Ännu ett dumt beslut av Ridsportförbundet

I år fyller Svenska ridsportförbundet 100 år och det ska firas med pompa och ståt. Helt rätt när något funnits så länge, men problemet är att så mycket av det "vanliga" blir lidande.
Tack vare 100-årsjubiléet har man nu beslutat att ställa in Ridskolemästerskapet. Ridskolemästerskapet är i princip ridskolornas SM. Man gör kval på klubb, i distriktet och sen går man till final där den bästa ponnyryttaren och den bästa hästryttaren från varje distrikt möts. Det bästa är att på senare år har det varit både hoppning, dressyr och teori för ryttarna. Alltså korar man den bästa allroundryttaren, vilket är otroligt bra eftersom det vidgar bredden.

Nu ska man alltså ställa in i år för (saxar från Svenska ridsportförundets hemsida)

"Ridskolemästerskapet tar en vilopaus. Det traditionsrika mästerskapet för landets ryttare på lektionshäst ställs in. Årets mästerskap blir inte av utan tar en paus till 2013.

Under jubileumsårets 2012 sjuder det av aktivitet på landets ridskolor och i föreningarna. Det gör att alla har fullt upp med att fira 100-åringen Svenska Ridsportförbundet.
Därför ställs 2012 års ridskolemästerskap in.
Ridskolemästerskapet återkommer 2013.
De senaste åren har mästerskapet ridits på Ridskolan Strömsholm. Läktarna har varit välfyllda med glada supportrar. Det är alltid stort intresse under finalerna."

TRAMS! Jag vet inte en enda ridskola som faktiskt är särskilt engagerat i det här jubiléet och att ta ifrån elever och ridskolor den här möjligheten är rent ut sagt fräckt. Jag tycker man ska värna om ridskolorna och eleverna. Speciellt i en tid som denna där många ridskolor måste lägga ner och elevantalet rasar. Att låta eleverna komm ut på sånna här grejer är en jättebra morot och gör att många stannar på ridskolan.

Nu får det vara slut på dåliga beslut!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback