Ponnyridning

Började morgonen med att rida Mulle. Eller morgon och morgon, jag kom ut vid 11-tiden, så det var väl mer förmiddag.
Red iallafall Mulle som sagt. Fokusen låg mest på jämna övergångar med sug efter. Då var det trav-skritt-trav som gällde. I övergången trav-skritt dog han lite, så det gällde att få honom lite mer med och vaken. Bättre mot slutet. Ju mer med sig man har honom dessutom mindre snubblar han, vilket är toppen! Han har ju en tendens att gå omkull när han snubblar och det vill man såklart inte.
Därefter blev det lite skänkelvikningar i skritt och han förstår precis vad han ska göra. Att han sen ålar sig fram lite och försöker stoppa ut bogar till höger och vänster är något man får jobba bort med tiden.
Därefter var det galoppfattningar som gällde och få honom att suga i galoppen hela tiden, han där lite när det blir böjt spår. Höger varv var inga direkta problem, men vänster visade sig vara knixigare. Han blev stark i vänster tygeln och släppte yttersidan så det blev ett antal felfattningar. Efter några försök så fick vi till det och rent framåtmässigt är den här galoppen betydligt bättre.
Stackars tjockisen fick sen stå inne ett tag, han behöver inte mer gräs än vad han fått nu. Man sitter nästan i spagat eller vad det heter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback