Dag 13 – Den här veckan

Ja, den här veckan var ju verkligen en toppen vecka att få skriva om!
Mamma och pappa är ju här på besök, så det är massa som ska göras.

Hälsa på i Haslemere som sagt, åka London Eye, gå på Afternoon tea, käka sunday roast på någon mysig pub, kolla olika muséer, shoppa, äta god mat, dricka gott vin och massa annat!

Jag ser verkligen fram emot Afternoon tea, det är nått jag aldrig prövat, men det verkar fantastiskt mysigt. London Eye har jag heller aldrig gjort, så det ska bli spännande. Speciellt som jag egentligen är lite rädd för att åka sånna där höggrejer, men det är en skräckblandad förtjusning. Sunday roast ser jag också fram emot eftersom jag bara ätit det på kedjor förut och inte någon riktig mysig, engelsk pub.

En fullspäckad och förhoppningsvis fantastiskt rolig vecka på G alltså.

Vad är era planer?

Mys med mamma och pappa

Igår kom ju äntligen min underbara mamma och pappa hit.
Jag minns inte om jag sa det tidigare, men jg var lite orolig hur de skulle klara sig ensamma från flygplatsen hit. Så klart var all min oro onödig, mindre än 1,5 timme efter att planet landat stod de utanför min dörr! Toppen!

Kvällen spenderades på en mysig italiensk restaurang i närheten av Kensington High Street, kommer inte ihåg vad den hette. Toppenmat var det iallafall! Vi började med att dela på en antipasto (?) tallrik med olika grönsaker i olika tappning och lite olika salami och liknande. Toppen! Vi tog alla en biff till huvudrätt. Mamma körde bara på sallad som tillbehör, men jag som drömt om potatis i några dagar avstod från min normala diet och slog på med potatis tillsammans med pappa. Till köttet fick vi någon spännande, orange sås. Underbart gott!

Idag är det utflykt till Haslemere och hälsa på Lottie, Iain, Madde, Connor och Oliver. Mys med lite mat och annat trevligt. Innan dess är tanken att vi är lite kulturella och kollar in National Gallery.

Mysig dag planerade med andra ord!

En extra dag

29 februari idag. Lite mysigt datum sådär, händer inte särskilt ofta det där med skottår.

Är det något speciellt med skottdagen i Sverige?

Här i England är skottdagen den dag som kvinnan "får" fria till mannen. En väldigt gammal tradition.
Hur ser det ut i resten av världen?

Ingen vinkännare i sikte

Jag känner att jag borde gå en vinkurs. Smaka och ta reda på vad jag gillar för något. Idag när jag stod i affären insåg jag att saker som fin flaska och rolig etikett var saker som spelade in.
Nej, så kan vi inte ha det! Jag vet att jag gillar viner från Spanien, så att börja kolla efter sånna vore kanske steg ett. Men, min insikt om vin slutar vid att jag gillar spanska viner. Jag är helt övertygad om att jag gillar andra viner också. Nu pratar vi alltså rött vin. När det kommer till vitt vin, är jag mer insatt i vilka smaker jag tycker om.

Så, någon gång i livet till jag gå på vinprovning eller vinkurs eller nått liknande! Varför inte åka runt bland vingårdar i Frankrike eller Italien?! Låter underbart!


Oinspirerad

Spanska på schemat nu då. Jag förstår inte hur något som började så bra och roligt har blivit något som jag verkligen drar mig för att gå till.
Kan mycket väl bero på att vi kör non-stop i två timmar. Tänk er att bara bli matade med ett främmande språk utan paus i två timmar.
Jag skulle behöva en bensträckare, en andningspaus, men icke. Fullt ös medvetslös.
Att man sen dessutom blir pressad att svara fast man inte kan svaret är en annan anledning. Jag, personligen, lär mig bäst av att förklara det jag vill säga och sedan få berättat hur jag säger det. Så får man inte göra här. Här ska man prata runt det och försöka förklara, fast man inte kan. Det sättet funkar inte för mig och därför blir jag frustrerad.

Trotts allt detta är nog ändå den största anledningen att hon inte vet vad jag heter och jag blir kallad olika saker varje vecka.

Tack och lov är det bara 5 veckor kvar! Sen behöver jag aldrig mer gå på en spanska lektion i hela mitt liv!


Dag 12 - I min handväsk

Jaha, det här skrev jag och postade igår, men tydligen inte.

Jag har en hel del grejer som standrad i min handväska, sen tillkommer det grejer för olika tillfällen.

Standardutrustning:
  • Plånbok
  • Nycklar
  • Hörlurar
  • Mobil
  • Oystercard
  • Läppglans
  • Lypsyl
  • Kalender (som jag aldrig använder, dåligt)
  • Solglasögon
  • Vantar
  • Nässpray
  • Hårsnoddar
  • Värktabletter
  • Halstabletter
  • Vattenflaska
  • Skol ID

Det är det som vanligen ligger i väskan och skräpar, men sen tillkommer som  sagt lite extra då och då.


Musikmaskinen har misst förståndet

Gick en snabbis för att ta ut lite pengar. Använde för en gångs skull Ipoddelen av telefonen och inte Spotify. Det slutade inte som det borde. Började med att den körde Cindi Luper "Girls just wanna have fun", lyssnade klart och den kommer igen. Byter låt och den kommer igen. Byter låt igen, får en annan, men vill inte höra den, så jag byter igen och än en gång Girls just wanna have fun. Och så fortsatte det.

Vad hände liksom?

Kan imorgon bli idag?

Kan det inte bli tisdag snart? Typ nu helst. För imorgonkväll kommer mina fina, fina föäldrar hit och det ska bli så himla mysigt!
Inte för att jag har någon riktigt aning om vad vi ska göra. Det enda jag med säkerhet vet är att vi ska till Haslemere på middag på onsdagkväll, men sen då?
Ja, jag har ju frågat och frågat, men jag får inte ur dom några direkta svar. Det är lite svävande om museer och pubar. Nej, nu ljuger jag, mamma har väldigt tydligt sagt till mig att hon vill gå på Primark och det ska hon såklart få, även om jag tycker att det är sådär lagom upphetsande att brottas med alla hysteriska turister.


Tillfälligt avbrott

Herregud!

Så kan man sammanfatta min gårdag! Jag har aldrig varit så bakis som jag var igår!
I lördagskväll var jag på fest med Sara i hennes hus. Sjukt roligt! Massa roliga människor och ja, bara allmänt kul! Slutade med att jag kom hem 9 på söndagmorgonen! Hur gick det till?!
I säng direkt. Somnade sov några timmar, vaknade, mådde som jag förtjänade. Stannade hela dagen i sängen igår. Nu när jag vaknade idag på morgonen hade jag helt räligt spenderat ett dygn i sängen, med undantag för några toalettbesök och nått enstaka besök ut i köket.
Fick inte i mig något i matväg förrns sent igår kväll och det var också då som jag böjade piggna till. Självklart är det så och jag hade gärna ätit något långt innan det, men alla mina försök att stå slutade efter någon minut med ett extremt snurrande huvud och svettningar, så därför valde jag att avstå.

Herregud! Det är allt jag kan säga. Ska man aldrig lära sig?!

Ännu en fantastisk dag

Solen strålar och det är varmt varmt. Inte sådär som det kan vara på vintern när det är kallt runt omkring, men solen värmer. I solen idag har det varit varmt! Jag hade på mig t-shirt och vårjackan och på min promenad ville jag ta av mig jackan.
Nu sa mitt sunda förnuft mig att det inte var en bra ide i och med att det faktiskt bara är februari än så länge. Trotts det så tror jag att det snart kommar vara löv på träden. Gick faktiskt förbi några påskliljor som hade börjat blomma! Underbart!

Dag 11 - Mina syskon

Jag har bara ett syskon, min underbara bror Stefan. Han är världens bästa bror. Han är en av de roligaste människorna jag känner. Han är inte långsint. Han är rätt smart. Han är fruktansvärt generös. Han ställer alltid upp. Ja, han är den bästa bror man kan tänka sig.
Men.... Han är frukstansvärt dålig på att prata i telefon, koncentrationen ligger inte alltid på den han pratar med.
Men, vad gör det när han är världens bästa ändå!


Pluggdag

Idag är det plugga som står på schemat. Massa att göra, borde gjort det tidigare i veckan, men varit alldeles för lat för att faktiskt gör något åt det. Så här ska skrivas skills trackers och essay plans! Ska nog läsas lite i financeboken också.

För övrigt känner jag inte av någon träningsvärk so far! Tack mina älskade muskler för att ni har bra minne och snabbt kommer in i gamla vanor!

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

Okej, jag hade inte exakt det här, men ni förstår konceptet:


En till ridlektion

Idag var det som sagt dags för ridlektion igen. Jag och Lina åkte hela vägen ut till Zon 5 och Trent Park Equestrian.

Idag fick jag en häst som hette Brazil, helt enorm den här också. Lite äldre och tog ett tag att komma igång, i början innan hon släppt loss i kroppen studsade hon fram väldigt mycket eftersom hon tydligen var väldigt tajt i kroppen. Det blev bättre och bättre, men jag kunde aldrig ta ihop henne så mycket jag ville.
Vi fick börja med att jobba övergångar och halter i framridningen. Konstaterade snabbt att lille fröken Brazil tyckte om att bita ifrån och bara glida vidare. Inte bra, inte bra! Forsatte sen med lite balansövningar, vilket var rätt roligt och utmanande. Till slut gick vi över att jobba skänkelvikningar och jag fick även jobba lite öppna. Hon släppte till och från till riktigt bra i framförallt traven, speciellt då jag kunde jobba nedsittningl, men galoppen kändes inte alls bra. Trängde, sprang, tappade galoppen och lite annat.
En trevlig häst på det sättet att hon inte gav något gratis, men på samma gång var hon lite småtjurig och tjafsade gärna i onödan. Dock otroligt fin och gav ett bra stöd när hon väl lossnade.
Hade en annan instruktör den här gången, kände väl inte riktigt att hon passade mig, men hon var helt okej.


Brazil


Vad tänkte frisören här?!

Ber om ursäkt!

Missade helt att fylla i min 30-dagars grej igår! Det ska vi gör något åt under dagen!

Kör vi igen

Ska snart dra på mig kläder och bege mig mot Trent Park Equestrian. Jag känner mig som när jag var 11 år och skulle åka till ridskolan.
Undrar vilken häst jag får?
Undrar vad vi får göra?


Handla åt andra så handlar dom åt dig

När jag gick i lågstadiet fick jag för första gången hör om Den gyllene regel; Behandla andra som du själv vill bli behandlad. Det kom till och med en teatergrupp till skolan och spelade upp en teater om det, men för att göra det lätt för våra små 8-åriga hjärnor sa dom Handla åt andra, så handlar dom åt dig. Det där är något som jag burit med mig hela mitt liv sedan dess, jag kan inte påstå att jag alltid levt upp till det, men jag har försökt och ju äldre jg blivit desto mer sanning har också det uttrycket blivit för mig.
Det som gör mig chockad är däremot det faktum att många vuxna inte har någon som helst tanke på sina medmänniskor. Det saknas respekt och medkänsla. Folk sätter endast sina egna behov först utan en tanke på konsekvenserna.
På senare tid har min väg korsats av många sånna människor. Människor som bara ser sin del av saken, som inte kan öppna upp sitt sinne och acceptera att det finns andra sätt att se på saker. Människor som inte kan förstå att man har andra intressen än de personerna. Människor som inte kan förstå att man har en större umgängeskrets. Människor som inte kan respektera andras behov av lugn och ro. Människor som inte kan acceptera andras privat sfär.
Tack och lov är ju det här något som visar sig ganska snabbt och jag har kunnat gå vidare från de här personerna, men när jag tittar på dom känner jag inget annat än ledsamhet. Det är så tragiskt att dessa personer beter sig som de gör. De gör sig själva en sån grym otjänst och det är något som kommer straffa dom senare i livet.
Jag försöker hela tiden jobba på att bli den bäsa jag kan vara och jag tycker det är något man är skyldig sig själv, att försöka vara den bästa versionen av sig själv!

Utvärdering efter fyra dagar på min nya diet

Efter 4 dagar på min nya diet (läs mer här) tänkte jag att jag skulle utvärdera den. Måste börja med att säga att missförstod lite till att börja med. Man fick faktiskt dricka milkshake eller äta bars två gånger om dagen. Det gjorde ju det hela lite roligare direkt och man fick genast mer variation på det hela.

Utvärdering:

Milkeshake: Det finns två typer av milkeshake, dels de färdiggjorda som är bra att ha med sig on the go och dels ett pulver som man mixar med mjölk. Pulvershakerna är överlägset godast och då är jordgubbssmaken otroligt god! Har även vanlig och choklad i pulverform och de är helt ok. Bra för variationen. De färdiga shakerna är inte lika mysiga i konsistensen, men där finns det fler smakalternativ. Testat banan och sommarbär so far och dom har varit helt ok i smaken.

Bars: Har än så länge bara hunnit testa en bar. En sommarbär med youghurt. Den var inte jätterolig, men det var härligt att få äta något lite mer fast, så det kommer nog funka. Har även choklad- och jordnötsbars.

Snacks: Då menar jag snacksen från företaget. Jag tycker det känns överflödigt att utvärdera öpplen och annan frukt. Jag har haft små choklad- och karamellbitar, cheddarcheese crispis, BBC tortilla och sourcream and chives pretzels. Allt har faktiskt varit kanon gott, men när jag insåg att man kunde nöja sig med frukt såg jag en bra chans att spara pengar, så när dom här snacksen är slut blir det frukt för hela slanten.

Övrigt: Att man får äta ett riktigt mål mat om dagen är gudomligt. Det gör att man känner sig mätt i och med de tre snacksen man ska äta under dagen också. Och det är det som jag känner gör att det här kommer lyckas, man är aldrig hungrig. Jag dricker irpincip bara vatten utöver shakerna och några koppar te.
So far har jag gått ner 2,5 kilo, men jag är relativt säker på att mycket av det är massa vatten och skit som bara legat och lagrats medans jag proppat i mig massa onyttigt.

Nej, so far så ger jag verkligen tummen upp för SlimFast!

Det första man vill göra en sån här dag

Det första man vill göra en sån här dag är såklart att gratulera kronprinsessparet till sin fina lilla prinsessa! Blir så ledsen av alla tråkiga kommentarer man ser på olika forum. Oavsett om man är för kungahuset måste man väl ändå kunna glädja sig åt att två människor har fått det vackraste man någonsin kunna få?!
Själv är jag helt klart för monarkin och tycker det är en fin symbol för Sverige.

Stort grattis till Victoria och Daniel!


Vardagslyx eller onödig utflykt

Trött och lite sliten efter gårdagen. Gjorde årets mest onödiga utflykt i regnet idag. Hoppade på bussen utan nått riktigt mål. Hoppade av vid Piccadily circus, handlade mjölk och frukt på Tesco, tog tunnelbanan hem.
Men hade jag inte gjort det hade jag inte haft den hör underbara tallriken just nu!


En annan galet skön karaktär

För några månader sen skrev jag att Sue Sylvester från Glee var en av de roligaste karaktärerna någonsin. Nu har jag hittat en till favoritkaraktär. Schmidt i New girl. En riktigt sliskig kille som tror han är guds gåva till kvinnorna, men hjälp så rolig han är!




Dag 09 – Min tro

Min tro? Jag kan börja med att slå fast att jag inte är religös på något sätt. Jag tror inte att det finns någon högre makt som styr våra liv. Jag är helt övertygad om att man skapar sin egen lycka och att allt händer av en anledning. Jag vet inte om dom två egentligen skär sig lite med varandra. Kan man skapa sin egen lycka samtidigt som allt händer av en anledning? Jo, jag tror det. För jag tror att anledningen kan vara det jobb man lägger in i det hela.
Oftast så kommer ju bra saker till dom som förtjänar det och med det menar jag människor som är ambitiösa, arbetar hårt, hjälper mänskligheten och så vidare. Nu är det såklart inget absolut och bra saker kan såklart även hända dåliga människor, men det är förmodligen för att de kämpar för de där bra sakerna?
Alltså skapar vi vår egen lycka.
Trots att jag inte är religös så plockar jag ändå dom bästa delarna ur kirstendomen och firar dom. Som jul och påsk. Dock ser jag inget religöst över det hela. För mig är de högtiderna ett tillfälle för att vara lycklig, samla familj och vänner och bara ha sina nära nära.

Nämen, är det inte Ron Weasly?

Utgång igår som sagt med Sara och Sandra. Start på The Loop nära Oxford street, drinkar på Happy Hour är vad vi satsade på. Blev en del drinkar och en hel del tjejsnack. Skönt ställe att gå till på en tisdag, då det nästan inte var några människor alls i källaren och det gick verkligen att snacka ordentligt.
Drog sedan vidare. Sara och Sandra behövde stanna för att fylla på magen med fast föda, så det blev ett stopp på McDonalds vid Leicster Square. Sedan vidare till O'Neils i närheten av China town. Helt ok bar/pub med live band och bra musik. Och Sara hade spanat in en bartender senast vi var där, så vi hade ett mission. Tyvärr föll det platt.
Annars är det stället som en riktigt killmagnet, man blir pratade med hela tiden. Roligast var ändå en kille som såg exakt ut en av Weaslysyskonen i Harry Potter. Tydligen fick han höra det ofta Undrar varför?
En del drinkar, lite liveband gung (jag kände faktiskt igen bandet från Walkabouten, poäng till mig tycker jag) och lite mer snack.
När vi skulle gå hade jag redan hämtat min jacka och väntade på våningen över på Sandra och Sara, då blir jag attackerad av en kille som bara ställer sig och kollar på mig. Lite för nära för att respektera personliga gränser, så jag frågar varför han stirrar, men det gör han tydligen inte och fortsätter. HJÄLP! Han hade nog fortsatt om inte tjejerna kommit och vi gått.
Blev en ganska tidig kväll. Sandra och jag ville med sista tuben, det sprack, så det blev buss hem. Tack och lov att jag har nattbuss som går ofta och snabbt! Var hemma vid 1.15-tiden.




Utgång mitt i veckan

Har precis tjusat till mig lite för en liten utgång såhär mitt i veckan. Med Sandra och Sara, tyvärr har vi ju shippat Zophia till USA, så vi får klara oss utan henne idag.
Superkul tjejer och det är härligt att ha bondat med några från skolan och som vi är svenskar, okej, Sandra är svensk, men vi pratar inte direkt svenska med varandra.
Som Victor uttryckte det: "Omg, you've created a little girlgroup". Ja, vi är ju tjejer och vi är ju en grupp, så det är väl helt sant.
Tokigt kul iallafall!

Hoppas det blir lite bilder att visa imorgon.

Dom vet inte vad jag heter

Sättet min mamma valde att döpa mig har skapat rätt stora problem för mig här i England, eller framförallt i skolan.
I mitt pass heter jag Sofia Lisa......., men jag heter ju Lisa, jag lyssnar inte på något annat.Fråga mig inte varför Sofia absolut skulle vara före Lisa, men så ville mor min ha det.
Detta göra saker lite förvirrande här. Överallt i officiella sammanhang heter jag Sofia, hos banken, hos läkaren och så vidare.
Det som skapar störst problem är dock i skolan. I alla jäkla klasslistor som finns så heter jag Sofia och det gör ju saker väldigt svårt i början när läraren följer listan och jag inte reagerar. Nu är det flesta av min lärare rätt kvicktänkta och har snabbt snappat upp det faktum att det är betydligt större chans för respons om det väljer att tilltala mig med Lisa. Dock har vi det stora problemet med den extremt tröga spanskaläraren. Ungefär halva förra terminen kallade hon mig Sophia, trotts att jag upprepade gånger sa att jag hetter Lisa. Tillslut trillade iallafall polletten ner och hon började kalla mig för Lisa. Tills för cirka två veckor sedan då hon helt plötsligt började kalla mig för SophiE! Jag menar, hallå?! Okej, om hon inte fattar Lisa/Sofia grejen, men Sophie?! Det är ju nått hon själv har hittat på. Jag fattade såklart inte att hon pratade med mig när hon lallade omkring och snackade om nån himla Sophie, speciellt inte som det faktiskt finns en sån i klassen, men till slut insåg jag att det var mig hon stirrade på och försökte få kontakt med. Så jag valde att fräsa att jag heter L-I-S-A! Hon verkade fatta för den lektionen, men förra veckan var det samma visa igen, Sophie. Jag menar, kom igen! Och den här gången jag sa till henne, började hon tjafsa om vad som stod i listorna och jag fick dra hela historien för tredje gången för henne.
Okej, om man inte förstår första gången, men när hon uppenbarligen fattat och sedan väljer att glömma det så tappar jag tålamodet.

Nu undrar ni kanske varför jag inte bara går till någon och får detta ändrat i papperna. Jo, det är nämligen inte så bara, tro inte att jag inte försökt, men för att skolan ska acceptera mig som Lisa måste jag byta namn helt och hållet, så att pass och körkort ändras också. Och i mina ögon är det alldeles för omständigt och onödigt. Speciellt med tanke på att 99% av mina lärare faktiskt har tillräckligt med IQ för att kalla mig för Lisa.

GIS week och det där med minnet

GIS week den här veckan. GIS står för Guided Independent Study. Vilket i princip ska innebära att det är en vecka för oss att läsa ikapp, skriva på uppsatser och rapporter och jobba med grupparbeten, utan att behöva gå på seminarier och föreläsningar i skolan. Det är något vi har var sjätte vecka.
Nu är det ju tyvärr så att de som planerar vår kurs helt har missförstått vad de själva säger. De säger att det ska vara en vecka för eget lärande, men ändå lägger de tester, prov och presenationer under den veckan.
Ännu värre är att min spanska inte har någon GIS week, vilket jag glömmer varje gång. Kom på nu att spanskan slutar om 40 minuter. Och var är jag? Jo, hemma och kolla på Lost.

Tokigt!

Nämen, så trevligt

Jag vet inte riktigt vad som hände eller varför jag förtjänade det, men igår var det besökarrekord. Hela 201 personer tittade in på min blogg under gårddagen. Tack, tack!
Jag kan inte låta bli att undra vad det var som gjorde mina inlägg igår så himla spännande att nästan 60 personer fler än vanligt valde min blogg.

Tack!


Dag 08 – Ett ögonblick

Det bästa ögonblicket i mitt liv var nog när jag tävlade regional LA:4 med Ponti på Enköpings fältrittklubb. Framridningen hade gått asdåligt, helst av allt ville jag åka hem, tänkte absolut inte starta andra klassen vad som än hände. Inne på banan går det väl helt okej, men jag var långt ifrån nöjd. Nu hör väl till saken att jag i princip aldrig är nöjd efter en ritt.
Hoppar av, tar av mig kavaj och hjälm, lättar gjorden, knäpper upp nosgrimma och gör mig redo att gå tillbaka till transporten. Då kommer en lite kvinna springande och skriker "Stopp, stopp, du ska in på prisutdelning". Haha, tänker jag, men hon envisas och kläcker till och med ur sig att jag VUNNIT! Eh, okej, jaha, på med allt igen och snabbt som ögat in på prisutdelning. Då var jag så glad att jag grät. Trodde aldrig att min lilla pärla skulle kunna vinna en regional LA:4, så snabbt. Vi hade ju knappt startat LB.





Något som är underskattat

Något som är grymt underskatta, men grymt gott är Quorn och då framförallt filerna och färsen. Dessutom ett kalasbra sätt att variera kosten, så man inte fastnar i stenåldersdieten och bara käkar kött hela tiden. Någon sa en gång att man måste prova nya saker. Jag är verkligen inte den som är modig i matväg, men jag vet få människor som överhuvudtaget provat Quorn, de flesta dömer det på förhand.


Shopoholicen i mig vill ha

Lite sommarfina klänningar skulle sitta mer än rätt just nu, men eftersom jag planerar att gå ner i vikt och dessutom inte har världens största budget får det vänta. Fast man kan alltid drömma!



Snart får jag finbesök

Om lite drygt en vecka får jag finbesök från Svedala. Då kommer nämligen mor och far och hälsar på. Ska bli supermysigt. Ska turista runt lite, äta god mat och bara mysa. Ändå orosmolnet är om dom kommer kunna samsas på vår bäddmadrass.


Nu är jag en av dom

Jaha, nu är jag en av dom. Vilka dom undrar ni säkert nu? Jo, en av dom där patetiska människorna som inte kan gå ner i vikt på egen hand utan måste ta till massa hjälpmedel.
Så jag har alltså köpt hem en måltidsersättningsdiet. Tjoho liksom!
Det går iallafall ut på att det är en 3-2-1 diet, vilket innebär att man får äta 3 snacks om dagen, man dricker 2 milkeshakes och man äter 1 vanligt mål om dagen, med minskat kaloriinnehåll såklart.
Jag har köpt hem material för cirka 3 veckor och vi får se om det blir någon skillnad.

So far har jag bara haft en måltid och det var en god jordgubsmilkshake. Om alla är så goda ser jag helt klart ljust på den här idén. Annars är det iallafall något man testat.
Med tanke på att jag faktiskt börjat ta min träning på allvar nu också, så kan det säkert lyckas.

Lite sorgiligt jag vet, men jag hoppas ni ändå håller tummarna för mig.


Inte den bästa natten i mitt liv

Igårkväll, strax innan jag skulle gå och lägga mig, kom ett etrexmt illamående över mig. Det kom från igenstans och satte sig tillrätta i halsen. Usch! Bestämde mig för att det absolut var dags att gå och lägga sig då. Gick och la mig, men det kändes inte bättre. Annars brukar man ju kunna lägga sig i vissa ställningar så känns inte illamåendet av lika mycket, men inte nu. Somnade iallafall till efter ett tag, men vaknade vid 4.30 igen och då var det akut illamående vi snackade om. For in på toan och försökte spy. Nej, det gick inte. Köra fingrarna i halsen? Ja, okej, för den här gången, men det funkade verkligen inte (tur kanske), fick bara galna kväljningsreflexer av det.
Kröp tillbaka till sängen, men kunde inte riktigt somna om. Till slut slumrade jag nog till iallafall och vaknade vid 8-tiden igen. Då med lite mindre illamående, men en skum huvudvärk istället. Uschuschusch!

Tack och lov har vi GIS week den här veckan och vi har inga lektioner. Dock ska jag träffa min grupp i Business context idag och det känns ju sådär lagom lockande, men vi har en presentation att göra snart och det måste tränas.

Dag 07 – Min bästa vän

Jag kan inte riktigt säga att jag har en bästa vän, men jag har fyra vänner som betyder lite mer för mig än alla andra vänner. Fast nu ska inte dom andra vännerna vara ledsna, för jag älskar er alla!

Anneli är en galet fin vän för att hon alltid finns där. Vi pratar inte varje dag, men jag vet att hon alltid har tid för mig.


Mikaela är också en galet fin vän. Det är tur att man har henne att gå på bio med eller ringa sentsent en kväll bara för man behöver prata med någon.


Madeleine är ännu en fin vän. Henne kan man prata med om vad som helst och ser till att jag inte blir för tjejig.


Louise också en fin tjej. En tjej som alltid keeping it real och är en av de smartare personerna jag känner.

Dag 06 – Min dag

Eftersom jag spenderade större delen av gårdagen med att göra absolut ingenting var det inte så konstigt att jag inte fick mycket sömn i natt. Vaknade iallafall runt 9.30, men det blev inte liv i mig förrns strax innan 11. Upp och käka frukost. Solen strålade så jag bestämde mig för att jag skulle ge mig ut på en promenad. Kände att jag ville strosa nere vid floden, så det var också dit jag åkte. Hoppade av tuben vid Embankment och började promenera. Gick hela vägen bort till Tower bridge, korsade floden där och gick tillbaka till Embankment. En supermysig promenad, med massa att titta på. Tog lite kort (ursäkta fingret).





Begav mig sedan ut till Westfield. Jag hade två upddrag, köpa ett fotoalbum och fixa lite saker på Boots. Fotoalbumet är fixat, men grejerna fanns inte på Boots. Tåg då tuben till Bond Street eftersom det finns det rätt stort Boots när den stationen. Tyvärr fanns inte det jag skulle ha där heller. Så det blev att ta bussen hem. Hem och mysa i sängen med ett avsnitt av Lost och efter det lite mat. Rester från igår, kycklingfajitas. Mums, mums! Resten av kvällen har tillbringats med att fixa iordning mitt fotoalbum och kolla på Lost.

Supermysig söndag!

Vad har ni gjort idag?

Misslyckat försök

Jaha, då har man försökt färga ögonfransarna också. Vad ska man säga? Jo, att det inte riktigt något jag kan lägga till listan av talanger jag besitter. Jag har fortfarande samma ljusa ögonfransar som förut.
Ska jag vara helt ärlig vet jag inte ens vad som gick snett, men nått var det.
Nej, får fortsättas med mascara eller ljusa ögonfransar, för det här orkar jag nog inte igen.
Trist, för jag har en hel kartong kvar. Fanns upp till 6 färgningar i varje förpackning.

På väg ut

Nu ger jag upp det här innesittande och går ut i solen!


Nya designen

Suttit och knåpat ihop lite ny deign. Vad tycker ni? Jag är rätt nöjd. Jag är hemskt nöjd med att jag faktiskt gjorde headern helt själv. Duktig känner jag mig utan tvekan. Så, vad bli omdömmet?


Vilka är ni?

Vilka är ni som läser min blogg?

Ni är ju en hel hög, men ni rä galet dåliga på att lämna avtryck efter er. Tänkte därför att ni kanske kunde berätta vilka ni är. Varför läser ni min blogg? Vad vill ni läsa mer av? Vad vill ni läsa mindre av?


Träningsvärk på helt rätt ställen

Man är rätt ovan vid ridningen kan ju utan tvekan konstateras. Hjälp är allt jag har att säga. Började känna mig lite småstel igår när jag satt barnvakt och nu på morgonen när jag vaknade var det fullt utblommad träningsverk.
Det som känns bra är att det känns som träningsvärken sitter på helt rätt ställen. Precis på ställen som tyder på att man jobbat på rätt sätt.
Jag har ont i ryggen och speciellt filéerna, det beror utan tvekan på att jag inte sträckt så här mycket på mig på länge. Har ju en galet dålig hållning. Inte bra!
Jag har också ont i magmusklerna, ja, det säger ju sig självt varför jag har ont där. Jobbat med magmusklerna! Mycket bra!
Sist, men inte minst har jag ont i rumpan/sätesmusklerna. Jobbat med sätet alltså. Också bra!

Allt som allt är jag väldigt nöjd med min träningsvärk, men den pajar kanske min kväll eftersom jag ser ut som jag gjort i byxan när jag går. Jag har ingen som helst lust att se ut som den konstiga kusinen från landet en hel kväll, så det blir kanske en stanna hemma kväll.

Dag 05 – Vad är kärlek?

För mig är kärlek så himla olika. Jag älskar min familj, jag älskar mina vänner, jag älskar mina djur, jag har älskat min pojkvänner, men det är ju inte samma sorts kärlek.

Trots att det inte är samma sorts kärlek finns det såklart likheter mellan de olika kärlekarna. En sak som är gemensam är att man känner sig trygg och säker, man kan vara sig själv och man vet att även om man inte håller med varandra kommer inte det påverka något i grunden. Man vet att man alltid kan komma till den personen och man skulle alltid ställa upp tillbaka. Jag skulle göra vad som helst för personerna jag älskar.

Kärlek är gränslös, färgblind och vackert! Kärlek är den bästa känslan som finns. Kärlek är villkorslös. Dock behöver kärlek näras och komma från båda håll. En ensidig kärlek som aldrig får någon bekräftelse kommer att dö. Kärlek kan också förändras till andra känslor.


Längtar till sommaren

Nu när jag börjar få vårkänslor här i London sätter en galen längtan efter sommaren igång.

Jag vill ha sommar nu! Eller helst igår. Jag längtar efter Sverige. Jag längtar efter Öknehult. Jag längtar efter Turkiet. Jag längtar efter mysiga grillkvällar. Jag längtar efter svettiga hästar. Jag längtar efter härliga sommarregn. Jag längtar efter dagar på stranden. Jag längtar efter mysiga glasshäng. Jag längtar efter goda drinkar på kvällen. Jag längtar efter grönt gräs. Jag längtar efter underbara ridlägerelever. Jag längtar efter mina vänner. Jag längtar efter att kunna gå ut utan tjock jacka. Jag längtar efter värmen.


Dag 04 – Det här åt jag idag

Ja, inte världens bästa dag för att göra ju den här punkten. Har ärligt talat misskött just ätandet idag. Tokigt och inte bra!

Imorse åt jag iallafall en bra frukost; Kellogs Special K Red Berries med mjölk och en kopp detox te. Det var nyttigt och gott. Okej, inte detox teet, men flingorna.

Det var lunch ätandet som inte var så himla bra. Egentligen var lunchätande idag obefintligt. Jag åt en Kellogs Special K Red Berries bar. Inget annat. Jag måste skylla på att jag var så trött när jag kom hem efter ridningen att jag bara duschade och sen gick jag och la mig någon timme. När jag väl vaknade var det dags att åka till kvällens barnvaktande.

Till middag skötte jag mig iallafall. Jag fick pastagratäng på jobbet. Smaskigt och ett bra avslut på en annars dålig ätdag!


Dagens ridlektion

Först av allt vill jag säga att det känns galet skönt tt faktiskt inse att jag faktiskt är rätt duktig på att rida. För det andra så kan jag inte beskriva hur underbart härligt det var att få sitta på hästryggen igen!

Jag och Lina var och red en lektion tillsammans på Trent Park Equestrian Center ute i Oakwood. Supersmidigt att ta sig dit, tuben stannade max 5 minuter från stället.

Jag fick en äldre häst som hette Gallileo (och jag envisades med att kalla honom Galliano), en skimmel som i mina ögon var fasligt stor. HJÄLP! Var min tanke, hur ska jag någonsin kunna rida ihop en så stor häst? Lång var han också. När man tittade på honom såg det inte ut som att fram och bak satt ihop. Tack och lov jobbade man med att hoppa upp från pall på det här stället (annars hade jag nog fortfarande försökt komma upp). En rejäl ryggrörelse hade han också, så jag fick jobba ihjäl mig för att sitta i traven. Galoppen var väldigt flytande och lätt att följa med i.

Vi började med att rida fram lite självständigt med mycket böjda spår och ställa och böja igenom. Väldigt nyttigt för Gallileo som var rätt stel, men eftersom han inte var någon ungdom längre var det inte så konstigt. Själva jobbet som stod på schemat var korta och länga steget i trav och galopp. Det var han rätt bra på, men han blev lite irriterad på mig i höger varvet. Jag satte lite mer press på honom än han tyckte var vad han borde gör i höger varv, att sätt in högerbak var inte hans favoritövning och genom fler hörn sprang vi på tvären till vi båda kom överens om en mellanväg. Korta och länga traven var inte något problem för honom och det gav verkligen effekt. Fick till en superfin arbetstrav och en härlig form som gick att variera bra. Galoppen var dock hans svagare sida och när han satte sig lite mer i galoppen tyckte han det blev jobbigt och valde att bryta av. Formen var i och med det lite mer ostadig här, men jag valde att ha honom lite över tygeln och att han orkade hålla galoppen istället.


Gallileo

Allt som allt är jag jättenöjd med häst och instruktör. Jag var lite osäker på att jag skulle hänga med på ridtermerna, men jag hade inga som helst problem med det. Riktigt imponerad! Stället verkar supermysigt och folket var trevliga! Vi fick också veta att vi hade studentrabatt, så vi kunde få rida för i princip halva priset. Så nu blir det ridning på fredag igen!

Äntligen lite ridning

 


En väldigt, väldigt lång tågresa

Tur säger jag bara att jag bestämde mig för att åka hem lite tidigare från Haslemere, annars hade jag utan tvekan missat skolan. En resa som brukar ta 50-60 min tog idag 2 timmar och 10 min! Att bara ta sig från Haslemere till Guildford tod 1 timme och 10 min, en resa som normalt tar runt 20 min. Signalfel hette det och det var ett himla väntande. När vi väl börjat rulla bestämde de sig för att stoppa tåget i Surbiton istället för att låta det rulla hela vägen till Waterloo, så det var bara att snällt byta tåg. Det störde mig inte så mycket egentlige, satt och lyssnade på musik och filosoferade, så jag märkte inte att det tog en himla tid. Trist att lämna fina Mädz dock, vi har haft två toppendagar!

Efter lite skola gick Sandra, Sara, Zophia och jag och tog en fika och sa hej då till Zophia som åker till Nashville i två veckor för att försöka bli signad av ett skivbolag. Hennes musik är helt underbar och hon har en fantastisk röst, så dom vore dumma om dom inte signade henne. Blev iallafall närmare 3 timmar på Starbucks med massa snack. Så himla härligt att bara kunna bubbla på.

image description

Dags att åka hem igen

Haft några mysdagar med Mädz i Haslemere nu. Älskar att komma hit och bara vara. Och så är det mys med katten såklart, men mest mys med Mädz.
Men, nu kallar skolan, så det blir att åka hem om någon timme, gå till skolan och göra lite nytta också. Och så taggar vi ridning imorgon! Hur pepp som helst på det!

Dag 03 – Mina föräldrar

Jag har precis som alla andra en mamma och en pappa. Dom är gifta och allt sånt där vanligt. Mamma jobbar i kök på dagis och pappa jobbar som militär. Dom är bra och fina föräldrar för det mesta, men ibland händer det ju att vi får psykbryt på varandra. Dom vill nog inte få hela sitt liv upplagt här på bloggen, så det är är allt ni får.


Är lite lost i Lost

Jag har börjat titta en andra vända på Lost. Vägrade ju kolla på det när det gick på TV för det var "dåligt" tyckte jag då. När det sen väl tog slut kände jag att jag absolut skulle kolla på det och det var ju galet bra. Kollade igenom alla säsonger för något år sedan.

Det är ju inte världens enklaste serie att hänga med i och när jag hade kollat klart förra gången kände jag mig mer förvirrad än inte. Alltså är det ju en bra idé att kolla om allt igen och det är det jag jobbar på nu. Såhär långt är två säsonger igenom tittade. Bara fyra kvar alltså.

Det roligaste är att jag faktiskt inte minns så mycket, så det känns som att jag kollar på en helt ny serie som jag aldrig sett förr. Toppen alltså! Lika galet bra även den här gången!


Dag 02 – Min första kärlek

Jaha, min första kärlek.... Jag måste ju vara så tråkig att säga att det måste varit en häst. Min första favorithäst och sköthäst, Joppe. När jag var mindre brukade jag säga att jag aldrig skulle ha en kille, utan bara skulle ha Joppe. Såhär i efterhand kan man ju inte tycka att det var en så bra idé. Dels för att Joppe var typ 20 år redan när jag började sköta honom och skulle således inte leva så jättelänge till och dels för att jag snart insåg det fina med killar. Joppe älskade jag väldigt och höll fast vid honom i flera år innan jag hittade nån annan att älska mest av allt.


Mys hos Mädz

Mys hos Mädz i Haslemere i några dagar nu. Känns skönt att man kan sticka iväg lite som man vill. Bra schema har man alltså.


Dag 01 – Presentera mig själv

Haha, nu ångrar jag nästan det här med lista. Presentera mig själv kan ju vara det svåraste som finns, men nu kör vi.

Jag heter Lisa, är född på nationaldagen 1987. Levt större delen av mitt liv i Uppsala, men bor nu i England och London. Jag pluggar Business management med inriktning International Business University of Westminster. Jag bor i en jättemysig lägenhet i västra London tillsammans med en svenska tjej. Jag är fruktansvärt tacksam att jag hittat det här boendet och inte behöver dela rum och bo ofräscht som många andra här i staden måste. På fritiden gör jag normala saker, jag går ut, jag shoppar, jag umgås med vänner, jag försöker träna, jag rider och lever i stort sett ett rätt bra liv.


Innan jag flyttade till London jobbade jag som ridlärare på en ridskola i Uppsala. Jag hade också världens finaste häst som jag tränade och tävlade dressyr med. Jag tycker nog såhär i efterhand att jag hade världens bästa jobb också och en del av mig ångrar varje dag att jag flyttade till London. Mina senaste tre eller fyra sommrar har jag spenderat på världens underbaraste Öknehult och jobbat som ridlärare. Fantastiskt och underbart!

Innan stalljobbet så var jag inte en så säkerpåvadjagvillgöra-människa. Jag testade plugga till lärare, jag jobbade ett halvår på McDonalds, jag var au pair i England i ett år (som jag verkligen älskade!!!), jag testade plugga till lärare igen, jag läste Fek A, jag började läsa Engelska A, men hoppade av och till slut hamnade jag på mitt älskade jobb.

Nu är jag som sagt i London och här ska jag väl vara kvar ett tag. Känns inte riktigt som att det är läge att ge upp än en gång, även om hjärtat skriker efter hästjobb! Jag älskar ju det här också, så det ska nog gå att kombinera på något sätt.

Nu tänkte jag också testa

Jag har ju inte haft världens bästa blogg inspiration på sista tiden och det har slarvats en hel del med uppdaterande från min sida. Det är inte bra och oacceptabelt. Så för att ha något att säga varje dag så tänkte jag köra en sån där lista som alla bloggare har gjort någon gång i sitt bloggliv. Jag tar en som i mina ögon verkade helt vanlig och normal och inte för djup. Första inlägget kommer om ett litet tag. Kul va?

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag idag
Dag 05 – Vad är kärlek? 
Dag 06 – Min dag 
Dag 07 – Min bästa vän 
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Min favoritplats
Dag 15 – Mina drömmar 
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne 
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta 
Dag 25 – En första 
Dag 26 – Mina rädslor 
Dag 27 – Min favoritplats 
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29
Mina ambitioner
Dag 30
Ett sista ögonblick

Man måste hinna ta vara på sin lillebror ibland också

Sverige bjöd även på häng med min härliga lillebror. Myspys och roligt. Det bästa med syskon är ju att även om dom är galet arga på en vet man att dom alltid ställer upp. I alla väder, vad som än händer! Du är bäst!


Ibland är Sverige bra vackert








Kul dag eller nått

Dagen började ju toppen! Sov ut, åt god frukost, bokade ridlektion, men där någonstans verkade som att nån tyckte att jag hade haft tillräckligt roligt för en dag.
Skulle absolut kolla klart på ett Lost avsnitt innan jag gick till skolan och därför gick jag lite senare än jag brukar. Nu kvittar det eftersom jag alltid brukar vara ut i världens bästa tid och med tuben är det inga problem.
Idag var det såklart nått problem. Hela Bakerloo line låg nere. Kul?! Då var det ju bara att vända och gå tillbaka typ 1 km för att ta bussen från andra sidan min gata. Blev dock bara några minuter sen. Trodde jag skulle bli jättesen, men buss 18 skenade fram på gatorna som en tapper springare.
Skolan var frukstansvärt tråkig idag och jag kände att jag lika gärna kunde stannat hemma.
Insåg också att jag hade spanska tills imorgon och då sprak mina planer på att gå och träna. Suck och stön!

Äntligen fick jag arslet ur vagnen

Yey! På fredag ska jag rida! Jippi och jättekul!


Back on track

Usch säger jag bara! Fy fan vad jag svullade i Sverige. Det är INTE okej!

Nu är det helt slut på sånt skit! Inget alls! Jag hade tänkt att en gång i veckan funkade, men näää, antingen ska jag ha det när jag vill eller inget alls. Med tanke på allt så blir det INGET ALLS! Så här kan vi inte ha det!

Nu är jag iallafall tillbaka på detox te, tranbärsjuice och havrekex som snacks. Tummen upp!

Jag har blivit en dålig bloggare och borde straffas

Usch, så dåligt jag bloggat på sistone. Bristande inspiration och alldeles för lite tid är vad jag skyller på. Galen tandvärk är också en anledning.
Jag trodde jag fått alla mina visdomständer, men nix. Det är en liten rackare på väg upp och det gör ont! Jag får tugga på en sida munnen, det går bara att borsta en del av tänderna och det är galet svullet.
I Sverige nu iallafall. Finns det nått msyigare än morgonmys med bästa katterna?! Nej, jag tror inte det. Jag blev tårögd när dom kom och skulle gosa. Oh, vad jag saknar att ha djur!

Härliga dagar

Hela min tiduppfattning rubbas av att vara ledig på fredagar. Jag tror lördagar är söndagar och söndagar är bara nått extra som ska fyllas. Tre dagars helg är inte helt fel egentligen, lite rubbande bara.

Fredagen spenderades slappande i soffan med lite skoljobb och serier omvartannat. Mötte sen min spanska kompis Sara och gick och tog några drinkar. Mötte sen upp Lina och drack lite vin med henne och hennes kompisar. Hem och sova.

Lördagmorgon blev jag väckt alldeles för tidigt av Becca som ville till IKEA, så vi åkte dit. Käkade köttbullar och Becca shoppade. Sen hem till Becca och Sanna och alla spanjorer dom bor med på spanska afton. Nej, jag kan med säkerhet säga att bläckfisk, kalamari och allt sånt INTE är min grej. Usch! Men, världens godaste ost bjöds det på! Mums!

Idag har jag slappat! Hela dagen. Har ju rubbat min sömncykel totalt den här veckan, men nu är det slut på det. I säng i tid ikväll är planen!


Good times

Glömde ju berätta om den härliga utgången i torsdags. Vi var ett gäng från skolan som gick ut och drack lite drinkar, käkade och snackade. Lite bar och lite pub. Superkul och härligt! Absolut värt att göra igen.


Jag sa ju att det skulle bli såhär

Förlåt för inget bloggande igår. Omotiverad, mycket att göra och trött.
Trött, ja. Var det inte det jag pratade om att göra något åt i måndags? Gå och lägga mig tidigt och hela den biten? Jovisst var det det!
Gjorde jag det då? Nej, knappast. I måndagskväll släckte jag lampan 1.03 och igårkväll 00.12. INTE BRA!!!! Så ikväll är det andra bullar. Oavsett. Jag ska inte köra på den där "jag ska bara" stilen. Nej, 21.30 är det dags att börja gör sig iordning för sängen. Imorgon är det veckans första sovmorgon, så det är lika bra att utnyttja vad som erbjuds!
Slutar dessutom 11.30 idag, så allt jag måste göra borde jag rimligtvis hinna göra mellan 11.30 och 21.30.

Kan man kanske tycka iallafall.