Shelly 12-09-16

Igår var det ridning igen för ShellyMamma var med och fotade (så gott hon kunde) och vi var för första gången i stora ridhuset. I stora ridhuset ligger cafeterian så det var lite spring på läktaren, men prinsessan rörde inte en fena.
 
Det jag jobbar med just nu är att få henne attbjuda jämt på bettet och hålla ett jämt tempo. Vi jobbar också mycket med övergångar och halter. Galoppen är framför allt fokus på att dämpa lite av farten, då det går väldigt fort ibland. Mycket fattningar är vad som kommer stå på schemat dom kommande veckorna.
 
Hon är ganska stumma i vänstersidan och vill gärna sätta framdelen utanför sig där. Förmodligen har hon något som sitter fast lite i högersidan då hon inte gärna sträcker ut den. Hon var även lite tjafsigare i munnen idag, men dom stunder hon slappnar av och hittar flytet är hon helt underbar att rida.
 
Jag har aldrig heller ridit en häst som det är så tydligt på när bakbenen är med eller inte. När hon blir lite trött eller tycker det är jobbigt känner man hur hon släpper ut bakben flera mil bakom sig. Tack och lov är det bara att trycka på lite extra så är dom med igen.
 
 


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback