Primadonnan BellaDonna

Eftersom himmelen öppnade sig hann jag bara rida BellaDonna. Ferdek och Bailey fick gå ut i hagen igen.
BD var toppen! Mjuk, fin och medgörlig. Jättelätt i handen mjuk i sidorna.
BD är en häst som det är mycket fart i och är ryttaren inte med blir det alldeles för mycket fart. Har ridit henne några gånger tidigare år och vi har alltid kommit överens. Problemet är att hon är missförstådd. Hon är pigg och framåt, men galet känslig i munnen. När hon är pigg, vill ryttaren bromsa och drar i tygeln, hon blir spänd/rädd och det går ännu fortare. Det som krävs är en extremt mjuk hand, mycket ben och förhållningar genom sätet. Då kommer hon ganska automatiskt på tygeln, till och med i galoppen.

Jobbade endast lösgörande, mycket volter bågar och leka med ställningen. Hon har en tendens att när hon tycker det blir jobbigt/man kräver för mycket så kör hon upp huvudet rakt i luften och går kvar där. Insåg snabbt att det fanns två saker att göra. Lätta av totalt eller hålla kvar tills hon gav med sig. Testade första att lätta av totalt, men då välte hon iväg och blev obalanserad. Att hålla kvar (med hålla kvar menar jag inte dra och slita, utan hålla ett stadigt stöd på tygeln) och driva fram henne. Det funkade betydligt mycket bättre och hon blev jättefin!

Fina lilla ponny! Är så tacksam att jag fortfarande kan rida ponny!


Kommentarer
Isabelle säger:

Inte för att vara elak men det låter lite som om du tror att du är världsmästare på att rida när du beskriver hur du gör när du rider hästarna (a)

2012-05-16 | 09:58:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback