När vi ändå pratar hästar

Vad lycklig jag blev när jag fick höra att Rolf-Göran Bengtsson tog EM-guld med Ninja La Silla igår. Är få ryttare som förtjänar det mer än han. Här har vi en ryttare som har flera hästar på högsta nivå, en ryttare som tagit fram sina hästar själv, en ryttare som inte köpt sin väg till toppen och framförallt en medmänniska. Hur många människor som precis blivit Europamästare skulle ställa upp och köra sin lagkamrats hästar till Barcelona för veckans tävling? Angelica Augustsson fick ju tyvärr avbryta EM pga dödsfall i familjen.

Nu kan iallafall alla hästsvenskar vara stolta. Vi har lag med i alla dicipliner i OS, alla kvalade den här hösten och det är bara Storbritannien och Holland som också har lag i alla dicipliner till London 2012.

Och vi ska såklart inte glömma får fantastiska förbundskapten i hoppning, Sylve Söderstrand. Jag vet inte om det är så eller inte, men mycket av svensk hoppnings framgångar kommer nog i och med ledningen. Förra gången Sylve var ledare för svensk hoppning hade vi också stora framgångar!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback