praktikant var dessutom sjuk. Allting tog lite längre tid än det brukar och det kändes som att vi fick mocka mer än vanligt, ströa mer än vanligt och allt sånt där.
När jag slutade hade jag som sagt tänkt rida, men nu blev jag tvungen att åka iväg till återvinning med en transport full med grejer. Den hade stått full ett tag och imorgon kommer det spånpellets som vill flytta in där transporten stod.
Så sagt och gjort tog jag och en kollega bilen till återvinning och slängde både det ena och det andra. Killarna på återvinningen tyckte vi var lite jobbiga och sa till slut "Snälla, snälla, bara ställ på bordet. Vi sorterar sen" på bästa invandrarstockholmska.
När vi väl var tillbaka i stallet öppnade sig himmlen, båda ridhusen var upptagna och all min motivation hade försvunnit. Därför fick det bli lite omplanering.
 
 

Jag kan inte sluta skratta

 Vare sig du är en hästmänniska eller inte kan du inte låta bli att skratta åt det här!
 

Min mor, en redig hästkvinna

Se hur avslappnad hon är i sällskap av dessa fantastiska djur!
 







Dagens planer

Idag jobbar jag 6.30-16.00. Blir nog lite tajtare än vanligt då vi förmodligen är en kort i stallet på morgonen, men det fixar sig. Vissa saker tar längre tid och vissa saker går fortare. Vi har tack och lov en praktikant som kan lyfta lite grann.
 
När jag slutar är det dags för fina Pringlan.Har inte hittat något stabilt uterittsällskap, så det får bli ett pass på banan. Övergångar är vad som ska stå på schemat. Få henne att vara lite kvickare för skänkeln och hitta balansen lite snabbare. Hoppas på att få henne lite mer balanserad snart så vi kan visa oss för en tränare snart.
 





Jag har ångrat mig

Jag sa för en tid sen i det här inlägget  att Horsemeup.se var en av mina favoritnätbutiker att shoppa från. Då hade jag precis lagt min första beställning och var fortfarande lyckligt ovetande om vilket inkompetent företag jag hade att göra med.
Det står tydligt leverans inom 7-10 arbetsdagar, ingenstans framgår det att det kan bli en längre väntan. Jag tänkte inte så mycket på det, men förra veckan började jag fundera över vart de där tränsen jag beställt och betalat för höll hus. Så jag ringer upp dom och deras reaktion är i princip "Oj".
Ja, det kan man ju säga. Tre veckor efter att jag var utlovad att få mina saker hade jag inte hört ett knyst. Kvinnan jag pratade med kunde dessutom inte svara på något och hon tyckte det var konstigt att jag inte blivit kontaktad. Ja, det tyckte jag också.
Efter lite om och men skulle hon iallafall kolla upp det och återkomma. Jag får ett mobilsvar lite senare om att det ena tränset skickades samma dag och att hon skulle kolla hur det låg till med det andra och ska bli uppringd,
Blir aldrig uppringd. Får däremot ett mail häromdagen med uppgifter om att tränset inte kan skickas och att dom satt tillbaka pengar till mitt kort. Inte en fråga om jag vill ha något annat, ingenting.
 
Det här är den värsta service jag någonsin varit med om och till saken hör att även vänner till mig har haft exakt samma problem. Inget paket, ingen information och dålig service. 
 
Nej, det här är sista gången jag handlade från dom och jag tänker inte rekomendera dom till någon!

Svar på kommentar

 
Om man vill bli uppstallad på BRS kontaktar man Linda E för att anmäla sitt intresse. Det kan också vara bra att läsa det här, så man vet att det inte är Linda själv som fattar beslut om vem som får boxplats, utan det är styrelsen. När beslut fattas tas många olika faktorer med i beräkningen om man får en box eller inte.

Liten film

Emma var snäll och filmade lite förra veckan när Shelly fick prova pessoaselen för första gången.
 
 

Shelly 2012-09-17

Igår fick lilla Pringlan arbeta i pessoaselen för andra gången i sitt liv.
Den här gången fick jag faktiskt en reaktion. Hon kastade sig bakåt några meter precis när vi skulle börja, men när hon stannat var det bara att driva framåt och det var som att ingenting hade hänt. Hon är så duktig, lilla prinsessan.
 
Jag tycker det gav bättre effekt den här gången. Jag tycker hon var rundare i kroppen och hon hittade balansen i framförallt traven mycket fortare den här gången. Det blev lite mer sug i steget än bara spring i benen,
Galoppen blev också riktigt, riktigt bra efter uppvärmningen när jag spände in henne lite mer. Den var riktigt balanserad och hon kunde gör fattningar utan att ramla iväg.
 
Som sagt var, hon var kanonduktig, men det märktes att hon tyckte det blev lite jobbigt. Idag är det en väl förtjänt vila och imorgon hoppar jag upp i sadeln igen och hoppas på att få sällskap på en utetur.

Bilder från igår














Shelly 12-09-16

Igår var det ridning igen för ShellyMamma var med och fotade (så gott hon kunde) och vi var för första gången i stora ridhuset. I stora ridhuset ligger cafeterian så det var lite spring på läktaren, men prinsessan rörde inte en fena.
 
Det jag jobbar med just nu är att få henne attbjuda jämt på bettet och hålla ett jämt tempo. Vi jobbar också mycket med övergångar och halter. Galoppen är framför allt fokus på att dämpa lite av farten, då det går väldigt fort ibland. Mycket fattningar är vad som kommer stå på schemat dom kommande veckorna.
 
Hon är ganska stumma i vänstersidan och vill gärna sätta framdelen utanför sig där. Förmodligen har hon något som sitter fast lite i högersidan då hon inte gärna sträcker ut den. Hon var även lite tjafsigare i munnen idag, men dom stunder hon slappnar av och hittar flytet är hon helt underbar att rida.
 
Jag har aldrig heller ridit en häst som det är så tydligt på när bakbenen är med eller inte. När hon blir lite trött eller tycker det är jobbigt känner man hur hon släpper ut bakben flera mil bakom sig. Tack och lov är det bara att trycka på lite extra så är dom med igen.
 
 


 

Vecka 38: Shelly

Måndag: Longering, pessoa
Tisdag: Vila
Onsdag: Ridning, gärna ut om vi får sällskap
Torsdag: Tömkörning
Fredag: Ridning
Lördag: Vila
Sönda: Ridning
 
Tömkörning är som sagt lite svajig för min del, så den kanske byts ut mot longering för att jag känner att jag tagit mig vatten över huvudet.

Första veckan

Nu har jag haft Shelly i lite mer än en vecka och jag förvånas varje dag över hur stabil hon är!
Fyra år, har flyttat till ett helt nytt ställe med mycket liv och rörelse, får stå ensam i isoleringsstall och gå ute ensam i hagen (som dessutom ligger nära ridskolehästarnas hage och dom kommer i full kareta förbi varje gång dom ska in) och hon har tagit allt med ro.
 
Vi började veckan med att springa på lina med vanlig inspänning och en dag i pessoaselen. Hon funkar kanon i båda och är väldigt lätt att longera. En väldigt uppmärksam liten dam. Ska framförallt jobba henne i pessoaselen dom kommande veckorna för att hon ska få runda till kroppen lite mer.
 
Hennes stora problem är att hon rör sig alldeles för stort för att vara så liten. Hon har helt underbart steg, men det är alldeles för mycket för den lilla kroppen att hantera än så länge. Hon måste lära sig spara på sig.
 
I fredags red jag för första gången. Bara ett kort pass med skritt och trav eftersom hon fick sin vaccinspruta samma dag. Vad ska man säga? Det är vingligt och väldigt mycket på och av, men det är en unghäst och hon ligger långt efter i sin utbildning, så det är bara att vänta ut henne. I och med hennes stora rörelseapparat kommer det nog ta lite längre tid ändå. Ibland kommer hon ihop sig jättefint och slappnar av, men hon orkar inte hålla det så länge. Hon blir också trött väldigt fort, så det blir till att träna kondition framöver.
 
Hon har dessutom fått en hel drös med beundrare och har just nu fem små skötare. Min tanke är att några kommer tröttna på vägen och kvar kommer en fantastisk überskötare vara. Shelly älskar i varje fall varenda sekund av all uppmärksamhet hon får. Jag ska inte heller klaga för den delen. Idag när jag kom till stallet hade tjejerna mockat och fixat allt, så jag behövde bara rida. Dom borstade till och med innan och efter passet. Så söta!
 
Nu längtar vi till fredag då vi får flytta in i våra riktiga box!
 



Planering för Shelly v. 37

Måndag: Longering
Tisdag: Longering
Onsdag: Promenad
Torsdag: Promenad
Fredag: Rida om jag kan låna en sadel annars tömköra
Lördag: Promenad
 
Söndag: Tömköra/longera
 
Promenaderna är mest till för att hon ska få komma ut och se sig om. Dessutom tycker jag det är viktigt och mysigt att spendera lite tid med sin häst där den inte behöver utföra något direkt arbete.
Tömkörandet är ett experiment. Jag är riktigt, riktigt dålig på att tömköra, men man blir ju inte bättre om man inte provar. Har fått många bra tips av min tömkörningsguru Mikkis och hon ska dessutom komma och tömköra lite sen när det passar.
 
Ridandet får vi se hur det blir med. Måste hitta en ridskolesadel som passar, men det borde inte vara alltför svårt.

Någon gång ska vara den första

Idag har Shelly fått arbeta för första gången sen flytten. Det var lite longering som stod på schemat och det gick riktigt bra.
 
Hon fick dessutom prova på en hel del nya grejer idag. Benlindor på alla fyra. Konstigt tyckte hon, men accepterade snart det hela. Aachenrem för att få igen munnen lite mer. Ännu konstigare tyckte hon. Inspänningstyglar när man longerades. Himla onödigt var Shellys åsikt om det hela, även fast dom var så löst spända att dom inte fyllde någon funktion.
 
Började med att hon fick gå några varv i lilla ridhuset. Dels för jag gillar att gå igång lite innan ett pass och dels för att hon inte varit där inne förut. Att hon inte varit där inne förut visade hon inte alls. Hon har världens bäst psyke!
 
Hon tyckte som sagt att inspänningarna var lite jobbiga. Dock var dom alldeles för långa även när dom var på sista hålet, så egentligen fyllde dom ingen funktion om hon inte lekt stjärnkikare. Idag var det bara rasta lite som gällde. Hon fick gå på lite som hon ville. Jag ville mest bara se vilka komandon hon gick på och vad gon sa om inspänningarna. 
 
Traven var luftig och fin efter ett tag. Hon slappnade av hon kom upp fint med ryggen. Galoppen var lite svårare. Var lite kul att byta fram och tillbaka i bak och fara runt jättefort, men till slut lugnade hon sig även där och tog det lite lugnare. 

Imorgon kör vi på likadant, men med bättre lämpade inspänningar.
 

Hon har världens kortaste framskenor. Behöver kanske ponnylindor :)

Nu är hon här

Sötaste Pringlan flyttade in på Botkyrka i torsdagskväll. Nu har hon fått ha några lugn dagar att bara anpassa sig och imorgon kör vi igång med lite arbete i lina.
 
Visst är hon toksöt?
 






Barn är bara för söta

Hörde i stallet häromdagen:
 
"Det där är Lisa, hon är jättesnäll. Hon känner Lollo"
 
 

Håll tummarna nu

Idag får ni verkligen hålla tummarna . För idag besiktigas Shelly och går hon igenom hämtar jag henne på torsdag. Jag hoppas verkligen, verkligen att hon ska gå igenom så vi kan komma igång.
 
Hon är ju fyra nu, men ligger långt efter i sin utbildning. Hon hade inte kunnat visa på kvaliten som hon borde nu i höst och i och med det är det en bit kvar till tävlingsstart. Om hon legat i fas borde hon iallafall startat någon LC/LB under hösten för att sen gå upp i LA till sommaren/hösten 2013, men så kommer det förmodligen inte bli.
 
Mitt mål är att hon ska gå på godkänt LB innan sommaren och till hösten ska hon få fortsätta gå LB:er för att kanske nosa på en LA innan vintervilan 2013.
 
Skynda långsamt är iallafall det viktigaste. Det är mycket som ska på plats innan det ens är att tänka på tävlingsstart som sagt var. När hon kommer nu ska jag börja med att jobba henne från marken några veckor för att hon ska få en chans att landa och sätta lite mer muskler. Det fattas ju en hel del på den fronten.
 
Jag längtar verkligen efter att få börja jobba mot ett mål igen!
 

Idag flyttar jag

Har inte blivit mycket bloggat i helgen. Har varit fullt upp. Jobbade i lördags som vanligt. Sen har det blivit packa, flytta grejer, fixa i stallskåpet, handla och mycket annat. Så tiden som jag faktiskt haft att sitta ner har varit väldigt begränsad.

Idag flyttar jag iallafall på riktigt. Ska sova första natten i mitt nya kryp in. Ska bli så skönt att komma iordning och fixa!