Det har löst sig

Igår var jag ju och tittade på en liten lägenhet inte alls långt ifrån jobbet. Vet ni vad? Det var supersnyggt, mysigt och jag flyttar in på söndag!
Litet var det, men öppen planlösning och väldigt smart byggt. Det fanns allt man skulle kunna vilja ha och det låg superfint vid skogskanten.
Det bästa var dessutom att det tydligen inte var mer än cirka två km till jobbet om man gick runt sjön! Det kunde man inte alls tro när man åkte dit. Kringelkrokigt som det var.
Lägger upp bilder på det sen när jag väl är på plats!

Vilket ska jag välja?

Eftersom jag inte kunde få den kanonsnygga lack nosgrimman, så bestämde jag mig för att jag skulle köpa ett nytt träns och har kommit fram till att jag vill ha ett av dessa. Superbilliga, men ändå snygga. I båda fallen ska jag byta pannband till ett blingat.
 
Vilket tycker ni är snyggast?
 
1. Källqvist

2. Hansbo

 
 

Nu vet jag lite mer

Imorgon får jag tillgång till min box! Äntligen kan jag städa ur bilen som just nu är en mindre ridsportbutik och lägga in det i mina skåp på Botkyrka.
Shelly kommer dock inte i helgen,. utan hon ska besiktigas på måndag och går hon igenom så hämtar jag henne på torsdag.
Kan inte vänta! Vill börja jobba nu och stämma av hur hon verkligen ligger till. Börja göra upp mål, träna och satsa mot tävlingsstart.
 
Snart så!
 



Kolla på lägenhet idag

Idag efter jobbet ska jag till Tullinge och kolla på en lägenhet. Byggd på ett garage i anslutning till en familjs villa. Skulle verkligen vara underbart, fantastiskt om det var något för mig då jag skulle slippa det här jäkla pendlandet! Jag längtar dessutom ihjäl mig efter något eget!
 
Hålla alla tummar ni kan!

Nu är det här

Igår hämtade jag ut det! Det dösnygga Lamicell schbraket! Man kan inte annat än älska det och det var ännu snyggare i verkligheten än på bild! Jag är en mycket lycklig tjej just nu!
 


Råkade även få med mig de här dösnygga tröjorna från Pikeur hem. Toppen eftersom jag behövde lite mer långärmat till stallet!
 




Vill även ge en stor eloge till Sharpman för deras superkundservice! Jag beställde grejerna i måndagskväll och idag vid lunchtid plingade det till i mobilen att de var redo att bli uthämtade. Kanon!

Blir så besviken på blogg.se

Jag blir verkligen jätteless på Blogg.se appen. Den är ju helt värdelös! Jag har försökt ladda upp en hel drös inlägg de senaste dagarna, men det står bara fel. Hela tiden! Man blir fruktansvärt less och omotiverad av det!

Nu blev jag lite ledsen igen

Kontaktade Kyro riding gear för att jag vill boka den snygga, svartlackade nosgrimman för hemskicning så fort den kommer hem igen. Då fick jag veta att den ska utgå ur sortimentet! Usch, så tråkigt, men den ska tydligen ersättas av något liknande. Trist.
 

Man upphör aldrig förvånas

När man läser detta blir man inte annat än förvånad. Hur kan man inte veta exakt vem som är ägare till en så pass fantastisk häst som Utophia?
Man kan tycka att när det rör sig om så pass många miljoner som dessa elithästar är värda att man har stenkoll på varenda liten sak som rör hästen. Speciellt vem som äger den. Tydligen inte.
När inte ens världsstjärnorna kan håll koll på något så simpelt som ägareskap är det inte konstigt att det försegår så mycket tvister inom hästvärlden som det faktiskt gör idag.
 

Ni läsare är för bra!

Hann inte mer än skriva att det fina Lamicell schabraket var slut innan Matilda berättade för mig vart jag kunde få tag på det! Så nu är det beställt! Tack!
 

Nu blev jag lite ledsen

Fick precis veta att det supersnygga Lamicell Mirage fuchsia dressyrschabraket som jag beställt. Är helt slutsålt och finns inte att få tag på. Så går det när man är dum och trög.
 

En paus innan vi drar vidare

 
Tog lite kisspaus innan vi drar vidare mot Upplands-Väsby och Stockholms ridsport. Uppsala är för litet för oss!
 
Blivit lite köpt hittills. Grimma, grimskaft, pannband, paddar och lite annat. 
 
 

Nyputsat


Lite snyggt till tränset

Var inne på Kyro riding gear och hittade de här snygga pannbanden och nogrimman. Vill verkligen ha dom och kommer jag inte hem med någor snyggare idag, så blir det absolut till att beställa hem dom. 
Det röda pannbandet till vanliga tränset, det vita till kandaret och nosgrimman till vanliga tränset såklart!
 

Shoppingrunda

Idag ska jag och Mikkis ut på en shoppingrund bland Uppsala hästsportaffärer. Liqusini, Sporren, Granngården och Hööks ska besökas och en del ska inhandlas.
 
Jag ska bland annat fixa foderhinkar, höspåsar (jajamen, dom rosa från Hööks), boots, benskydd och en hel del annat. Det är verkligen så mycket roligare att shoppa till hästen än till sig själv, även om jag nog måste införskaffa en och annan grej till mig själv också. Har insett att jag har alldeles för lite tröjor i olika tjocklek att ha i stall och ridhus.
 

Blir så glad

Jag blir så glad när jag har mina ponnylektion på fredagar och lördagar. Självklart blir jag glad av hästlektionerna också, men barnen är så söta och duktiga!
Dom är verkligen kanonduktiga, lyssnar, frågar och verkligen kämpar på. Två av grupperna jobbade med sitsen utan stigbyglar och dom fick verkligen kämpa. Fokus låg på att få dom att komma ner på hela sätet och verkligen sitta sadeln och inte på den. Det roligaste är när man ser att dom själva märker skillnaden. Det är bara det där lilla att luta sig lite mer bakåt och komma fram med magen och helt plötsligt sitter dom kanonbra Och när dom kommer dit blir ponnyerna helt annorlunda, mer uppmärksamma och avspända.
 
Ena gruppen som har kommit lite längre i sin ridning fick också jobba med fattningar utan stigbyglar och jäklar vad bra dom red! Galoppen blir ofta så dramatisk för barnen och dom slänger in hästarna i galoppen, men nu gick vi igenom hur dom skulle göra. Ta det lugnt, fång upp traven och mjukt be dom om galoppen och sen samma sak med avbrottet. Vilken skillnad! Alla tänkte igenom varje fattning och bjöd hästarna galoppen mjukt och följsamt.
 
Så lite krävs verkligen för ett mycket mer harmoniskt samarbete mellan häst och ryttare och det är verkligen något vi ska jobba vidare med!
 

Klickat hem

Kunde inte låta bli att klicka hem de här supersnygga Schockemöle schabraket och benlindorna. Tanken är att det ska vara samma färg på både schabraket och lindorna, men bilderna vill inte riktigt bli så. Caffe latte är färgen.
 
 

Jätteglad tjej

Häromdagen fick jag det roliga beskedet att jag får ta hem Shelly Pringle. Jätteroligt verkligen! Nu känner jag mig verkligen taggad. Om en vecka ungefär kommer hon stå i stallet på Botkyrka.
 


Ganska irriterad

Jag blir så less på Blogg.se appen som inte alls som fungerar som den ska. Jag har försökt blogga m,assa gånger under dom två senaste dagarna, men ingenting kommer upp. Jättetråkigt verkligen!

Dålig bloggning

Det har varit lite dålig bloggning igår och i onsdags. Varför? Jo, för jag har varit helt rokigt trött. 
 
I onsdags kom jag hem, tittade lite på TV och gick och la mig klockan åtta. Igår var det samma visa, men jag gick och la mig nio istället.
Det har inneburit att jag inte suttit vid datorn och inte hunnit tidsinställa några inlägg, men jag ska bättra mig. Jag lovar!

Vill ha

Tycker verkligen att det här fleecetäcket verkligen är toksnyggt och jag bara längtar efter att få köpa det!
 
 
 

Red en sväng igår

Igår på jobbet joggade jag Nixie igen och hon kändes både bättre och sämre. Bättre på så sätt att hon sög framåt och svarade bra för skänkeln, men sämre på så sätt att hon ville ligga väldigt djupt och inte riktigt släppa igenom i sidorna.
Eftersom jag hade trycket framåt så jobbade jag med att ta igenom sidorna och ta upp henne lite i formen. Att ta upp henne i formen är oavsett något man måste göra för om hon får gå som hon vill nu så går hon med huvudet i backen och halsen jättelång.
Mycket övergångar och byten av varv och hon släppte riktigt bra. Hon blir ju lite sur på en när man kräver lite mer (fast man egentligen inte kräver något alls), men eftersom hon är så snäll märker man knappt av det.
Tog och galopperade lite mer än vi brukar och då släppte hon igenom ordentligt. 
 
Hon kommer nog bli uppskattad på lektion.
 

Ännu en expertkommentering

Imorse la jag in det här klippet med Christian Olsson. När jag lyssnade vidare hittade jag ännu ett roligt klipp med Christian. Nämligen när han kommenterar Sara Algotssons silverritt i banhoppningen.
 
 
Lyssna: Christian Olsson refererar Sara Algotsson Ostholts OS-silverhoppning

All den här väntan

Hur går det med hästen jag provred?
 
Jo, jag vill hemskt, hemskt gärna ta hem den och har även sagt det till ägaren. Då visade det sig att även dom som varit ut dagen innan är jätteintresserad och tydligen verkar vi båda jättebra, men väldigt olika.
 
Så igårkväll fick jag ett mail där hon ville veta lite mer om hur vi tänker om träningsuppläägg, varitaion, hur länge vi vill låna och så vidare. Har precis svarat på det mailet och håller nu alla tummar jag kan för att hon ska välja mig.
 
Det skulle vara så himla roligt. Jag har redan en plan i huvudet för hur träning skulle läggas upp och massa annat!
 
Håll tummarna!
 


Skrattar så jag kiknar

Ni har säkert redan hört det här. Christian Olssons referat av Patrik Kittels ritt under OS. Till hjälp har han en mer insatt Maria Gretzer. Oj, så roligt det är!
 
Lyssna: Christian Olsson refererar Patrik Kittels dressyr-ritt i semifinalen

Om mig

Jag heter Lisa Andersson och är född 1987. Min stora passion i livet är hästar, undervisa och tävla. Det är dressyren jag brinner för och har som mål att ta mig och mina elever så långt jag kan inom ridningen.
 
Jag började rida som 8-åring på Lagga ridskola utanför Uppsala och det dörjde inte länge innan jag red flera dagar i veckan, blev aktiv inom ungdomssektionen och började tävla. I samband med att jag gick med i ungdomssektionen gick jag också ungdomsledarutbilningen. Jag började också ha teorilektion för nybörjarna och som 14-åring fick jag ta plats i manegen som instruktör för knattegrupper. Inte långt efter det fick jag mer och mer avancerade lektioner och fick även under några terminer hålla i specialhoppningarna. Allt eftersom jag blev äldre blev jag mer involverad inom tävlingsverksamheten och jag satt även med i styrelsen.
 
 
Efter nästan 12 år på Lagga tog jag och flyttade till England för att jobba som au pair under ett år. Under det här året red jag bara någon enstaka gång och det var med glädje jag kom tillbaka till Sverige och tog upp min ridning och mitt jobb på Lagga igen. Tyvärr kände jag att jag ville vidare i min utveckling och sökte nytt jobb.
 
I januari 2010 började jag ett vikariat på Akademistallet i Uppsala och samma sommar genomgick jag ridledarutbilningen. Jag arbetade både i stallet och som instruktör under mina 1,5 år på Akka. Framförallt hade jag juniorgrupper, men också en del specialkurser med bl.a universitetsstuderande. 
 
När mitt vikariat gick ut hade jag sökt en universitetsutbildning i London och flyttade alltså tillbaka till England. Jag la hästarna på hyllan än en gång, men det höll bara fyra månader. Efter fyra månader hittade jag en ridskola som verkade bra och började åka ut dit två gånger i veckan för att rida lektion. Det blev för det mesta mer tillridning av deras hästar och under den här vevan insåg jag att jag var inne på helt fel spår. Sagt och gjort började jag söka jobb igenom och jag arbetar nu sedan augusti 2012 på Botkyrka Ridsällskap
 
Jag har även vikarierat deltid på Upplands ridsportförbund under ett år. Jag kom in på det spåret i och med att jag från tidig cirka 13 års ålder var med i distriktets ungdomssektion och sista åren var jag även ordförande. I och med det hade jag en bra relation med konsulenten och styrelsen och när konsulenten skulle gå ner i tid fick jag lite timmar.

Jag har även jobbat på ridläger under flera år. På Stall Danora jobbade jag under tre sommrar och på Öknehults ridläger har jag jobbat fyra sommrar också och förhoppningsvis ska det bli några fler.

Själv har jag tävlat upp till MSV C dressyr, vinster och placeringar upp till regional LA:4. Hoppningen är som sagt min svaga sida som jag gärna vill utveckla, men där har jag tävlat upp till 1 m med placeringar. Min senaste häst utbildade jag från ingenting till MSV C. Jag har relativit stor unghästvana, men då framförallt ponnier där jag ridit in och utbildat några stycken upp till LA dressyr och 90/1 m hoppning. Jag tränat för Anna Hebys, Tina Nilsson, Lotta Pettersson och Birgitta Segerfeldt i dressyr. I hoppning har jag ridit för Vicky Larsson och Camilla Andreasson.


Mina plan för framtiden är att utbilda mig till i alla fall Level 2 ridlärare, ev. Level 3 om möjligheterna finns. Jag hoppas även på att någon gång i framtiden kunna bil utbildad C-tränare i dressyr samt LA dressyrdomare.


Längtar ut på tävlingsbanorna

Oh, vad jag vill komma igång med tränandet och tävlandet. Planera och träna mot ett mål! Det är alldeles för länge sedan!
 
t

Just nu...

....sitter jag ute i solen och tittar på när Mikkis och Tiger tränar för Gustaf Svalling.


Säljer min gamla iPhone 4

Säljer min gamla iPhone 4 med 16G minne. Olåst och i mycket bra skick.

Laddare och handsfree medföljer.

3500 kr eller bud.

Skicka ett mail till [email protected] om du är intresserad.

 


Mina favoriter att shoppa från

Tänkte ta och lista mina favorit ridsportaffärer online. Finns en hel del riktigt bra ställen som man kan beställa från och hitta riktigt bra grejer till kanonpriser!
 
Ryttarstugan
Kan vara den mest fantastiska butik någonsin! Aldrig har jag stött på ett sånt underbart bemötande från en butik. Serviceminded är bara förnamnet. Finns inte varan inne kontaktar hon dig direkt och hjälper till fram och tillbaka för att hitta en lösning. Beställer hem extra, drar av på priset vid lång väntetid och mycket mer. Att det alltid finns något man vill klicka hem gör ju inte saken sämre.
 
Horsemeup.se
Här har vi ett enormt utbud att tala om! Det finns allt! Dessutom finns det lite roligare, häftigare och mer annorlunda grejer att välja på i vissa fall och det är alltid roligt. Piggt och fräscht med alltid det senaste inne.
 
Liqusini Hästsport
Här har vi också ett nytt, fräscht utbud som hela tiden uppdateras. Det finns alltid något man vill ha när man kollar in i deras webbshop. Vare sig det är en slit och släng grej som man använder massa av eller om det är någon lite dyrare investering man funderar på.
 
Vilken ridsportbutik gillar ni bäst?

Film från provridningen

Här kommer filmen från provridningen. Mikkis får inte riktigt full pott för hennes kamera talanger, men det syns ju lite iallafall.
 
 
 
Det ser lite ostadigt och vingligt ut och det var precis vad det var. Hon satt inte riktigt ihop mellan hand och skänkel. För att inte tala om den ganska dåliga sadel hon hade. En inte utprovad från Hööks. Den hämnade verkligen henne i rörelsena och jag kom inte ner för fem öre. Får hon komma hem till mig är en sadelutprovning något som står högst upp på listan.
 
Fick också en kommetar om att jag skulle vara lite i största laget och jo, jag tyckte också det när jag såg bilderna, men efter att ha sett filmen och pratat med både ägare och Mikkis tyckte vi inte det var något problem. Det fattas en hel del muskler som skulle göra stor skillnad och förhoppnigsvis ska det till några fler cm på höjden. I värsta fall är det bara till låns och inget är skrivet i sten.

Provridningen

Då har jag varit och provridit det lilla, söta 4-årig stoet och vad ska jag säga? Jag fastnade ganska rejält. Hon såg ut som en liten Don Primero kopia.
Dock måste jag säga att hon var mer som en 3-åring att rida än en 4-åring, men hon hade verkligen rätta tänket. Det fanns vilja och energi, precis vad man vill ha.
Till att börja med kände jag mig lite bortkommen på henne i och med att jag hade förväntat mig något lite stadigare och mer utbildat, men när jag sänkte kraven och anpassade mig efter henne kom vi riktigt bra överens. Till och från kändes det lite katastrofartat, men tittar man på filmen så ser det inte alls ut som det känns.
Ända riktiga problemet jag ser med henne är hennes storlek, men efter diskuternade med Mikkis och tittande på film känner jag att det hon förlorar i storlek tar hon igen i gång! Hon rör sig jättehärligt!
Och vilket psyke sen! Dom håller på och river ett plåtskjul precis bredvid ridbanan som brakar och låter. Vad gör hon? Inte ett dugg!
 
Så nu ska vi se om jag kan få klartecken från hennes ägare så ska vi besiktiga, fixa sadel och träffa en kiropraktor!
 

Det går i ett

Nu börjar jag komma in i jobbet lite mer, se rutiner och saker som behövs fixas, men det är fortfarande snurrigt och det går i ett för mig.
 
Fredag och lördagen har verkligen varit intensiva. I fredags var det rida Nixie, som verkligen var jättefin! Ta in hästar, ha lite ledigt, hålla två lektioner, dela ut till flera lektioner, mocka, fodra, hjälpa till, släppa ut, sopa, städa, stänga och larma. Inte så mycket egentligen, men för någon som är ny är det lite fullt upp!
 
Igår var det samma visa fast ännu mer. Sladda ridhus, dela ut till flera grupper, sopa, hjälpa till, fodra, ha lektion, släppa ut, mocka, fodra, sopa, fodra lite mer, släppa in, rida Hassis (som var bättre än häromdagen, men inte på topp), fodra privathästarna, sopa, låsa, larma. 
 
Inte en lugn stund, men oj så roligt det är!

Ut på hästjakt

Idag ska jag och Mikkis bege oss till södra Stockholm för att titta på en häst som kanske får flytta in i stallet hos mig. Det ska bli riktigt spännande att se vad det är för något.
 
Ett 4-årigt sto efter Don Primero-Corrado WL. Så trevlig stam har hon ju utan tvekan. Frågan är bara om hon är lite liten. 155 cm nu och jag vill ju ha en häst på minst 160 cm. Jag är inte säker på hur mycket en 4-åring faktiskt växer. Har svårt att tänka mig att dom växer så mycket mer, men jag kanske har fel?
 
Har ni någon erfarenhet av att 4-råingar spurtar iväg på höjden?
 

Beröm

Nu har jag träffat nästan alla min grupper och dom har varit toppen hela bunten! Nästa vecka för jag även en introgrupp på lördagar, så då blir det full rulle.
 
Det roligaste är att jag fått så mycket beröm och uppskattning från olika håll för lektionerna! Från föräldrar, elever, styrelse och kollegor! Jätte, jätteroligt! Man blir alldeles varm i hjärtat och man inser att man verkligen är inne på rätt spår!

Världens sötaste ponnybarn

Har precis slutat mina två fredagslektioner och vad kan jag säga? Världens sötaste ungar!
Första timmen var lite yngre och lite mindre erfarna, men dom var tuffa och jätteduktiga! Kämpade på och det var glada miner även fast ponnyerna inte gjorde som dom skulle.
Andra gruppen var lite äldre och lite duktigare. Dom hade riktigt, riktigt bra koll på sina ponnyer!

Jätteroligt med så härliga grupper och jag känner att det kommer bli mysiga fredagar i ridhuset!


Svar på kommentar

Fick frågan om varrt i Stockholm jag bor och svaret är att jag inte bor i Stockholm. ÄN! Tanken är såklart att jag ska flytta ner till Stockholm så snart som möjligt, men det går inget vidare på den fronten. Hittar ingenting som passar. Så just nu har jag det tvivelaktiga nöjet av att pendla Uppsala-Botkyrka!

Sovmorgon?

Idag börjar jag inte förrns ett, så det var tänkt att det skulle vara sovmorgon nu på morgonen, men så blev det inte. 

Jag var ju ute på Ekerö igår efter jobbet och hälsade på lite människor, det blev en lite senare kväll än jag tänkt mig och jag kom inte i säng förrnsvid halv två i natt. Min vana trogen så vaknade jag såklart alldeles, alldeles för tidigt imorse. Vid sex var jag vaken och efter det kan jag inte somna om ordentligt. Så typiskt!
 
Snart är det iallafall dags att börja dra på sig kläder och ge mig iväg mot jobbet. Träffar två nya grupper idag igen. Idag är det två ponnygrupper. Ska bli riktigt roligt! 

Färdig för dagen

Nu har jag slutat jobba för dagen. Sitter på färjan till Ekerö för att träffa Mädz, Lottie, Cattis och alla barnen.

Dagen har gått i ett. På ett bra sätt. Börjar bli lite insatt i vad som ska göras. Har ridit både Hassi och Nixie idag igen. Båda två kändes trötta och inte alls villiga, men dom är ju under igångsättning så det är inte så konstigt att det tar emot ibland.

Har även varit sjukt händig och skruvat upp uppbindningsringar i några av de nya boxarna. Känner mig nöjd med att jag klarade av det och att det blev riktigt bra. Jag kan jag också!


På väg hem

Såhär ser det ut när jag ska åka hem. Ingenting för den lättstressade.


Nixie

Blev en liten tur på Nixie idag igen. Kändes absolut bättre än igår. Stadigare, mer energi och blev inte lika djup. Idag orkade vi till och med trava två omgångar utan att tappa flåset. Söt och duktig!
Vi syns nästan på bilden.


Man lär sig nått nytt varje dag

Idag har jag lärt mig sladda ridhus. Sen fick vi lite harvproblem och då fick ett proffs ta över.


Haft mina första lektioner

Sådär. Nu har jag debuterat med mina tisdagsgrupper. Härligt! Kommer bli roligt.

Första gänget skulle varit 12, men dom blev tre stycken. Antar det är semester och sommarlov som stör. En ungdomsgrupp var det iallafall. Andra gruppen är en vuxengrupp som jag tror är kanonrolig när man väl kär känna dom. Kallade alla vid hästnamnen idag, tur att jag kunde dom!

Fokus låg på tempoväxlingar, volter och galoppfattningar på lite olika sätt för båda grupperna. Det här kommer bli bra!


Ny bekantskap

Idag fick jag testa en av Botkyrkas nya talanger. Nixie heter hon och kom för någon vecka sen. Ingen kondis och åkte på nån åkomma efter några dagar. Nu är hon back in business och ska börja ridas igång.
Riktigt trevlig dam som verkligen vill göra rätt. Lätt i handen och känsliga för sätet.


God morgon!

Idag är det dags för jobb igen och nu är det på riktigt. Riktiga schemat, terminen är igång och saker ska börja falla på plats för mig. Toppen!
 
Idag kör jag dessutom mina första lektioner. Det ska bli riktigt spännanade att se vad det är för elever jag kommer ha!
 
Något som däemor är mindre roligt är det här pendlandet. Tar sån tid och gör att jag måste gå upp mycket tidigare än jag egentligen borde behöva. Tack och lov har jag ju bara två riktigt tidiga dagar, men jag måste hitta någonstans att bo snart!
 
 

Klickat hems

Insåg häromdagen att alla mina ridbyxor är trasiga på ett eller annat sätt. Så jag slog till och klickade hem två par Pikeur Lugana från RyttarstuganRiktigt, riktigt bra pris.
 
Nu väntar jag bara på att alla vinterkollektioner ska släppas så jag kan köpa en jacka och lite trevliga tröjor.
 

Det börjar bli någon ordning på det här med hästarna

Nu har jag äntligen kommit igång och letat häst på riktigt. Och jag har faktiskt några riktigt intressanta hästar som jag förmodligen ska åka och titta på.
Två unghästar är det. En 4-åring och en 3-åring. Det blir lite jobb, men det är också roligt att ha något som man så tydligt ser framsteg med. Båda är ston (vad hände där?!) och båda har riktigt trevliga stammar. Dessutom står både just nu relativit nära jobbet, så det blir lätt att svänga förbi och titta.
 
Har någon/några äldre på G också, men jag vet inte om det känns lika intressant då de inte gjort så mycket jag tycker de borde med tanke på deras ålder. Jag har heller en outbildad unghäst som man kan satsa på championat och kvaliten med än en äldre häst som bara startat nån LB i sina tidigare dagar. Heller utbilda något grönt och fräscht.
 
Nu håller vi tummarna!

Första veckan på nya jobbet

Nu har jag jobbat en vecka på Botkyrka och jag kan väl säga att jag varit lätt förvirrad under de här sex dagarna, men känner ändå att det nog kommer bli riktigt, riktigt bra det här!
 
Jag har mer eller mindre varit som en PRAO-elev den här veckan. Gått som en skugga på de andra instruktörerna och tittat, tänkt och funderat. Att börja när det var ridläger har verkligen varit kanon. Man får tid på sig att verkligen ta in allt, se hästarna och få ett litet hum om hur allt är upplagt. Vissa dagar har jag gjort mer och vissa har jag gjort lite mindre. Någon dag fick jag gå in och ta en lektion, några dagar har jag ridit lite, igår dömde jag alla dressyrprogram för de olika ridlägren. 
 
Jag hoppas och tror att jag har en relativit hyffsad koll på hästar och omgivning inför tisdag när det är första riktiga dagen. Tur är iallafall att alla kollegor verkar kanontrevliga och jag känner mig inte obekväm med att fråga om det är något jag inte riktigt hänger med på.
 
Tummen upp på första veckan!