Projekt: Eliminera inkräktaren

Eftersom jag har starka bevis för att musen har gjort sig rejält hemmastadd i vår lilla fina lägenhet har jag ägnat mig åt projekt storstädning idag. Gjorde ju även det i måndags, men man kan ju aldrig få det för rent

Först och främst rensade jag bland mina grejer. La bland annat alla kläder jag vet jag inte kommer använda/behöva i sommar i IKEA-påsar. Ska fråga min flatemate om jag kan få förvara det på hennes rum. Hon har ungefär hundra garderober, jag har en. Jag har rensat bland mina smycken. Har samlat ihop en lite samling som jag ska ta med till Sverige och kolla om mamma vill ha. Rensade också i mina lådor och helt plötsligt blev det massor med plats. Måste ju ändå få undan mina grejer eftersom jag ska hyra ut rummet i sommar.

Sen var det dags för grovrengöring av hela lägenheten. Började med att rensa bland våra torrvaror. Blev en hel del som fick gå i soporna. Mer än hälften av vad jag slängde var varken mitt eller Annelies (som för övrigt är namnet på min flatmate). Skrubbade hela köket med ett gott doftanade rengöringsmedel eller jag använde det på alla ytor i lägenheten eftersom det var allrengöring. Gjort rent toaletten, tvättat badkaret, rensat ur kylskåpet, dammsugit bakom varenda möbel och dammsugit soffan.

Ja, nu känns det fräscht och rent och det finns definitivt inte något ätbart för Mr Mus. Ja, jag förutsätter att det är en mus av manligt slag, en kvinnlig mus skulle aldrig bara storma in i någon annans hus.

Jag förstår att ni säkert undrar varför jag inte varit iväg och införskaffat någon lämplig museliminerarsak. Svaret är helt enkelt att jag är för snål. Mitt busskort gick ut igår och jag vill inte fylla på det förrns jag faktiskt ska använda det, vilket är på lördag. Innan dess kommer jag bara åka utanför zon 2 och då kommer jag behöva betala per resa. Har däremot slängt iväg ett sms till Annelie och kollat om hon kunde tänka sig att införskaffa något lämplig mordvapen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback