Den viktigaste delen av 2011


(Ja, jag erkänner, den är redigerad)

2011 - ett år i bilder


Välkommen hem

Flygningen gick jättebra igår, men precis som väntat kraschade min förkylning eller vad det är totalt. Kan inte svälja utan att det gör galet ont.
Så det blir inget nyårsfirande för mig, det blir att sitta hemma och försöka bli frisk.
Det jobbigaste är att jag måste gå till affärn, finns såklart inget hemma alls och så kan man inte leva. Jag känner mig ungefär lika motiverad till att gå som att slita av alla mina tånaglar. Hoppas dock att dom säljer Neurofen Plus. En riktig mirakelmedicin! Jag hoppas på underverk!

Att må som en överkörd fågel och komma hem till ett helt iskallt hem, inte roligt. Fast snabb uppvärmning är guld värt!

Fylld till bristningsgränsen

Nu har jag packat. Duktig tjej tycker jag för jag var inte pepp på det, hatar att packa. Dessutom skulle jag försöka få med ridhjälm och ridstövlar, så jag var lite skeptisk också. Trotts min skeptism fick det plats och när jag pressat ihop min väska och kämpat med dragkedjan kom jag på att jag ville ha med min rosa Kingslandjacka också. Och när jag letade efter den hittade jag ett par skor jag tyckte kunde få gå på brittisk mark. Upp med väskan igen och pressa ännu mer. Nu är den stackars väskan så full att jag är rädd att den ska spricka.
Ska jag börja rida i London kan jag lika gärna se snygg ut

Det blir bara värre och värre

Febertopp och sämsta dagen hittills. Det som gör mig lite orolig är att jag ska flyga imorgon, men har jag tur har det kanske vänt då.
Håller tummarna iallafall!

Som man bäddar får man ligga

39 graders feber. Där fick jag för att jag utmanade min förkylning imorse


Ibland mår man lite sämre

Som nu till exempel. Det var som det stod en förkylning och väntade på mig så fort jag klev av planet på Arlanda. Känns ju sådär.
Ont i halsen, öron, svullna körtlar, feber, mår illa till och från och magen är ledsen. Allt det här började gå över och igår kände jag mig riktigt positiv. Det var kanske sista rycket nu?!
Nej, där hade jag fel. Min kära förkylning hade bara dragit sig tillbaka för att samla krafter. Imorse när jag vaknade hade halsontet och all svullnad flyttat sig till andra sidan halsen och attackerat med full kraft. Det gjorde så ont att svälja att jag ville gråta.
Att man dessutom får en sjuklig salivproduktion just när man helst inte vill behöva svälja är ju något som är väldigt ironiskt.
Jag vill bara tacka min förkylining som tror att den ska ta knäcken på mig och informera den om oavsett om jag ar 40 graders feber så ska jag på bio klockan 14.00 idag. De blijetterna är redan betalda, så det finns inget som kan stoppa mig.

Jag har en plan

Ibland förvånas jag över mina egna snilleblixtar.
Jag har en plan nu och nu får vi alla hålla tummarna för att det blir något av det. För blir det så kommer allt lösa sig precis som jag vill.

The girl with the dragon tatoo

I söndags var ju hela familjen på bio. The girl with the dragon tatoo var det som skulle ses. Har ju sett alla svenska filmerna och jag vet inte riktigt vilken jag tycker är bäst. Mest för att jag inte riktigt minns den svenska versionen.
Överlag kan vi väl säga att Daniel Craig är helt sjukt insane mycket snyggare än vår egen Mikael Nyqvist och bara där vinner ju Hollywood versionen ett stort antal poäng
Den engelska versionen är också mycket våldsammare, många scener är riktigt äckliga. Jag tog speciellt illa vid mig av en scen med en styckad katt. Där var jag redo att börja gråta och lämna salongen.
I övrigt tycker jag det är patetiskt och idiotiskt att man så tydligt filmar på Drottninggatan och tydligt visar Carolina Redeviva i bakgrunden och sen försöker man påstå att man är i nån liten stad som heter Hedestad. Nej, den delen håller inte riktigt. Ska man låtsas vara någon annanstans ska man väl inte så tydligt visa en symbol för Uppsala i bakgrunden?!
En annan sak som är lite rolig är blandningen av svenska och engelska i filmen, både skådismässigt och språkmässigt. I många fall blir de lite löjligt, men överlag håller det rätt bra. Lite fåning känns det ju att dom springer omkring i ett uppenbart Sverige, handlar på svenska affärer, använder svenska pengar och mobilabonemang, men alla pratar engelska.
Men, som sagt, Daniel Craig är snygg och därför kan jag ha överseende med mycket.

Ta tag i saken

Varit ett himla tjat om hästar sista tiden och här är ett till inlägg om hästarna.
Istället för att sitta och gnälla som jag gjort nu ett bra tag över att jag vill rida och allt sånt så kanske man ska göra något åt saken.
Klart det finns hästar i England. Klart det går att rida där också. Därför ska vi forska närmare i saken och hitta en bra lösning.
Jag har kollat upp lite ridskolor runt London nu, mailat dom som verkat intressanta och nu väntar jag spänt på svar. Jag vill ju rida regelbundet och jag vill ju rida lektion, inte ut och fara i nån skog. Det kan jag göra om solen skiner och jag får galoppera snabbt.
Ridskolesystemt fungerar däremot annorlunda i England än i Sverige. Det är inte vanligt att det finns terminer eller att man har en fast plats i en fast grupp. Här rider man lite när det passar. Plockar ihop en grupp på ungefär samma nivå och jobbar utifrån det. Man betalar inte heller per termin eller månad eller nått sånt avancerat (nej, nu ljuger jag, ett ställe hade en form av medlemskap) utan här betalar man per gång.
När jag väl fått in alla svar får jag sätta mig och räkna lite på hur mycket jag kan tänka mig lägga utan att helt förstöra mitt sociala liv. Nu måste jag ju säga att ridingen är extremt viktig för mig, så jag kan lätt tänka mig att cut back on a lot of stuff.

Nu håller vi alla tummar vi kan!

Valt fel inriktning här i livet?

Ibland funderar jag på vad jag tänkte när jag tog mitt pick och pack och flyttade till London för att plugga något så fruktansvärt luddigt som Business management - International business.

Om det är någon som vet vad man faktiskt kan jobba med efter en sån examen ä ni extremt välkomna att kontakta mig. För jag har INGEN aning om vad det leder till.

Jag funderar ännu mer över mitt beslut när jag inser hur fruktansvärt glad och lycklig jag är i stallet. Finns det något roligare än att vara med hästar, rida, tävla och undervisa? Inte i min värld. Därav kommer ännu fler funderingar om mitt beslut.
Nu får ni inte börja oroa er. Nej, jag tänker inte hoppa av. Man måste väl fullfölja nått här i livet och det här är väl en av de sakerna som man faktiskt borde fullfölja. För jag tycker ju det här är rätt kul också. Roligare än mycket annat jag gjort, men långt ifrån lika roligt som hästarna.
När man faktiskt längtar efter att gå upp 5.40 för att åka i snöstorm och -25 till jobbet för att släppa ut hästar med snö upp över knäna då är det nått konstigt.

När man inte tål mellandagsrea

Åkte in till stan för att fixa min klocka. Big mistake! Om svenskar är ouppfostrade innan slår det riktigt slint när det blir rea!
Gav upp så fort klockan var fixade och gick och käkade sushi istället. Känns helt rätt!


Ändrade planer

Kände att jag hade alldeles för lite tid med alla. Så jag bokade om min biljett och flyger tillbaka till London på fredag istället för imorgon.
Nu blev ni väl glada?



God jul!

Vet ni vad? Jag tycker nog faktiskt att juldagen är den bästa av dagarna vid jul. Jag vet inte varför, men jag älskar att vakna på juldagsmorgonen. Kanske är det för att det mesta är över? Maten är äten, klapparna öppnade och allt sånt? Jag vet inte, men det är den bästa av dagarna.
Idag var det ännu mysigare att vakna för jag har en galen träningsvärk. Jag har ont överallt! Magen, benen, skulderbladen! Jag går som en förstoppad groda, men jag är lycklig! För den här träningsvärken betyder att jag ridit! Jag har ju världens bästa fd. jobb och kollegor! För dom är så underbart fina och ordnar så att jag får rida!
I fredags blev jag lite överrumplad och fick rida en sväng på Oxer (ja, det kan vara världens fulaste namn på en häst, men han är dösöt så det är okej) en ny stjärna. Jag red runt där i en outfit som man bara kan sätta på en nybörjare och ja, det kändes lite nybörjaraktigt from time to time. Men, det var kul och trotts att jag bara red ett kort tag vaknade jag med lite träningsvärk i benen igår.
Igår var det dags för julaftonskadrilj som jag snabbt signat upp mig på. Jag fick rida på Betty också en ny stjärna och den här söta lilla damen är helt klart 4 popcorn av 4! Fy fan va söt hon var! Dunderolig och arbetssam! Sen tyckte hon att det blev lite jobbigt med allt nytt på slutet och blev trött och springig, men vad gör väl det när man är bedårande?! Underbart kul var det iallfall!
Kvällen var inte lika rolig eftersom jag håller på att utveckla någon form av förkylning/halsfluss (ja, jag tycker det är ett smart drag att åka och rida när man mår dåligt, jag tycker det tyder på intresse). Så jag mådde superdåligt och satt mest och hängde. Så faktiskt Kalle för första gången på många år, annars brukar jag powernapa under den tiden.
Julklapparna var bra, tråkigt nog hade jag fått välja de flesta av dem, men några var ju en överaskning.
Bästa julklapparna var helt klart vantarna från in bror, jag har letat ihjäl mig efter ett par vantar jag vill ha och klockan från min mor. Dock är den lite stor, så det måste fixas innan jag åker imorgon.
Jag vill också sända en pik till min mor: Om det är en jätteliten grej slår man inte in den i ett JÄTTESTORT paket. Tänk på naturen och allt papper du slösar! För att inte nämna vad besviken man blir när man tror man ska få något stort och så får man inte det ;)
Idag ska hela familjen på bio. Jag vet inte när min far var på bio senast. Jag är 99% säker på att han och jag aldrig varit på bio tillsammans, men man vet aldrig. The girl with the dragon tatoo är det som gäller. Jag får lite rysningar när jag ser Daniel Craig gå nerför Drottninggatan! På samma gång får jag rysningar för jag tycker Rooney Mara ser så galet obehaglig ut!

Sjuk peppad på lite jul

Usch, titta på det lilla som syns i fönsteret. Ingen snö. På julafton! Det är ju den enda dag på hela året som det faktiskt är berättigat med lite snö.
t

Inte riktigt så utvilad som jag borde vara vid det här laget

Jag sover och sover tycker jag. Ungefär 10 timmar per natt har det blivit nu i Sverige. Vaknar i och för sig till liv vid 6-6.30 tiden, men efter lite envisande från min sida så somnar jag om och brukar komma upp vid 10 tiden. Alldeles lagom kan man tycka, men det tycker tydligen inte min kropp. Jag är jättetrött!
Blir helt däckad vid 7-8 tiden på kvällen och sen håller det i sig. Riktigt konstigt tycker jag.
Vi får se om det blir bättre snart.

När tröjan är för stor eller ibland har man tråkigt

En helt vanlig kväll i köket hos familjen Andersson


Skrattar så det gör ont

Den här videon kan jag se om och om igen och jag skrattar så det gör ont varje gång.

Så bra att det bara kryper i kroppen

I min värld är det här världens bäsra band just nu! Jag kan lyssna på deras låtar om och om och om igen!

Ganska chockad

Jag blir helt nervös av svenskarnas brist pår respekt för varandra.
Jag har varit hemma i typ 5 dagar och blivit knuffad, trängd, påsprungen och tacklad flera gånger om dagen. Sånt händer i julruschen, det är inget konstigt. Vad som gör mig chockad och nervös är att inte en enda person har använt sig av så enkla ord som "Ursäkta" eller "Förlåt".
Om man absolut ska pressa sig fram på ett alldeles för smalt ställe säger man väl ursäkta och så flyttar personen som står lite ivägen på sig?! På så sätt blir ingen trängd och man får dessutom pluspoäng för trevlighet.
Samma sak om du råkar gå in i någon. Då säger man väl förlåt?!
Jag råkade gå in i en tjej på Lagerhaus och jag sa direkt "Oj, förlåt" och då fick man ett trevligt svar från tjejen och hon behövde inte känna att nån otrevlig typ försökte tackla omkull henne.
En annan sak är att svenska tjejer verkar tro att de är någon slags överheter. Jag kommer och ska gå ut från Teknikmagasinet och in ska två tjejer som kommer i bredd. Jag är halvägs ute genom dörren och den är tillräckligt bred för att vi ska kunna mötas, men vi kan inte gå tre i bredd. En normalt anpassad människa hade tagiot ett steg tillbaka och gått bakom sin kompis in, så att man kunde släppa ut de som är påväg ut. Nej, inte svenska tjejer. Jag får en blick som förmodligen ska illustrera att jag är så fruktansvärt lite värd att det är bäst att jag flyttar på mig. Som den lilla upproriska flicka jag är gör ju det bara att jag fortsätter plöja rakt fram ger de här två tjejerna en ännu värre blick och ser till att jag kommer ut. Hur svårt kan det vara att in se ner på andra?
Det enda jag ville säga det första dagarna här var "Excuse me" och "Sorry", så fort jag råkade komma för nära någon var min direkta reaktion att ursäkta mig. Men, nej, inte svenskarna. Svenskarna i Sverige är alldeles för fruktansvärt uppfyllda av sig själva. Ingen respekt för omvärlden.
Snälla svenskar, sluta vara så självupptagna. Vakna upp och visa lite respekt för människorna runt omkring er!

Tänk vilket trevligt samhälle det skulle vara då!
Nu tänker säkert alla att "Ja, men det är ju jul. Alla blir så stressade i jul". So what? Jag har gjort 90% av min julshopping i London och varenda människa som krockat med mig (och det är inte många) har bett om ursäkt. Så nej, mina kära, det här är ett otrevligt, svenskt fenomen.
Nästa gång ni går in i någon eller ska försöka ta er förbi någon använd er av de revolutinerande orden förlåt och ursäkta och se vad ni får för reaktion.

Julmys

Har varit mycket att göra och lite tid för datorn de senaste dagarna.
I lördags var jag och såg senaste Sherlock Holmes filmen med Mikkis. Hur bra som helst! Och Robert Downey Jr är ju galet snygg också. Så fina ögon den mannen har! Jag smälter!
Både i lördags och söndags blev det turer upp till Gränby för att kolla efter de sista julklapparna. Tyvärr blev det inget köpt, men jag får ett poäng för effort.
Igårkväll spenderade jag mycket efterlängtad tid i stallet. Hur härligt som helst! Hästarna och människorna! Jag vill bo i stallet, får jag det?
Efter stallet blev det lite kvällsmat med Mikkis och Malin Max. Jag har saknat Malin massor, det är bra att få hänga lite.
Innan allt det här var jag ju hem till Mikkis och blev bjuden på adventsfika. Gott! Men, det viktigaste var ju att jag fick mysa med Disel och Otto!

Dagen hittills idag har spenderats med lite julstädning och julbak. Lussebullar i mängder har vi nu. Och jag hittade en jättemysig spellista till Spotify, så det pumpas julmusik för fullt. Jag tror i och för sig att jag är denm enda som uppskattar all julmusik, men mamma får leva med det.

Nu är det klippt

Nu klom jag äntligen till frisören och fick håret klippt. Gjorde egentligen inte så mycket, mest fixade till luggen och flikade ur runt ansiktet. Och toppade runt om. Känns lätt och fräscht!
Sen träffade jag Mikkis det kändes fint, tog till och med och åkte till stallet och hängde där en stund. Där måste jag vara mer innan jag åker. Så himla härligt, underbart och fantastiskt att få klappa hästar igen!

Första dagen i Sverige

Kom ju hem igår, rätt skönt, men det är KALLT!

Nej, det kanske bara är jag som är kinkig, så kallt är det nog egentligen inte.
Skulle och klippa mig idag kl 11, men när jag kommer dit får jag veta att hon jag skulle klippa mig hos hade slutat. Jaha, liksom, bra att den informationen gick fram?! Nej, så det blir klippning imorgon klockan 10 istället.
Lite senasre ringer hon jag skull klippa mig hos och säger att jag hade tid hos henne kl 11. Ja, jag hade tid hos henne kl 11 på ESTETICA, eftersom hon uppenbarligen inte jobbar där längre var det lite svårt för mig att komma och klippa mig hos henne. Nej, oj, hon hade missat informera mig. Jag vet inte, men det känns som att man håller koll på sina kunder?! Så, som sagt, klippning på Estetica imorgon klockan 10 istället.
Så min tanke var (haha, internet skämt) att åka till Gränby och kolla lite på juklappar. Det funkade inte, jag var så sjukt trött att jag åkte hem och la mig i sängen istället o0ch kollade på serier. Man vet inte hur lycklig man är i sin 120 säng förrns man provat den hårda 90 sängen i England. Det där serietittande funkade inte heller, la ifrån mig datorn strax innan 14, vaknade till liv igen vid 17. Helt udnerbart härligt att sova. Och det roligaste är att jag fortfarande är galet trött, så det kommer inte bli några problem att sova ikväll heller.

Mysig kväll i Haslemere

Igår eftermiddag tog jag tåget ut till Haslemere för att träffa Mäds, Lottie och alla andra. Dessutom skulle jag hämta en resväska eftersom jag åker till Sverige imorgon.
Mäds mådde inte sådär jättebra, så en stor del av eftermiddagen spenderades på hennes rum kollandes på Two broke girls (som dessutom var väldigt roligt, så nu måste jag väl börja följa det också).
Efter både Oliver och Connor kommit gem så jag kunde säga hej till dom gick jag och Mäds till puben för lite mat och snack.
Efter den vanliga beslutsångesten valde jag Chili con carne och såhär i efterhand var det alldeles för starkt för min smak. Däremot åt vi världens godaste crumble med glass till efterrätt. Och jag drack smaskigt vin.
Efter ett tag dök Josefin upp också, så då blev det lite mer drinkar och snack.

Helt klart rätt sätt att spendera en måndagskväll!


Kaoset avlöser varandra

Förra söndagen pajade vår toalett. Jag vet inte om jag berättat det, men det var några panikartade stunder med rädsla för att hela heltäckningsmattan skulle förvandlas till ett träsk och vi skulle bli tvunga att gå på toa i en hink. Så blev det såklart inte, men det gick faktiskt så långt så att vi ringde en rörmokare. Efter ett tag insåg vi att vi kunde fixa problemet själva. Eller, nej, jag ljuger. Lovisa kunde fixa problemet. Jag hade glatt väntat på rörmokaren och betalat uppemot £200 för något som Lovisa fixade på tre röda när vi insåg vad problemet var.

Igår bestämde sig tvättmaskinen för att lägga ner verksamheten. Jag och Lovisa kände oss ganska hjälplösa och kände lite att varför händer allt nu. Tack och lov är Lovisas syster och hennes kompis här och de tog tag i saket. Det googlades lite och snart kom dom fram till att man kunde ta loss fronten och tömma den. Lovisa fruktade översvämmning och jag var mest orolig för mina stackars kläder som befann sig i tvättmaskinen. Efter lite pillande visade det sig att boven i dramat var en helt vanlig HÅRNÅL! Enligt Google är det faktiskt den vanligaste anledning till pajade tvättmaskiner. Så summan av det hela är en perfekt fungerande tvättmaskin igen!


Såhär pigg kände jag mig på trasiga grejer

Sverige på onsdag

Hjälp vad tiden har sprungit iväg!
Känns som det var nyss jag kom hit, men jag har gått klart en hel termin i skolan. Första terminen och jag ska för första gången i hela min akademiska kariärr påbörja termin två. Det i sig är ett mirakel! Att jag dessutom vill påbörja termin två är och rätt fantastiskt i sig.

Jag ska till Sverige på onsdag. Såhär i efterhand ångrar jag lite att jag inte stannar längre än bara typ 10 dagar, men det blir säkert bra såhär också. Jag tänkte ändå komma hem typ 2 veckor i april och sen leker jag med tanken på att spendera sommaren i Sverige. Ska jag vara helt ärlig kanske jag är i Sverige från typ april till september om jag får ett jobb, men det vet jag inte än.

Men, på onsdag kommer jag alltså och det är så mycket att göra. Så mycket människor att träffa. Mysigt ska det bli iallafall!

Tips på ännu en bra serie

Jag har börjat titta på en ny komediserie, New girl! Superrolig! Jag har inte skrattat såhär mycket på länge.

Serien handlar om Jess som upptäcker att hennes kille sedan sex år är otrogen och hon behöver någonstans att bo. Hon flyttar då in med tre killar och det är upplagt för massa roliga situationer. Verkligen en must see!


Fryser arslet av mig - inomhus

Sjukt kallt! Jag tror helt klart mitt rum är sämst isolerat i hela huset. Tragiskt! Jag som alltid fryser. Lite synd om mig är det allt, men tänker koka en kopp te och krypa ner i sängen med en film och hoppas på värme.

Igår satt jag och Becca barnvakt tillsammans. Det var en familj som hade julfest och ett annat par hade med sig sitt barn också, så vi satt och kollade på film när barnen sov. Kalas! Det bästa av allt - vi fick dögod cateringmat! Jag skämtar inte, det var helt fantastiskt gott! Ravioli, Croque Missour (sorry för stavningen), duck pancake och annat. Hur underbart som helst! Cateringemat at it's best! All cateringmat jag ätit hittills i mitt liv har varit av det billiga slaget och det har aldrig varit nån höjdare.
Måste också påpeka att dom hade ett helt underbart fint hus!

När det var dags att ta sig hem blev det lite mer spännande. Först fick jag vänta länge på bussen som skulle ta mig till Victoria, den kom efter ett tag och när jag väl kom till Victoria insåg jag att jag inte hade någon som helst aning om vart 36:an gick från. Började traska runt där mitt i natten, men efter ett tag hittade jag en hållplats åt rätt håll! När bussen sen väl kom insåg jag att om jag bara gått 5 m år höger när jag gick av första bussen hade jag sluppit en 10 min promenad mitt i natten. Väl på rätt buss trodde jag att han försökte slå nått rekord att fortast ta sig till Queens park, shit så han körde! Tyvärr var det avspärrningar och skit vid Edgeware road och Paddington så det tog rätt lång tid att ta sig hem ändå, kom i säng vid 1.30.

Kanske det tråkigaste jag någonsin upplevt

Perspective on organisations kan nog vara den mest oinspirerande kurs jag någonsin läst. Somnar på föreläsningar och lider på seminarierna.

Thank the lord this is my last session!

Lite lagom bakis sådär

Igår var det som sagt utgång, årets sista Elk och Sannas första, så det skulle firas i stil och det gjorde det. Gud, jag drack så himla mycket och var på topp hela kvällen.
Skulle ta taxi hem eftersom bussen går till den enligt Becca dåliga sidan av min gata och jag får inte gå därifrån. Fina vänner som bryr sig.
Senast jag åkte taxi från Fullham kostade det mig £15 och när jag frågade igår var det en taxichaffis som tänkte ta £28!!!!! Skojar han med mig? Tog inte den taxin, utan tog en som körde hem mig för £20.
Tror det finns en liten risk att jag åkte med en svart taxi förra gången, men jag var så på gång då också att jag inte minns.

Idag känns gårdagen av iallafall. Bakis är jag, inte jättebakis tack och lov, men sådär irriterande bakis. Sådär att man mår lite illa och har lite ont i huvudet och det känns som att det bara är till för att irritera en. Insåg nu att jag är lite skakig också. Haha!

Ikväll ska jag iallafall sitta barnvakt, så det blir förhoppningsvis en skön kväll framför TV:n.

På gång

Känner mig nöjd och duktig idag.
Vaknade mig och kände mig ungefär lika inspirerad som en alkoholiserad clown, men det rättade snart till sig.
Jag skrv klart min essay och min kära bror läste igenom den och sa att den var vettig. Det könns bra, om han som är helt utomstående tycker den är bra så måste den vara rätt bra.

Sen kokade jag typ världens bästa ägg, dom var alldeles perfekta! Sådär så att skalet nästan trillade av och gulan var inte rinnig, men inte hård heller. Mums! Senast jag skulle koka ägg spräckte jag tre stycken och sen gav jag upp.

Åkte till skolan sen för att jobba med ett grupparbete, men eftersom inte alla dök upp blev det massa snack istället. Kalas kul! Härligt!

Nu är det utgång som gäller Kul, vaknade opepp, men nånstans efter essayn och äggen vände det och jag blev pepp.

Om du inte pallar, stick

Jag måste bara ventliera min lite drygare sida.
Harrods har fått massa kritik för att de tvingar sina kvinnliga anställda att bära minst sex olika make up produkter. So what?! Helt ärligt, Harrods säljer LYX och säljer man lyx har man ett visst ansende att upprätthålla och det kan man inte göra med fula, finniga tjejer som ser ut som dom inte vet vad en mascara är.
Man kan inte sälja lyxprodukter om man själv inte ser ut som att man kan representera dom!
Sex produkter är dessutom piece of cake - conceler, foundation, puder, kajal, mascara, ögonskugga and you'r done. Jag har mer grejer än det på mig en vanlig dag.
Kan man inte orka ta på det ska man kanske se sig om efter ett annat jobb.

Jag vet inte, kanske är jag som är dryg och småsint, men jag vill iallafall inte komma in på Harrods och se massa fula, osminkade tjejer stå där och försöka få mig att köpa en Burberry väska.

6 timmar senare

Sitter här nu, 6 timmar senare, fortfarande i skolan.
Hade spanska muntligt prov imorse. Min sponta fråga är: När kommer jag någonsin ställas i ett samtal där någon ber mig redogöra för exakt vad jag gjort på morgonen eller där jag i detalj ska redogöra för en vanlig dag på universitetet?
Nej, jag är helt klart för att man ska ha prov i vettiga samtal och sånt som man faktiskt kan hamna i på riktigt.

I övrigt har det var helt okej, jag har kommit en bit på min essay om stress och det känns bra. Har ungefär hälften kvar och sen måste jag flytta om lite i texten, nu har mycket skrivits som det bara har ploppat upp i huvudet och det blir nog lite rörigt då.

Hräligt att kommit en bit på väg iallafall!

Going crazy

Jag vill rida! Jag vill ha en häst! Jag vill tävla! Jag vill vara i stallet! Jag vill undervisa!

Men istället sitter jag här och skriver en jäkla uppsats om stress! Hur tänkte jag där liksom? Fine, det som kommer bortom de här tre åren med uppsatser, rapporter och grupparbeten är värt det och det är nog en förutsättning för att jag ska kunna hålla på med hästar sen, men att inte rida på TRE ÅR?! Jag dör lite inombords!
















Good news

Igår bokade vi resa inför sommaren 2012. Älskar att boka resa såhär tidigt i förväg, då har man verkligen något att se fram emot.

En vecka i Turkiet med Mikkis och AK. Toppen! Jag längtar redan!


Good stuff


Sådär som det kan bli ibland

Trött, hungrig och dessutom sjukt kissnödig!
Jag har sovit sjukt dåligt på sistone. Sen i torsdag för att vara helt ärlig. Känns inte som att jag får någon diretk sömn alls, men eftersom jag inte kollapsat än så måste jag ju sova lite iallafall.
Jag har dessutom träningsvärk!
Nu tänker ni säkert: Hur kan tjejen ha träningsvärk hon har ju inte gjort nått vettigt på länge?
Joho ni, sedan igår har jag lagt upp ett litet work out at home program.
Och så här långt kan vi konstatera att jag är sjukt otränad! Gjorde cirka 40 situps av olika sorter och efter de fem först kände jag av det i magen. Haha, tragiskt.
Nu gjorde jag såklart inte bara situps utan massa annat jox också. Nu gäller det bara att fortsätta med det här! Och det ska väl gå.
Så får jag varva med lite Zumba och promenader.

Kommer bli awesome!


Waiting for forever

Såg en så himla fin film igårkväll.
WAITING FOR FOREVER. Grymt bra och sjukt bra musik också.
Tom Sturridge har huvudrollen och han gör det så himla bra! Hade aldrig sett något med honom förut, men han är awesome! Rätt söt också, så man blir ju inte ledsen.
Rachel Bilson är tjejen det handlar om. Och hon är ju också grym, så det kunde ju inte misslyckas.

Helt klart 5 popcorn av 5!


My new favorite game

Har man inte en riktig häst får man väl ta det näst bästa.


Ni suger! Fast jag gillar er ändå!

Helt ärligt, jag blir lite besviken. Det är verkligen typ 100 person som läser min blogg. Varför så många tycker det är roligt vet jag inte, men det är ju såklart smickrande.
Men, av 100 personer tycker man någon borde hade något att säga. En kommentar då och då är ju inget som skulle göra mig ledsen.
Don't get me wrong, jag älskar att få kommentarer från Jossa och min mamma hela tiden, men det blir ju inte jättespännande med tiden.
Säger jag att jag ska sluta blogga blir det ett jäkla liv och då får man massa kommentarer om att det ska man absolut inte göra och det är jätteroligt att läsa och blablabla.....

Ja, men hur kul är det att skriva för ett 100-tal stumma och totalt anonyma människor?! Nej, skärp er nu. Skriv en rad då och då. Behöver inte ens vara nått intellegent, jag menar hälften av vad jag skriver har ju lika mycket IQ som en berusad leguan!

Kom igen nu!


Ett helt vanligt beteende

Jag vill att alla noterar det nonchalanta sättet, som att det är helt normalt att huka ihop sig i en påse. Det gör väl vi alla varje dag?


Julklappstips mottages tacksamt!

Jag har insett att jag har en deadline för mitt julklapps shoppande!
Och jag vet inte vad jag ska ge min kära mor och far!

Frågar man dom säger dom att dom inte vet eller det extremt klyschiga "Jag har ju nästan allt".
Jaha, hur ska det hjälpa mig?!

Tips på julklappar till mor och far mottages tacksamt!
Helst nått lite mer spännande än standard boken, skjortan eller liknande


One thing "down", two to go

Okej, även fast jag har koncentrationsförmåga som en berusad fiskmås har jag iallafall fått lite gjort idag. Skrivit det mest på min business context del. Det är bra, det är ett steg i rätt riktning. Nu ska jag bara skriva min reflective essay för Principles of marketing och den underbara essayn för Perspectives on organisation. Borde ha ett draft färdigt till imorgon, men vi får se hur det går med det. Min hjärna har gått på jullov.


This is how we do it

Saknart!


That religous thing

Roligaste på länge!

Vi har en teaching assistant i Business context, inget konstigt med det i sig. Första gången jag såg henne trodde jag däremot att hon var en av oss elever, hon såg fruktansvärt lost ut och ska jag vara helt ärlig gör hon det fortfarande. Dock har hon lite pondus, så den där innocent akten är bara på låtsas.

Nu till saken. Tjejen är SJUKT religös! Inget roligt i sig, eller det är det säkert för dom, men inget konstigt iallafall. Det roliga är att hon har en liten religös grupp som hon brukar hänga med. Det i sig är också helt normalt, det är väl bra att hon har några att umgås med? Jag menar det måste vara svårt att hitta likasinnade i dagens samhälle.
Den här gruppen är tydligen väldigt musikalisk, i tisdags när jag och Zophia (nej, hon försöker inte vara häftig och stava sitt namn annorlunda, det är nått polskt med det hela) skulle gå och hämta pengar står hon och två andra och spelar gitarr och sjunger utanför universitet. Helt ok. Lite musik är ju alltid kul, men sen när man kommer närmar hör man något i stil med "..... and Jesus saved us all......" med låg röst. Herregud, kvinna, ska du make a statment får du väl ta i?!
När vi kommer tillbaka 5 min senare är dom borta. Lite halvt besvikna är vi såklart, det är kul att se dom försöka, men utan känsla.
Vi går tillbaka in och jag går mot toan och vad hör jag inte? Jo, jag HÖR dom faktiskt på långt håll. Dom har blivit ett helt gäng tryckt in sig i ett litet rum och sitter och sjunger högt om Jesus och allt sånt där religöst.

Hur gulligt är inte det?