Blir bara mer och mer fäst

Red finaste Mazda nu på eftermiddagen. Hon hade en välförtjänt vilodag igår, så idag var det dags för lite jobb igen. Blev ett pass på banan med fokus på övergångar. Skrittade fram med volter, serpentiner och halter. Halterna har blivit mycket bättre på väldigt kort tid, mycket jämnare och hon vågar vila i halten. Dock så slår hon sig fri i halten, men det kommer med styrkan.
Gick vidare med trav och lättridning. Volter och rakt spår. Varje gång jag växlade varv gjorde jag en skrittövergång. Där behöll hon formen riktigt bra de flesta gånger, men ibland biter hon ifrån och kör fram näsan.
Gick över till galoppen, började med vänster. Eftersom hon har lite svårt för högergaloppen blir hon ibland lite för fast i högertänket i vänster varv, så jag gjorde det lätt för henne. Vänster galoppen funkar bra. Hon blir lite rak i sidan ibland, men det går att jobba bort. Red lite öppna tänk på långsidorna för att få henne mer loss i sidan.
Sen över till höger och det började med en felfattning. Hon blir väldigt stressad när hon gör fel, så man måste rida på och låtsas som att det är rätt och sen göra en övergång och rätta. Andra gången blev det rätt, men det kändes väldigt spänt och kort, så la upp tempot rejält på långsidan och då fick hon en riktigt bra galopp rent rörelsemässigt. In och ta tillbaka på volt och där tog det stopp. Tappade galoppen, fattade fel, började studsa och var allmänt tramsig. Blev det rätt så var det kantigt och hon slutade så fort vi gick in på volt. Till slut tappade jag tålamodet och gjorde en ryggning och red sen fram och bara galopperade på rakt fram några varv. Tog tillbaka och gick in på volt och det var som om något i henne hade släppt, för helt plötsligt kunde hon gå på volten. Pausade lite och sen red vi lite för att Elin skulle fota. Lite ökningar i trav och galopp, skänkelvikningar och öppnatänk. Då var hon fin och lätt i handen. Fick en felfattning, red en långsida i förvänd då och fattade sedan ny utan problem.
Fina, fina häst! Jag blir bara mer och mer förtjust för varje gång!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback